Teichmann!!

Flaggstången aka Stoneface aka Bockskägget aka Axel Teichmann gick och vann idag! Det var banne mig otippat måste jag säga. Visst kan han göra bra avslutningar men det har ändå känts att under de två senaste säsongerna har han bara gått mer och mer åt dekis. Men som alltid, man vet ALDRIG var man har denna världscupens gubben i lådan.

OK, visst fick han det lite väl förspänt för sig på upploppet eftersom de bakom honom krokade i varandra, men jag vette katten om Petter hade orkat med tysken idag? Jo kanske. Hur som helst: TOUREN LEVER!

Cologna gav även Northug en bra match på upploppet också – roligt!

Daniel Rickardsson gjorde tvärt om vad de svenska tjejerna gjorde och åkte raket uppåt genom fältet istället. Ja, tills bränslet tog slut i en kurva och han stod på ändan. Tyvärr. Men han kom tillbaka rätt så bra ändå och visar att han är en av de bästa klassisk-åkare på touren – härligt! Men han låg med Rønning, som blev femma i mål, innan han föll, darn! Tänk om han nu bara får till det i sprint-tävlingarna också. Det är ju klassiskt i morgon, kan gå bra! I totalen ligger han nu 20:e, drygt 40 sekunder efter Teichmann.

Marcus Hellner höll ihop det skapligt och förlorade inte allt för mycket tid på tätgänget, vilket är bra. Han är definitivt inte helt uträknad än. 29:a idag, 56 sekunder efter.

Emil Jönsson var den enda av svenskarna som rasade i fältet. Idag gick han ut som nr 16 och i mål som 41:a, nu 1:27 efter. Han kommenterar saken så här på Twitter: ”Ibland är det kul att tävla, ibland ett helvete… Nu tar laget nya tag i morgon!” Och jag tror verkligen det blir nya tag i morgon för gossen då det vankas sprint!

Lars Nelson och Fredrik Jonsson ryckte upp sig idag och gled in som 42:a respektive 44:a idag. Bra!

Totalställningen

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN

Etiketter: