27 december 2011, av Oskar

Inför Tour de Ski

Jag ville inleda detta inlägg med ”Lugnet före Stormen”, men det passar ju inte så bra eftersom Dagmar gjort rent hus här i Svedala de senaste dagarna. Det får bli något annat. Kanske det här?

Så var det då äntligen dags.
Och som jag har längtat.

För ett år sedan låg isarna tjocka utanför mitt fönster och det var riktig vinter. Idag är det tidig höst, eller kanske vår, beroende på hur man ser det. Tack vare ihopskrapad snö samt några maffiga snöfall finns det ändå hopp för vinterns stora skidupplevelse: Tour de Ski!

Det är alltså tävlingen där den mest kompletta åkaren ska krönas. Man tävlar i allt från sprint till längre lopp (35 km som längst för herrarna) och i både fri och klassisk stil nästan varje dag i över en veckas tid. Men det gäller inte bara att vara komplett som åkare, det gäller även att ha tur med både material och material. Minsta lilla krasch i en sprint kan vara dödsstöten för en åkare eftersom många bonussekunder seglar iväg. Och blir det smörrebom en etapp kan sekundrarna efter täten bli minuter!

Den viktigaste etappen av alla är utan tvekan den näst sista. Dels för att etappen innan (långa jaktstarten) brukar samla ihop fältet någorlunda igen och dels för att man har många bonussekunder att tjäna under denna klassiska masstartsetapp. Sen så är det ju inte helt fel att vara en fena på att skejta rakt uppför en slalombacke i hög fart, det brukar också ge bra utdelning!

De två

Inför årets tour har det mest snackats om två namn. Europas fjärde bästa idrottare Marit Björgen och sedan, enligt Expressen, sveriges hetaste idrottsman, Petter Northug. Är det någon som kommer att kunna rå på dessa två? Frågar man Petter är de största hoten på herrsidan Bauer, Hellner och Cologna. Eller för att citera Northug, ”översatt” av en Expressen-journalist:

”Bauer har alltid haft stor kapacitet, men jag tror Dario är det svåraste att slå. Han behärskar både sprint, klassiskt och skridskoåkning.”

Visste inte att Cologna åkte grillor!

Well well. Förra årets stora överraskning var ju Kershaw och Harvey. De låg bra med länge men halkade ner lite i slutskedet. Samma sak gällde Hellner som lågt bra med inför näst sista etappen men tappade en evighet mot täten i det svårvallade föret. Kan vi få en ny överraskning denna vinter? Varför inte Halfvarsson!

Nu när Marit Björgen varit lite sjuk och missat träning kanske kanske Kowalczyk och Johaug har chans att vara med om tätfighten. Bonussekunder hittar man numera högst upp i banan på näst sista etappen vilket lär passa en nätt Johaug. Har vi några andra pallaspiranter? Varför inte några fler norskor? Där finns det några duktiga sprinters som kan ta viktiga poäng i distansloppen också. Ska även bli kul att se hur bra Ida Ingemarsdotter har hittat formen. Vi vet att sprinta det kan hon igen, men åka distans? Ska bli sjukt spännande hur som helst. Sen att få se vår nollåtta Lisa Larsen också är ju bara för härligt!!

En hint om hur jävla överjävligt (japp här haglar svordommarna tätt) hemskt det verkar vara att genomlida en hel tour (jag pratar inte från tv-soffan nu) så kan man titta på antalet som fullföljde förra årets tour jämfört med hur många som åkte första etappen. 79 herrar stod på startlinjen till första etappen och endast 36 personer tog sig upp för slalombacken till målet sista dagen. På damsidan var det 32 som gick i mål av 58 startande.


Vår vän Jan Kocbach är redan nere i Oberhof och har provat banan, med kamera! Nu kan ni alltså äntligen leva er in i hur det kan vara att åka världscupbanorna utan att behöva åka dit! Jan själv om banan:

”Løypen var tøffere enn jeg har fått inntrykk av på TV tidligere. Den lange motbakken er skikkelig tøff – her må Northug gi alt for å komme seg opp. Til gjengjeld er det hvile med først en kort flate og deretter nedover på toppen. I tillegg til den ene lange er det to sugende motbakker til på 3.75 km runden.”

langrenn.com har man lagt ut alla tourens kartor och banprofiler. Bra att ha till hands.

Historiken

Här har ni alla pallare sedan touren infördes för några år sedan:

2007
Damer: 1. Kuitunen, 2. Björgen, 3. Shevchenko
Herrar: 1. Angerer, 2. Legkov, 3. Östensen (!)
2008
Damer: 1. Kalla, 2. Kuitunen, 3. Follis
Herrar: 1. Bauer, 2. Sommerfeldt, 3. Di Centa
2009
Damer: 1. Kuitunen, 2. Saarinen, 3. Majdic
Herrar: 1. Cologna, 2. Northug, 3. Teichmann
2010
Damer: 1. Kowalczyk, 2. Majdic, 3. Follis
Herrar: 1. Bauer, 2. Northug, 3. Cologna
2011
Damer: 1. Kowalczyk, 2. Johaug, 3. Longa
Herrar: 1. Cologna, 2. Northug, 3. Bauer

Alltså endast en svensk. I år tror jag på åtminstone en till pallplats för Sverige. Eller vad tror ni?

Sjukläget

Många har varit sjuka och en del är det fortfarande. Vad gäller Sverige så har ju Anna Haag, Emil Jönsson och Charlotte Kalla varit sjuk av de startande. Haag och Jönsson verkar vara helt återställda medan Kalla är frisk men önskade bättre läge. Även Anders Södergren blev ju dålig, men han har ju kastat in handduken helt. I Norge har Björgen varit dålig men är bra nu. Däremot är det värre med Skofterud och Sundby som fortfarande inte är helt krya?

Hur funkar det?

Jo touren är ingen enkel nöt att knäcka. För att vi tv-tittare ska vara konstant osäkra om vem det egentligen är som leder och sedan vinner har man infört mängder med bonussekundrar, jaktstarter och avdrag hit och dit. Jag har hört att det endast är de som läst civilingenjörsprogrammet med inriktning på teknisk fysik som förstår hur det funkar. En av dessa kanske är signaturen JonasE. Han har nämligen samlat ihop alla bonussekunder för varje etapp i en lång lista:

1. Prolog: Målgång
2. Jaktstart: Målgång
3. Sprint: 60-1
4. Skiathlon: 2/5 spurtpriser + målgång
5. Kortdistans: Målgång
6. Sprint: 60-1
7. Jaktstart: Målgång
8. Masstart: 2/5 spurtpriser + målgång
9. Final climb: ingenting!

Vid målgång ges 15,10,5 sekunder.
Vid spurtpris ges 15,12,10,8,6,5,4,3,2,1 sekunder.
Sprint som vanlig 60 till vinnaren.

Som ni ser har man ändrat så att fler än bara tre personer (tio) får spurtpris när de ligger utmed banorna. Det betyder att fler än Northug kommer köra hårt och få utdelning när det börjar lukta spurt, det är bra.

Väder

Enligt YR blir det nollgradigt i Oberhof på fredag och lördag. I Obersdorf där man kör söndag och måndag ser det också ut att bli nollgradigt! Spännande förhållanden med andra ord. Toblach däremot ser ut att få flertalet minusgrader och kanske lite sol också! Till de sista dagarna sträcker sig inte prognoserna men det lutar åt minusgrader även där. Skönt!

Vilka vinner?

Om man ska tro Betsson vinner Marit Björgen och Petter Northug. Båda ger endast runt en och en halv gånger pengarna. Tror man på Kowalczyk eller Cologna ger det fyra gånger pengarna. Hellner är relativt högoddsare med sina 16 ggr pengarna. På bwin.com ger Hellner 21 ggr pengarna så om ni hejar på honom är det nog Bwin som gäller. Ska man tro Skidpepps läsares tips så är det hårfint mellan Cologna och Northug men norsken drar ändå längsta strået. Där finns även Bauer och Hellner med bra. Ovanligt få verkar tror på ryssarna. På damsidan är det Björgen, Kowalczyk och Johaug som gäller. Alla tre har fått lika många tips på sig, dock har Björgen en förkrossande ledning i förstaplatser. Fyra ligger allas vår Kalla. Att Anna Haag skulle hamna på pallen är det inte många som tror, men det är några åtminstone!

Personligen tror jag nog det blir de två lägstaoddsarna tar hem det, men jag tror inte det blir en dans på rosor. De andra lär bjuda upp till stordans!

Första etappen

Vill vi gärna minnas, för den vanns utav Marcus Hellner förra året. Hoppas han får till en lika fin rökare detta år! Tidigare vinnare har även varit Northug och Teichmann mfl. Kalla har även legat med högt i denna lite konstiga distans som iofs börjar bli mer och mer vanlig i världscupsammanhang nu mer alla minitourer. Personligen tycker jag det är rätt så trist eftersom det blir så lite TV! Och apropå TV:

TV?

Alla loppen sänds i SVT, NRK och Eurosport. Bara att zappa mellan dessa kanaler för full koll. Läser på twitter att Yvette ska ner på touren. Antar att hon blir journalisten i mixed zone. Hade personligen föredragit Lotta Fahlberg.

Vi ska även testa en ny grej här och det är chatt genom Cover it Live. Tanken är att vi har denna livechat igång under prologtävlingen och om det funkar bra kör vi chatten igång under loppen och ett tag efteråt.

61 kommentarer till ”Inför Tour de Ski”

”Jag har hört att det endast är de som läst civilingenjörsprogrammet med inriktning på teknisk fysik som förstår hur det funkar.”
Nä, men 100 hp statistik. Jag vet dock inte om det är helt rätt.

”Vi ska även testa en ny grej här och det är chatt genom Cover it Live. Tanken är att vi har denna livechat igång under prologtävlingen och om det funkar bra kör vi chatten igång under loppen och ett tag efteråt.”
Kanon, det blir lite rörigt med kommentarer i alla trådar under loppen annars.

Inlagd: 2011-12-27, 18:16
Skriven av: JonasE

KANON OSKAR, nu har man super kolla och är super taggad :D

Inlagd: 2011-12-27, 18:30
Skriven av: Markus

Ha. Jag har läst teknisk fysik men hänger fanemej inte med på alla bonusselunder ändå.

Måste bara passa på att säga att jag älskar skidpepp! Kära vänner! Nu drar det igång. Kommer vara på skidor själv mest hela tiden uppe i norra Värmland men svtplay får uppdatera mig. Samt tjuvkikande på bloggen.

Inlagd: 2011-12-27, 18:31
Skriven av: anders

Går det lika bra med socialrätt för att hänga med?

Inlagd: 2011-12-27, 19:47
Skriven av: KnutG

Både Skofterud och Sundby drar sig ur Tour de Ski. Riktigt synd, hade framför allt varit intressant att se vade Vibeke hade kunnat göra.

Inlagd: 2011-12-27, 20:36
Skriven av: swestam

Extra surt för Skofterud som förmodligen förlorar chansen till en pallplats i vc-totalen pga detta.

Inlagd: 2011-12-27, 22:12
Skriven av: manne

Alltid trist med sjukdomar..men de kan drabba alla å alla länder.

Hoppas man slipper försvara dom svenskaåkarna nu, att de bara är dom som är sjuka å göra massa fel för att bli de..:)

Inlagd: 2011-12-27, 22:38
Skriven av: jossa

Kanonbra inför-inlägg, Oskar!

Inlagd: 2011-12-27, 22:55
Skriven av: Jörgen

Grymt peppinlägg som vanligt Oskar. Sitter på Gotland utan täckning, 10 plusgrader och solsken så jag behöver sånt här.

Inlagd: 2011-12-27, 22:57
Skriven av: Martin V

Fan vad grymt!!!! Bra jobbat Oskar och Jan för grundlig genomgång infor vinterns höjdpunkt!

Inlagd: 2011-12-28, 02:27
Skriven av: Joel Burman

Instämmer i föregående talare!

Angående SVT så upptäckte jag just att till sidan av Yvette i mixed zone så är Blomqvists sidekick Jonas Karlsson. Suck. Den killen var ju minst sagt en katastrof sist ”ähh” ständigt igen. Hade väntat mig Hård, det lät ju som att han skulle med i teamet tidigare. Ja, ja det är väl bara att bita i det sura och zappa runt…

Inlagd: 2011-12-28, 10:19
Skriven av: Aliide

Tyvärr verkar det som att vi inte kommer att få se Calle som årets överraskning:

http://www.sweski.com/calle-missar-tour-de-ski.5002187-184999.html

Inlagd: 2011-12-28, 10:49
Skriven av: Sanna

Neej! Inte han också! Kan de inte se till att inte frottera sig med kreti och pleti? Jag förstår det inte. Tävlingen som alla satsat inför denna mästerskapsfria säsong så faller en efter en på grund av förkylning! Så otroligt onödigt! Blir nästan irriterad.

Inlagd: 2011-12-28, 11:03
Skriven av: Aliide

Calle sjuk också, nästan så jag tror att ingen av svenskarna kommer att komma i mål i år, alla kommer att bli sjuka under resan gång. Känner mig som en luttrad tråkig superpessimist , Usch vilken känsla , hoppas det vänder!!

Inlagd: 2011-12-28, 11:07
Skriven av: KE

Det var fan trist att Calle Halfvarsson inte kommer till start. Tror han hade alla möjligheter till att göra en bra tour.

Inlagd: 2011-12-28, 11:09
Skriven av: Stefan

Eftersom han nu åker hem efter att laget kommit på plats finns ju risken att han hunnit smitta ner annan, vem delade han rum med? Suck

Inlagd: 2011-12-28, 11:19
Skriven av: Aliide

Det är väl typ bara Hellner som hållt sig frisk denna säsong? Bara att hålla tummarna att det så förblir och att skidorna håller måttet! Vill inte se en repris från förra året på den fronten!
/Neggot

Inlagd: 2011-12-28, 11:27
Skriven av: Aliide

Ingen idè att svenskarna ens åker till Tour de ski känns det som.
Nu måste jag rycka upp mig, sluta skriva här på skidpepp så jag inte drar ner fler i mitt mentala förfall.

Inlagd: 2011-12-28, 11:28
Skriven av: KE

;-) KE, samma här! Nåja ser fram emot morgondagen trots allt! Sedan får jag hålla mig till förhoppningsvis utförliga rapporter på skidpepp, jobbar helgen och hela nästa vecka också, tur att det finns tv i personalrummet, gäller att lägga rasten vid rätt tidpunkt också!

Inlagd: 2011-12-28, 11:50
Skriven av: Aliide

Har ingen TV på jobbet, blir kanske att smygkika på SVT play ibland =o)
då det drar ihop sig, vara lite asocial och inte fika med de andra på jobbet.
Nu håller vi tummarna, ska bli spännande att följa tour de ski

Inlagd: 2011-12-28, 12:09
Skriven av: KE

Kan någon rycka upp oss, KE och mig ur det mentala förfallet! Lite positiv pepp skulle inte sitta fel!

Är väl mest nervös inför TdS, hur håller våra åkare? kommer någon slå Björgen (el kommer hon hålla en hel Tour?). Northug eller Cologna? Hur håller Hellner? Ida? Har få förväntningar på Kalla tyvärr, har inte presterat bra hittills på säsongen och just tillbaka från sjukdom, blir gärna glatt överaskad! Kommer kanske Haag slå till på en topp 5? Skidorna? Snön?

Inlagd: 2011-12-28, 12:27
Skriven av: Aliide

Roar mig just nu med att se om höjdpunkterna från OS, tack Gabriel för Youtube-länken till olympicvancouver2010! Gjorde resan hem från julen överkommlig!

Inlagd: 2011-12-28, 12:46
Skriven av: Aliide

Finns nog väldigt få som har höga förväntningar på Kalla nu, men att säga att hon inte presterat bra hittills i år är väl ändå att överdriva en aning. En 2a plats på 10km, och två 2a platser i Kuusamo. Sedan har det klart gått utför men känns som att det har varit en aning relaterat till hennes förkylning.

Inlagd: 2011-12-28, 12:56
Skriven av: Sanna

Jeg tror Kalla kan ha gode muligheter på fristiletappene, men jeg synes ikke hun har tatt noen steg klassisk. I TdS 2008 kom hun jo på 2.plass på 10km klassisk. Rett bak Kuitonen. Blir spennende å se etter etappe 2. Prologen burde jo passe henne veldig bra.

Inlagd: 2011-12-28, 13:39
Skriven av: Sven

KE och Aijide: Jag kan roa er med att Jacobsen och Weng varit sjuka under jul, att Skofterud och Sundby inte startar, att Jespersen, Röthe, Krogh, Steira och Björgen var sjuka under Davos och Rogla. Det är så med skidor, minsta lilla snuva, som inte stoppat oss andra från att gå till skola och jobb, stoppar dessa åkare. Och jag är ganska säker på att alla andra nationer har haft samma problem, bara att det inte rapporteras om det.
(Och samma sak med taktiska misstag, vurpor och smörreboms)

Inlagd: 2011-12-28, 13:49
Skriven av: JonasE

Kanske Kalla kör bättre utan förväntningar…? I vilket fall ska det bli skoj med touren igen!

Inlagd: 2011-12-28, 14:00
Skriven av: SannaT

Jättetråkigt med Calle!

Youtube-länk: Oberhof is getting ready for the Tour de Ski kick off

Inlagd: 2011-12-28, 14:01
Skriven av: Jörgen

Sanna, du har så rätt!

Inlagd: 2011-12-28, 14:04
Skriven av: Aliide

Jag tror faktiskt att Kalla kan åka bättre utan några större förväntningar från media. Så värst sjuk tror jag dock inte att hon har varit eftersom hon trots allt ställer upp. Att det inte har varit någon optimal uppladdning är en sak, men jag tror absolut att hon kan göra bättre lopp än vad hon visat tidigare.

Kalla måste dock göra ett bättre lopp än i Kuusamo på 10km C för att fortfarande ha häng på täten, det är i alla fall vad jag tror. Jag blir verkligen förvånad om det inte är Björgen, Kowalczyk och Johaug i täten efter två etapper. Återstår dock att se hur lång tid det kommer vara mellan dessa och hur långt ner det blir till övriga.

Inlagd: 2011-12-28, 14:26
Skriven av: Cigge

Jeg er optimist på svenskenes vegne, og har et godt håp om at Kalla overpresterer. Det hender ganske ofte at lett sykdom (les: fred og ro) har vært bedre oppvarming enn forventet.

Likeledes tror jeg Bjørgen rett og slett ikke holder i så mange løp på rad.

Forhåpentligvis har jeg rett, for da blir det mye mer spennende!

Inlagd: 2011-12-28, 15:23
Skriven av: Gunnar Bull

Kollade igenom säsongens resultat och hittade några roliga saker.
Lätheenmäki har varit 11 i samtliga 5 distanslopp, förutom i Rogla där hon var 10, två tiondelar för Randall.

Sprintkvalen har vunnits av stora namn som Randall och Morilov, men i övrigt desto större skrällar. Golberg, Tambornino, Pentsisen, Ida, Sarasoja och Skofterud. Vem vet, kanske skräller Hellner och tar hem kvalet i Toblach.

Inlagd: 2011-12-28, 16:40
Skriven av: JonasE

”Jeg er optimist på svenskenes vegne,”

Gunnar Bull, var inte det! Svenskar klarar inte av höga förväntningar. Vi kan bara prestera när vi är uträknade och slår i underläge, som när vi möter England, Spanien eller Holland i fotboll.

Mycket depression och pessimism ska vi ha. Därifrån kan vi börja jobba oss uppåt.

Med andra ord tror jag inte på någon svensk på topp 10 i touren, varken på dam eller herrsidan! ;-)

Inlagd: 2011-12-28, 17:08
Skriven av: Gabriel

Gabriel: Ha ha ha, kanske det ja

Inlagd: 2011-12-28, 19:04
Skriven av: Pelle M

Gabriel, :-) Klockrent!

Inlagd: 2011-12-28, 19:24
Skriven av: Aliide

Vel, da velger jeg fortsatt å være optimist på svenskenes vegne :-)

Lycka till, Kalla och Hellner!!!

Inlagd: 2011-12-28, 19:52
Skriven av: Gunnar Bull

Från Expressen:
3 januari: Toblach, Italien.
Distanslopp. 30/50 kilometer, klassiskt.
TV: SVT1 12.30/15.45
Det vore något!

Någon som sett någon riktig startlista ännu? Vill se om Poltoranin verkligen avstår touren.

Inlagd: 2011-12-28, 20:18
Skriven av: JonasE

JonasE: funderade också över startlistor, de brukar ju släppas vid 18-tiden, kvällen innan loppet.

Inlagd: 2011-12-28, 20:20
Skriven av: swestam

JonasE: startlistor nu uppe, dock i PDF ännu. Ingen Poltaranin på herrsidan.

Inlagd: 2011-12-28, 20:32
Skriven av: swestam

Sådär tajming att börja jobba imorgon!!!

På tal om inget så hittade jag ett namn i resultatet från tour de china, FALLA Marius Caspersen, nån bror, syster eller nåt till Majken?

Inlagd: 2011-12-28, 21:13
Skriven av: Pelle M

Pelle M: Ja, det är Maikens tvillingbror, kolla denna länk

Inlagd: 2011-12-28, 21:26
Skriven av: Jörgen

Var en tur i løypene i Oberhof i dag igjen. Det blir mindre og mindre snø, dessverre – men fortsatt mer enn nok til at løpet går som planlagt. Tett tåke og litt tåkeregn i luften. Nede i dalen var det sol/skyer – får håpe tåken forsvinner til i morgen, ellers blir det ikke så mye bra å se på TV-bildene… Kveldens åpning var så der – men fikk iallefall med et fyrverkeri. Ser frem til morgendagen!

Inlagd: 2011-12-28, 21:33
Skriven av: JanK

Åkare talar om riktigt skitig snö dessutom, får hoppas de får till det!

Inlagd: 2011-12-28, 22:55
Skriven av: Aliide

Riktigt bra pepp Oskar. Synd att alla sjukdommar har sänkt de svenska förhoppningarna. Hoppas Hellner och Kalla startar med att vinna imorgon. Om båda är i bra form och har bra skidor så är de ju riktiga kanoner på korta fristilslopp. Tror dock att Bjørgen plockar hem det på damsidan och att Northug kommer att vinna med en sekund eller två efter en enorm avslutning.

Inlagd: 2011-12-28, 23:25
Skriven av: Alexander

Såklart svenskarna kommer överraska positivt! Börjar med att Jönsson vinner före Hellner i morgon!

Inlagd: 2011-12-28, 23:46
Skriven av: bergelius

Bästa TDS-pepp är alltid:
http://www.youtube.com/watch?v=OQcLQUCDwxM

Inlagd: 2011-12-29, 00:09
Skriven av: Alexander

http://www.langrenn.com/bjoergen-er-sportsjournalistenes-favoritt.5002315-1743.html
Dronning ute i den store verden, men i Norge er konkurransen langt hårdare for å bli årets kvinnelige idrettsutøver! ;)

Inlagd: 2011-12-29, 06:50
Skriven av: tolsrav

Tolsrav; skulle tro du var sunnmøring og ikke trønder, med alt det skrytet og selvtilfredsheten din ;-)

Inlagd: 2011-12-29, 08:46
Skriven av: Tor

Oversikt over etappene og bonussekunder: http://www.vg.no/sport/ski/artikkel.php?artid=10032839

Inlagd: 2011-12-29, 10:12
Skriven av: Clint

Ryktas om förkortade banor idag. Nån som hört mer om detta?

Inlagd: 2011-12-29, 10:48
Skriven av: Polle

Nej, men att det är ont om snö och att de jobbat frenetiskt att få till banor… Vore väl en katastrof om de la om banan i sista sekund! Åkarna har hittills fått hålla tillgodo med en skidtunnel, de som åkt förut har rätt bra koll på banan, om de nu förkortar blir det väl visserligen rättvist mellan åkarna då ingen fått bestiga banan före idag i alla fall! Hur sjutton ska de testa skidor? Drygt två timmar till start nu!

Inlagd: 2011-12-29, 11:47
Skriven av: Aliide

Alexander >> Ja, det är alltid lika facsinerande att se hur usel Kuitunen är i backen.

Inlagd: 2011-12-29, 11:48
Skriven av: Hawkeye

På plass i løypene nå. Det har frosset på og er fine forhold så vidt jeg kan se. Er det noen som kan poste mobil link til coveritlive forresten?

Inlagd: 2011-12-29, 12:03
Skriven av: Jank

här säger de bara att de ändrat banorna lite för att de inte får nog snö på broarna, http://www.youtube.com/watch?v=XKZUF8wKQGU

Inlagd: 2011-12-29, 12:38
Skriven av: Markus

Men, herregud! Inga banor har förkortats hittills denna säsong även om det hotats om det. Nu verkar de ha kastat in handduken totalt! Hur blir det med morgondagens banor? Har åkarna ens fått testa banorna?

Inlagd: 2011-12-29, 13:18
Skriven av: Aliide

Jan K: Det verkar inte finnas någon länk till coveritlive för mobiler vad jag kunde se nu när jag kollade?

Kommer att ha tre fönster öppna i datorn idag: Skärm 1: TV-sändningen. Skärm 2: FIS:s live-timing och Skidpepps coveritlive

Äntligen kör det igång!

Inlagd: 2011-12-29, 13:18
Skriven av: Jörgen

coveritlive verkar iaf funka på min mobil, tre fönster öppna på mobilen och tv. Nu hoppas vi att SVT bryter alpint i tid!

Som den rättshaverist jag är skällde jag ut dem en del efter sprinten i Rogla…

Inlagd: 2011-12-29, 13:44
Skriven av: Aliide

Great Oskar hoppas nu att Jan K har Ipod eller Iphone (och inte en Android eller annan smart phone)..

Om några minuter brakar det lös!!

Inlagd: 2011-12-29, 13:55
Skriven av: Jörgen

På min Android funkar det iaf med vanliga länken

Inlagd: 2011-12-29, 14:01
Skriven av: Aliide

Att de inte klarar att transportera dit snö är för dåligt. Det har kommit väldigt mycket snö i Alperna den sista månaden och det är bara att transportera den dit.

Inlagd: 2011-12-29, 14:05
Skriven av: Alexander

Jörgen: Där ser man, talanfull syskonskara.

Inlagd: 2011-12-29, 20:04
Skriven av: Pelle M

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values