Sprinten avklarad

Sitter på landet nästan helt utan täckning. Så det blir ett kort inlägg. Dagens sprint var både kul och mindre kul. Charlotte Kalla åkte ju tyvärr ut i kvarten men det gjorde även Kowalczyk som tur är. Men man hade ju hoppats att Kalla skulle plocka redigt med bonussekunder mot polskan.

Britta Johansson Norgren visade att sprintformen är tillbaka! Tyvärr blev hon överkörd av Randall. Jänkarn borde kikkas! …

Snyggt att Anna Haag tog sig till semi och bra av Maria Rydqvist också!

I totalen klättrar Britta en hel del, från 26:e plats till 19:e. Rydqvist plockar en pinne och Haag hänger kvar på sjunde plats men har plockat 15 sekunder på Kowalczyk i täten. Kalla som inte längre är tvåa har ändå tagit 10 sekunder på Kowalczyk, men vi och även hon hade nog hoppats på mer. Hon hade nästan kunnat gå ikapp idag…

Imorgons jaktstart lär Kalla och Follis (som startar en sekund efter svenskan) äta upp avståndet, 30 sekunder, fram till Majdic ganska fort tror jag. Däremot blir det tufft att åka ikapp hela vägen till Kowalczyk. Åker Haag bra kan hon nog plocka lite placeringar, men det blir tufft. Bakom henne flåsar Jacobsen. Men jag hoppas Haag kör ikapp unga stjärnskottet Lähteenmäki.

Totalställningen när två etapper återstår

1. Justyna Kowalczyk
2. Petra Majdic +39.1
3. Charlotte Kalla +1:08.8
4. Arianna Follis +1:09.5
5. Marianna Longa +1:13.8
6. Krista Lähteenmäki +1:37.9
7. Anna Haag +1:44.0
8. Astrid Jacobsen +1:59.8
9. Alena Prochazkova +2:09.3
10. Therese Johaug +2:29.9

19. Britta Johansson Norgren +3:52.6
24. Maria Rydqvist +4:25.9

Hela listan

 

Endast 44 åkare är kvar i touren på damsidan nu vilket är bra om man vill samla ihop poäng till nationskvoterna. Tyvärr har alla våra deltagande damer tagit vc-poäng redan så för Sverige är det inget att ha tyvärr. Kan ju fråga sig varför man inte skickade ner fler folk. Fick vi inte ha med 8-9 pers?

På herrsidan fick vi sikta in oss på Marcus Hellner och Jesper Modin då Jönsson blitt sjuk. Och fint skötte de sig! Även Daniel Rickardsson dundrade på bra.

Northug visade åter att spurten inte sitter helt hundra än. Han stakade i mål på en tredjeplats efter totalledaren Cologna och dagens vinnare Kershaw som efteråt tackade Cologna för att han lät honom vinna!

Totalställningen när två etapper återstår

1. Dario Cologna
2. Devon Kershaw +42.8
3. Marcus Hellner +1:14.1
4. Petter Northug +1:45.4
5. Alexander Legkov +1:55.3
6. Aex Harvey +2:02.7
7. Martin Jaks +2:10.7
8. Simen Østensen +2:14.6
9. Daniel Rickardsson +2:24.1
10. Matti Heikkinen +2:26.2

18. Johan Olsson +3:24.2
34. Anders Södergren +5:24.5
49. Jesper Modin +7:41.9

Hela ställningen

 

Legkov kommer åka ikapp Northug på en gång eftersom baggen lär stå och vänta någon kilometer efter start. Därefter hoppar han in bakom Legkov-loket och ligger där tills de båda två tagit sig ikapp Hellner (som i sin tur lär kört ikapp Kershaw) som startar 30 sekunder före Northug. Har vi tur kanske Hellner lyckats hålla ifrån men utan åkhjälp blir det nog tufft eftersom jag är osäker på hur mycket Kershaw kommer orka. Eller? Han verkar iofs vara i sitt livs form men nja, med tanke på hans uttalanden idag (för övrigt otroligt skönt att höra en segerintervju med någon som kan engelska) känns det som om han mest är rädd inför morgondagen.

Rickardsson kommer också kunna avancera om han är i form. Han startar endast tio sekunder efter Østensen och 15 efter Jaks. Räkna med ett tåg där också!

Hur som helst kommer det bli spännande i morgon. Synd bara att banan är så sjukt tråkig! Först är det uppför i en evighet och sen bär det utför i en evighet…

Läs mer: Aftonbladet 1 2 3