14 augusti 2010, av Oskar

Dubbelt norskt i topp på toppidrottsveckan

Men det blev också dubbelt svenskt på silverplatsen! Charlotte Kalla fick se sig omspurtad av Marit Bjørgen på upploppet. Kalla försökte grilla norskan i uppförsbackarna men plåstret Marit höll sig kvar. Ida Ingemarsdotter visade också fin form och blev trea! Sara Lindborg blev sjua till slut.

På herrsidan blev det en rafflande spurt mellan Pølsa, Marcus Hellner och Rønning. Pølsa drog det längsta stråt men det efter att han nästan petat ut ögat på Hellner med sin skidstav! Staven gick in i huden någon cm från Marcus vänsteröga – läskigt!!

Hellner verkar vara i fin form och jag börjar se väldigt mycket fram emot vintern!

Nästan samtidigt som toppidrottsveckan avgjordes sprang orienteringseliten medeldistans på VM i Trondheim. Sverige fick ett silver genom Peter Öberg, endast 7 sekunder från guldet! Men men, den infon hör hemma i någon annan blogg.

69 kommentarer till ”Dubbelt norskt i topp på toppidrottsveckan”

Aure är ett bra kvitto på hur sommarträningen varit. Dock skall man komma ihåg att alla åtminstone Svenskar samtidigt tränar 5timmar om dagen och en del kan vara slitna. Men att vara bra i Aure är ett väldigt gott tecken.
Speciellt löpningen som går att jämföra år för år säger en hel del. Dom tre som förbättrade sig mest förra året var Kalla, Björgen och Haag. Alla tre fick ju väldigt fina säsonger. I år var det Kalla som bättrade sig mest, kul.
Ida är ju också ett utropstecken, hon har tagit ett stort steg. Det är bra inför stafetterna.

Inlagd: 2010-08-14, 19:00
Skriven av: nisse

Herrtävlingen blev ju lite avslagen då Northug kastade in handuken. Han brukar vara ganska usel i Aure men detta var nog rekorddåligt för honom. Tror att han har anledning att fundera över hur han lagt upp säsongen. Han hade behövts för att ge Hellner en riktig värdemätare.

Inlagd: 2010-08-14, 19:41
Skriven av: nisse

Betr Kristiansund. Dagens bana verkade vara i i lättaste laget. En enda liten motbacke…

Inlagd: 2010-08-14, 20:50
Skriven av: Killevippen

Hoppas och tror att Ida tar det sista steget nu denna säsong, det är nu eller aldrig för henne känns det som.

Om så sker har vi tre i världsklass i damstafetten och har “råd” att tappa på fjärdekvinnan (på någon av de två första sträckorna).

Var Lina och/eller Britta med? Hur gick det för dem i så fall?

Hur med de lite yngre? Lisa, Hanna, Julia etc?

Inlagd: 2010-08-14, 21:51
Skriven av: Jörgen

Kalla gjorde hele jobben, Marit dro nesten ikke en meter, lå bare på hjul, feig kjøring…

Som nån skulle ha sagt

Inlagd: 2010-08-15, 10:14
Skriven av: Jonas

Betr Ida var hon trea redan 2008 efter Björgen och Muranen

Inlagd: 2010-08-15, 12:08
Skriven av: Killevippen

@Jonas, tja, jag såg hela loppet på NRK. Jag tycker inte Marit var feg – först körde hon upp Kalla och sen gjorde ju inte Kalla någon som helst ansats att låta Marit gå fram förrän på sista varvet. Det kan bero på att hon inte gillar att ligga bakom då hon inte får åka i sin egen rytm, vilket syntes tydligt på sista varvet då Marit drog – hon kan inte åka tekniskt bra i takt med någon framför. Tror tyvärr hon fortsatt kommer ha det svårt på masstarter.

Inlagd: 2010-08-15, 18:50
Skriven av: Allan Vallan

Nu var det rullskidor det handlade om att det är nåt annat än skidåkning. Vi ska inte heller glömma att Björgen inte åker tekniskt fulländat…

Inlagd: 2010-08-15, 19:22
Skriven av: Killevippen

Såg hela damloppet på NRK. Kalla drog 95% av loppet. Är det någon som hört något från Nehitri???

Hellner känns som en klippa just nu. Dock är nog det största utropstecknet ur svensk synvinkel Ida Ingemarsdotter. Hon verkar väldigt bra just nu.

Inlagd: 2010-08-15, 20:05
Skriven av: Alexander

Problemet i jaktstarten för Kalla var ju att det är en platt bana. Hon är starkare än Björgen uppför men inte i en spurt.Så hon hade inte mycket val annat än att försöka efter banan. Om vi ser på masstarten i klassisk dag 1 så låg hon ju i rygg och väntade in stigningen sista 3km där hon knäckte Björgen. Så jag tror tvärt om att hon börjar åka allt bättre i masstarter. Men hon behöver en utslagsgivande bana så länge som hon inte har Björgenklass i spurten. Men det finns detaljer rent taktiskt att slipa på tex att gå in först på ett upplopp är sällan bra inför spurter.

Inlagd: 2010-08-15, 20:39
Skriven av: nisse

Det var ju samma bana för herrarna varför ingen kunde gå ifrån. Önskvärt till nästa år vore en mer utslagsgivande bana . Då slipper man garanterat en spurtuppgörelse.

Inlagd: 2010-08-15, 21:27
Skriven av: Killevippen

Läste om Kowaltzyk i Längd att hon ökat sin träning ytterligare. Undrar om hon inte gått över gränsen. Jag tyckte att det märktes att hon var sliten redan i fjol. Men det kanske bara är snack för att sätta press på övriga åkare.

Inlagd: 2010-08-16, 15:37
Skriven av: nisse

Man undrar hur mycket Kowaltzyk lägger ner på teknikträning. Är det nån som vet…

Inlagd: 2010-08-16, 16:21
Skriven av: Killevippen

Nu har jag sett tävlingen på Eurosport.
Det som jag reagerade på var att Kalla hade tröga skidor. Rullade betydligt sämre än Björgens. Läste att hon hade nya skidor av ett nytt fabrikat som hon inte normalt använder. Varför hon inte hade sina egna kan man ju efterklokt fundera på.

Inlagd: 2010-08-16, 20:04
Skriven av: nisse

Nisse, det är ju träningsperiod. Kalla ville väl ha lite motstånd för att låta motorn jobba lite extra ;-)

Inlagd: 2010-08-16, 22:03
Skriven av: Gabriel

Arrangören delade ut likadana skidor till alla. Så hade hon sämre rull var det väl en vallamiss :)

Inlagd: 2010-08-16, 23:32
Skriven av: Allan Vallan

Enligt skidor com /SSF:Rullskidorna som användes var helt nya för Charlotte som normalt kör på ett annat märke. För Björgen var det ”de egna” rullskidorna, vilket NRK:s expertkommentator Thomas Alsgaard framhöll som en liten fördel för Björgen när det blev spurt och maxtryck.

Inlagd: 2010-08-17, 05:46
Skriven av: Killevippen

Ja det gäller för vallateamet att lära sig trimma rullisar också. :)

Inlagd: 2010-08-17, 06:34
Skriven av: nisse

Intressant artikel i dagbladet.no där Norska forskare äntligen bevisat att doping ger livslång effekt. Hoppas nu att det ger livstids avstängningar.

Inlagd: 2010-08-17, 09:17
Skriven av: nisse

Nja Nisse, det som är bevisat är att man får en fördel av muskeluppbyggande medel, t.ex. anabola steroider. Än så länge anses den motsvarande fördelen av epo vara begränsad. Alltså borde inte dessa forskningsresultat påverka straffsättningen på dopningsbrott inom längdåkningen… men det är ju klart, man kan ju komma fram till andra saker i framtiden.

http://www.dagbladet.no/2010/08/17/sport/doping/epo/wada/12976204/

Inlagd: 2010-08-18, 09:31
Skriven av: danmanne

Kan inte dra några slutsatser av en sån här tävling så här tidigt på säsongen men att Björgen och Kalla är i täten är ju helt normalt.

Inlagd: 2010-08-18, 16:59
Skriven av: Andreas

Det är tidigt på säsongen och allt kan hända. Men ett bra besked är aldrig fel.
Och att det måste vara mera stressande att som Northug få storstryk på distans än att som Hellner få ett kvitto på att han är minst lika stark som förra året.
Precis samma besked fick ju Kalla som enligt mig har närmat sig Björgen. Båda kan fortsätta sina förberedelser helt enligt planerna. Men som sagt det är ingen garanti.

Inlagd: 2010-08-18, 19:38
Skriven av: nisse

Nisse skriver;
”Hoppas nu att det ger livstids avstängningar”
Menar du verkligen ALL dopning, att den differentiering som finns idag ska bort?

Betr. Toppidrettsvekan. Mycket olika förutsättningar. Några har tränat hårt vid sidan av tävlandet, andra har vilat mellan tävlingarna, några har jobbat som ungdomsinstruktörer mellan tävlingarna, etc.

Inlagd: 2010-08-18, 21:04
Skriven av: Elin

Elin/ Om det nu visar sig att doping har en positiv effekt under lång tid så måste ju avstängningarna vara minst lika länge. Steroider ger ju tydligen livslång förbättring. EPO har man inte testat än, men mycket tyder på att det ger långtidseffekter om man under längre tid kan träna på en högre nivå.
Det gäller nog alla prestationshöjande medel som medger hårdare träning och snabbare återhämntning att man bygger in ett ”muskelminne” på en högre nivå.
Men vi får vänta och se vad experterna kommer fram till.

Inlagd: 2010-08-18, 21:23
Skriven av: nisse

nisse, jag frågade om du vill straffa alla dopade med livstid.

Du vet säkert att det finns förbjudna ämnen som du i bästa fall blir lika bra av som när du är frisk.
Mediciner, t.ex. viss sorts nässpray. Ger allt från varning till max ett år idag.

En svårighet är också att det finns ämnen som är tillåtna under träning men inte under tävling.

Jag är osäker på vilka karenstider som gäller, alltså tiden efter att ett godkänt preparat tagits under träning fram till tävling.
Däremot vet jag att betr. travhästar är det fastställt hur många dagar det måste gå efter en medicinering innan hästen får tävla.
Antar att liknande gäller för humanidrottare.

Inlagd: 2010-08-18, 22:28
Skriven av: Elin

nisse: Visst det är ju klart att det är positivt för utövaren om det går bra under försäsongen och när dom tränar som hårdast.

Det här var ju det bästa jag har sett av Ida Ingemarsdotter på länge så det var mycket positivt samt att se att Sara Lindborg är tillbaka.

Sen att Charlotte Kalla sprang så bra hon har ju egentligen ingen extrem löpar kropp som Johaug och Steira men en fantastiskt motor.

Det är klart att anabola och liknande ger effekt under lång tid men epo och liknande vet jag inte för att dom röda blodkropparna avtar ju efter ett tag men vi får se vad framtida forskningar anvisar.

Inlagd: 2010-08-19, 09:06
Skriven av: Andreas

Nisse, du skriver: ”Epo har man inte testat än, men mycket tyder på att det ger långtidseffekter om man under lång tid kan träna på en högre nivå.”

Vad är det som tyder på det?

Inlagd: 2010-08-19, 11:42
Skriven av: Manne

Härligt att få igång lite kommentarer!
Kul att säsongen närmar sig. Hellner möter Northug i Norge i ett kort backrejs i helgen och inte bara en utan tre Northuggare.

Inlagd: 2010-08-19, 11:49
Skriven av: nisse

Manne/ Dom forskare som bevisat anabola tror detta enligt Dagbladet. Och är det inte ganska logiskt att kan du träna hårdare ( bygga större hjärta) så sitter det kvar under lång tid. Kanske inte lika länge som anabolmuskler men vi får väl se.

Inlagd: 2010-08-19, 11:55
Skriven av: nisse

Appropå inget,

Är det någon som vet om det gjorts några ändringar i sprint-upplägget inför i år? Att ta bort B-finalerna visade ju sig vara katastrof för de som hamnade i semifinal-heat 2. Vilket vi blev varse i många tävlingar och framför allt i OS-finalen.

Inlagd: 2010-08-19, 12:06
Skriven av: Gabriel

Nisse, vart står det att dom forskare som bevisat att anabola steroider ger långvariga effekter tror att detta även gäller EPO? Jag kan inte hitta det nån stans i dagbladet, så citera gärna!

Inlagd: 2010-08-19, 12:13
Skriven av: Manne

Apropå ändringar denna säsong såg jag att VM skulle inledas med 5/10km klassisk individuell start. Är det riktigt? Det ger ju två individuella starter i VM + ny distans.
Manne/ Kan ha varit jag som tolkade journalistens spekulationer som forskning.
Men forskning kommer på detta var så säker.

Inlagd: 2010-08-19, 12:50
Skriven av: nisse

Nisse: Stämmer inte här är programmet: http://www.oslo2011.no/no/program/

Inlagd: 2010-08-19, 13:53
Skriven av: Andreas

Eller det börjar ju med klassisk individuell, kvalifisering – 5 km kvinner/10 km menn.

Vad det är det för kvalificering vet jag inte?

Inlagd: 2010-08-19, 13:55
Skriven av: Andreas

Nej det stämmer inte. Det du syftar på är det som står som ”kvalifisering” i programmet. Vad detta är har jag ingen aning om, men damerna tävlar i 10 km klassiskt med individuell start på måndagen den 28e feb, och herrarna kör 15 km klassiskt dagen efter.

http://www.oslo2011.no/no/program/

Ja, vi får väl se vad man kommer fram till i farmtiden angående långtgående effekter hos EPO, men än har jag inte läst några forskningsresultat som tyder på att det skulle finnas sådana.

Inlagd: 2010-08-19, 13:57
Skriven av: Manne

Kvalet gäller för C-nationer – typ Brasilien och andra solskensländer..

Inlagd: 2010-08-19, 14:08
Skriven av: Skidjan

Handlar om de som har problem att klara kraven med FIS-poäng, kanske jag ska tillägga.

Inlagd: 2010-08-19, 14:09
Skriven av: Skidjan

Skidjan: Misstänkte det men man vet ju aldrig i dagens skidtävlingar :-)

Inlagd: 2010-08-19, 14:15
Skriven av: Andreas

Det är ju lite ändringar iaf i VC som i Kuusamo där dom kör 5km/10km klassiskt den 27/11 och den 28e 10km/15km fristil med handikapp start dvs jaktstart el har jag fel?

Inlagd: 2010-08-19, 14:26
Skriven av: Andreas

Andreas, jo det stämmer. Faktum är att ingen av jakstarterna i vc är samma längd som dito i vm. Och lägg där till fem- och tremil som man inte heller tävlar i under vc. Man kan ju fråga sig om skidåkningen kommer att överleva när all struktur och kontinuitet försvinner?

Inlagd: 2010-08-19, 14:40
Skriven av: Manne

Manne: Jo läste att dom har kortat av distanserna under dubbeljakterna och tagit bort 3 och 5 milen.

Utgår dom ifrån resultaten i sprint också i Kuusamo som en mini tour el?

Inlagd: 2010-08-19, 14:43
Skriven av: Andreas

Man vill ha fler tävlingar alltså kortar man av loppen…

Inlagd: 2010-08-19, 15:38
Skriven av: Killevippen

Fast för en som Kalla gynnar det nog med 5+5km på dubbeljakten men personligen gillar jag inte dom här ändringarna.

Inlagd: 2010-08-19, 15:48
Skriven av: Andreas

Det är Tour i Kuusamo iår.

Kul med VM i Norge. Vet nån om man måste boka biljetter, hotell mm länge på förhand om man vill uppleva VM på plats?

Inlagd: 2010-08-19, 17:12
Skriven av: Johan

Andreas… Kanske gynnar det Kalla med 5 + 5km, men vad hjälper det när det blir 7,5 + 7,5 i VM?

Jag fattar faktiskt inte hur FIS tänker när dom har helt olika distanser i världscupen mot i VM… Tror dom verkligen att det inte har nån betydelse hur lång en skidtävling är? Och framförallt – tror dom att en VM-distans kommer att kunna behålla sin status även om man aldrig annars tävlar på distansen?

Inlagd: 2010-08-20, 07:46
Skriven av: Manne

vad tycker dom aktiva? Dom kanske är nöjda med kortare lopp…

Inlagd: 2010-08-20, 10:48
Skriven av: Killevippen

Svenskarna har ju varit kritiska mot de senaste årens förändringar, och då inte enbart mot att femmilen går i masstart. Vad övriga länders åkare tycker vet jag inte.

Att man kortar loppen är väl en sak, men då ska man gå linan ut och göra en slutgiltig ändring som gäller även för VM. Jag tror inte det är bra för sporten på sikt om längden på tävlingarna är godtyckliga och kan ändras från gång till gång efter sponsorer och arrangörers intressen.

När man som nu rycker upp längdskidåkningen gamla struktur med rötterna, utan att ersätta den med någon ny, är risken stor att man måste leverera nya spektakulära påhitt till varje säsong för att hålla sporten intressant. Det kommer nämligen inte finnas någon kontinuitet och tradition att falla tillbaka på.

Inlagd: 2010-08-20, 12:46
Skriven av: Manne

Jag ska fråga vad en som jag känner som är med i landslaget tycker om alla förändringarna.

Norge har ju börjat ändra inställning och vill ha mera masstartslopp ryktas det pga Northug .

Inlagd: 2010-08-20, 13:59
Skriven av: Andreas

Manne: Jag vet att det är 7,5+7,5km i VM men menar att i VC gynnas hon nog av att det är 5+5km.

Tycker det inte är lika intressant att följa tävlingarna nå mer när det görs förändringar hela tiden.

Sen finns det många äldre som inte kollar om det är sprint men det är ju en annan sak.

Inlagd: 2010-08-20, 14:10
Skriven av: Andreas

Så bra som Kalla åker klassiskt numera så har distansen ingen betydelse. Det handlar om att inte stressa upp sig för hennes del. Numera körs ju nästan allt som tourer i VC med många lopp och en kortare distans sliter väl lite mindre.
En fördel för åkarna med alla nymodigheter är väl att det blir mera prispengar med fler lopp.

Inlagd: 2010-08-20, 15:20
Skriven av: nisse

En sak som är irriterande är dessa streamade sändningar. Skulle lyssna på tävlingen i Hamar. Tror inte att någon hör vad som sägs. Konstigt att man inte har någon kvalitetskontroll och själva lyssnar på vad som går ut i sändning.
Rundgång,brus och otydlig kommentator. Lika har det varit på nästan alla sändningar.

Inlagd: 2010-08-20, 16:49
Skriven av: nisse

Lika glad som jag blev när jag såg att kirkebakken gp skulle streamas på längd.se lika besviken blev jag över den urusla kvaliteten. Trist!

Inlagd: 2010-08-20, 19:03
Skriven av: Anna

Magnus Frodal slo Johan Edin i finalen.
Petter Northug kom på 3.plass.

Det er egentlig ikke verdt å nevne engang men Marcus Hellner kom på 14.plass…

Resultater :
http://www.hego.no/resultater/2010-08-20-kirkebakken/herrer.pdf

Bjørgen vant dobbelt på damesiden :)

Inlagd: 2010-08-20, 20:10
Skriven av: Neithiri

Hellners favoritdistans är nog inte 200m rullskidor. Det skall nog vara 100gånger längre. Björgen är i kalasform
så desto mer imponerande är ju att hon fick stryk av våra tjejer i fyra av fem tävlingar i Aure.

Inlagd: 2010-08-20, 20:22
Skriven av: nisse

Petter Northug vant foreøvrig 3000-meteren foran Marcus Hellner og Øystein Pettersen.

Inlagd: 2010-08-20, 20:27
Skriven av: Neithiri

Varför pratar alla om Kalla hela tiden när Haag är den mest komplette åkaren vi har just nu, vet att hon inte deltog på toppidrottsveckan men allt fokus ligger på Kalla och även här i forumet pratas om Kallas prestationer kontra andras. Haag har enligt mej större potential i framtiden och bättre utvecklingskurva än Kalla. Media är precis likadant, det pratas om Kalla hela tiden, har verkligen inget emot Kalla, som är hur grym som helst, men tyvker fokuset är aningen skevt, någon som håller med?

Inlagd: 2010-08-20, 21:04
Skriven av: Paul

Mest komplett är utan tvekan Kalla. Alla damresultat mäts mot henne för att hon håller så hög nivå. Haags högsta nivå är i nivå med Kalla men hon är fortfarande alltför ojämn. Båda har blivit bättre och bättre för varje år och vem som blir bäst är omöjligt att säga men Kalla har ett försprång. Och har man tagit ett OS guld och vunnit TdS
före 23års ålder så är det ju inte konstigt att man blir het i media.
Men konkurrensen är stentuff och vi får vara glada över deras framgångar, båda är jättebra förebilder för dom yngre för
även om dom är talanger så är det ett enormt arbete bakom.

Inlagd: 2010-08-20, 21:58
Skriven av: nisse

Paul: Tror att det beror på att Kalla har ett OS Guld Haag har bara ett silver (Menar Media)

Sen har ju Kalla mer pall placeringar än Haag i VC, Haag har 2 individuella 3e platser VC mot Kallas 10 pallplaceringar.

Men visst Haag är mer allround, klassiskt kontra fristil samma sak gäller dubbeljakten där Haag tog sitt OS silver (Slog Kalla med över en minut i det loppet)

Men tror både Kalla och Haag har förbättrat sig åkmässigt till årets säsong.

Haag är inte lika bra när det gäller typ TDS och dom här mini touren som har varit som säsongsavslutning i Falun dom senaste åren.

Inlagd: 2010-08-20, 22:08
Skriven av: Andreas

Glömde o skriva att personligen tycker jag att Kalla är mer komplett än Haag och då menar jag precis som nisse att hon håller så hög nivå och en jämn nivå just nu mot Haags lite ojämna nivå.

Inlagd: 2010-08-20, 22:18
Skriven av: Andreas

Såg skidskyttarna åka testlopp på rullskidor i kväll.
Helena vann ett par sekunder före AKS, ACO trea 28 efter och Britta J-N fyra.

I morgon är det rullskidskytte, inte klart om Britta åker.

Inlagd: 2010-08-20, 22:30
Skriven av: Elin

Är Britta J-N en skidskytt nu el?

Inlagd: 2010-08-21, 10:11
Skriven av: Andreas

Vad gäller Kalla och Haag så menar jag att Haag är den mer komplette av de två. Haag kan placera sig bra i alla discipliner även om hon inte glänser överlägset i någon. Kalla briljerar i sina discipliner men kan räknas bort i andra. Det känns som egalt egentligen vem som är bäst. De är två formidabelt kapabla damer.

Inlagd: 2010-08-25, 14:09
Skriven av: Anna

Vad tycker du om att dom ändrar distanserna i Världscupen? Om att dom kortar av dubbeljakten till 5+5 km och, tar bort 3 och 5 milen, och lägger till en massa masstartslopp som publik och TV-tittare inte gillar..?

Magdalena Pajala svarar så här:

Jag känner mig lite splittrad i den frågan. För jag tycker att det är synd att man inte kan hålla fast vid de traditionella distanserna och bara låta det vara som det är, eftersom jag vet att många gillar det. Samtidigt tycker jag det är kul med förändringar och att testa nya saker, dessutom tror jag att jag själv som åkare kan gynnas av de ”nya” distanserna. Jag har faktiskt inte funderat så mycket på de förändringar som sker. Jag åker det som bjuds! :-)

Inlagd: 2010-08-25, 18:15
Skriven av: Anders S

Anna: Jo det är svårt och avgöra vem som är den mest kompletta av dom två, Jag beundrar båda två lika mycket.

Fast du skrev att man Kan räkna bort Kalla i vissa Discipliner men egentligen är det ju bara i dubeljakten hon inte visar nå vidare resultat el hon är ju topp 10 i dom distanserna oftast.

Sen i klassiskt så har hon ju blivit som bäst 4:a i VC 10km. Anna Haag har ju 3e plats som bäst på 15km klassiskt Mst.

Men håller med dig i det du skriver att det känns egalt egentligen vem som är bäst.

Inlagd: 2010-08-25, 18:32
Skriven av: Andreas P

Oavsett åsikt kan man ju inte bortse från fakta. Och fakta är att Kalla placerat sig bättre än Haag i 8 av 10 tävlingar i tre år. Och att vinna TdS gör ingen som inte är komplett. Därmed inte sagt att Haag inte skulle vara en av dom allra bästa när hon har toppform.
Och dom ev svagheter som Kalla har i masstarter och dubbeljakt är mest av psykologisk art. Några bra tävlingar och hon kommer att bli enormt bra även i detta.

Inlagd: 2010-08-25, 21:35
Skriven av: nisse

Nisse: Jo stämmer och det har jag ju skrivit om förut..

Sen har vi frågan om alla regel ändringar som har gjorts men nu vet vi vad Hellner tycker han, tom sågar dubbeljakten och masstartsloppen.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5557396

Inlagd: 2010-08-26, 07:57
Skriven av: Andreas

Kul att läsa vad Hellner säger och härligt att han står för sin sak!

Som jag varit inne på tidigare, tycker jag att det största problemet är att förändringarna som sker verkar så ogenomtänkta. Det verkar som om ingen ens testat idéerna förr än de hamnar på mästerskaps- och vc-programmen. Jag ska ta ett exempel:

Förra året togs B-finalerna bort i sprintloppen. Det innebär att de som åker den andra semifinalen får mindre vila inför finalen. Och detta i sin tur är grovt orättvist, vilket inte minst märktes i herrarnas OS-final.

Men hallå!! Borde man inte kunna testa och räkna ut en sån sak vid ett tidigare stadie än en OS-final??? Jag har sällskapsspel i min bokhylla som är mer genomarbetade än många av dagens skidlopp!

Inlagd: 2010-08-26, 09:11
Skriven av: Manne

Vilka protester skulle det inte bli i andra idrotter om man ändrade villkoren som man gör inom längd. Tänk er bonussekunder inom friidrotten. Ändrade matchtider i fotboll. Gemensam bana för alla i simning. Tror inte att Ulvang blev kvar länge inom andra sporter.

Inlagd: 2010-08-26, 09:44
Skriven av: nisse

Nu är det ju inte säkert att en som kommer först i mål under en mini tour startar först inför sista loppet pga bonussekunder, helt fel.

Iår blir det ju två mini tourer + TDS vart ska det här sluta?

Sen har ju Hellner helt rätt om dubbeljakten jag tycker det var bättre förr med jaktstart.

Masstarter är det nog inte många som gillar att kolla på. Fast dom gör ju det här för att göra det mer intressant för publiken säger dom.

Sen har ju Ulvang Northug….

Inlagd: 2010-08-27, 07:59
Skriven av: Andreas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values