Johansson tillbaka

I kommentarerna till något inlägg diskuterades Martin Johanssons (skid)form. Det spekulerades om han fått tillräckligt med träning och om han kommer kunna matcha eller kanske förbättra sitt enda världscupresultat, 14:e, från förra säsongen.

Dalarnas Tidningar har pratat med Martin som berättar att en stukad fot grusade förberedelserna inför VM i orientering i år, men trots strulet lyckades han bli femma på sprinten, endast ett par sekunder från medalj.

Efter VM la han orienteringen på hyllan, eftersom foten inte ville mer, och bytte fokus mot skidåkningen istället. Han säger till DT:

”Jag hade en strulig sommar men jag har haft en bra höst. I förra veckan kom jag hem till Sverige efter att ha varit på läger i alperna i tre och en halv vecka. Först i Toblach och sedan i Ramsau. Det gick riktigt bra med träning både på snö och barmark.”

Johansson, som tillhör 2015-gruppen åker på gemensamt läger i morgon inför premiärtävlingarna i Bruks (eller var de nu blir). Exakt vart man åker är inte bestämt än. När det beslutas lär man nog kunna läsa det i den officiella 2015-bloggen.

Så vad tror ni, blir det ett fall framåt för dubbel-sportaren i vinter? Jag ser minsann otroligt mycket fram emot Bruksvallarna, eller vad det nu blir.