Efter tourens etapp 2


Efter etapp 1
såg det riktigt lovande ut – Kalla låg tvåa efter Kowalczyk och Hellner hade tagit ledningen på herrsidan. På minussidan hamnade Haag och Rickardsson som kom en bra bit efter. Och herr Northug – hur var hans form? På uppåtgång verkade det som, han hade många bra åkare efter sig i prologen. Hade vi en episk duell mellan Cologna, Bauer, Hellner och Northug på gång?

Etapp 2: Det är få som kan dra iväg som Kowalczyk och hålla undan för den jagande klungan bakom. I Björgens frånvaro var hon storfavorit innan och hon har motsvarat förväntningarna hittills. Bara fall och diskningar i sprint kan stoppa henne från att vinna hela skiten känns det som. Kalla gjorde det rätt bra men borde ha varit mera kall på slutet och inte gått upp för att dra. Saarinen är definitivt tillbaka, har saknat henne i världstoppen! Samtidigt fick vi se en ny finsk stjärna stiga fram – Lähteenmäki, slutade tvåa idag efter polskan!

Totalställning damer

De svenska damerna i totalen:

7. Kalla +50,1
14. Haag +1.28,3
27. Rydqvist +1.59,5
28. Norgren +2.05,5
37. Lindborg +2.35,3

På herrsidan blev Hellners försprång uppätet av klungan som förväntat. Klassiskt är inte hans bästa gren som vi alla vet, han tappade en hel del placeringar. Olsson och Rickardsson gick framåt. Jönsson syntes i täten men tappade efterhand. Södergren tappade ena skidan såg vi i TV… En viss herr Northug smög sig upp genom fältet på slutet men nådde inte ända fram. Han har låtit sig intervjuas av norsk och svensk press genom ett fönster i baracken (där åkarna byter om), en anledning till detta enligt Northug:

– Det er for å holde de svenske bakteriene unna, svarte Northug da en svensk journalist stilte spørsmål om den noe spesielle seansen.

Smågnabbandet länderna mellan (och här på Skidpepp) kan vara kul men skämt åsido tror jag att Petter blir livsfarlig. Nu väntar sprint och sen jaktstart. Han blir att räkna med – Hellner, Bauer och Cologna får se upp!

Totalställning herrar

Svenska placeringar:

12. Olsson +27,7
15. Rickardsson +31,5
21. Hellner +33,5
37. Jönsson +1.20,8
50. Södergren +2.15,5
61. Modin 3.42,2