I dag var jag turist


Ingen medalj, trots denna snygga snö-graffiti!

Min kompis Peter (om för övrigt var med i Falun för ett par år sedan) kom till stan igår. Idag skulle vi ut i skogen och hänga med norskar! Till en början fokuserade vi ganska mycket på loppet men när det visade sig att Charlotte Kalla började tappa blev det mer häng i skogen än fokus på tävlingen.

Det är helt sanslöst mycket folk överallt. Var man än går står det käcka norskar och norskor i lusekoftor och knäbyxor. Som om det är på skämt! Fast på riktigt!

Lite som när jag var i Paris första gången och såg att folk faktiskt gick omkring med baguetten under armen. Ju fler hurtiga norskar jag ser mer börjar jag tro att norrmännen i reklamfilmen för TV3:s Landskampen är på riktigt! Folk ser ut så där utan att vara ironiska!!!

Men stämningen är gøy. Alla hejar på allt och alla och speciellt idag var det stor folkfest med tanke på duracell-kaninens framfart i spåret. Jesus, har aldrig sett på maken på åkning! I och för sig ser det alltid ut som om Johaug går fort i spåret med tanke på hennes frenesi, men det var ju ändå tre mil!

Synd på Kalla att hon schabbla till det vid skdibytet. Hur mycket fart förlorar man egentligen på att inte byta? Jag tyckte hon skulle gamblat och gått utan att byta för att komma ikapp, men det hade hon kanske fått äta upp senare?

Kalla missade pallen vilket måste varit en liten besvikelse för henne. Efter loppet, i mixade zonen var det totaltjockt kring henne och jag var väl inte så himla angelägen att rapportera idag om jag ska vara helt ärlig, så jag vet inte riktigt vad hon kände.

Anna Haag berättade dock efteråt att hon var riktigt besviken med årets VM. Det kan man förstå då hon inte riktigt fått till det någon gång i Kollen. Hoppas näven knyts i fickan och planerna inför nästa mästerskap börjar filas på redan nu!

Sara Lindborg blev 30:a och Britta Johansson Norgren tog platsen därefter.

Etiketter: