Vilken säsong, Hellner!!

Marcus Hellner
Hur bra återhämtning har inte den där gossen?! Marcus Hellner drar till med en pallplats mindre än ett dygn efter att ha kört världscupens längsta lopp, det är helt sjukt! Enligt DN är det hans första pallplats i en världscupsprint!

Jag säger bara så här: Det är bara en tidsfråga tills han dänger till Northug i en distansspurt, var så säkra!

När man fick se tidigare att Hellner blev 30:e i kvalet kändes det helt klart som att grabben var rökt redan från start och att han inte skulle klara att ta sig vidare från kvarten. Men han gjorde det. Sen var han inte ens säkert vidare till finalen utan hade turen att bli lucky loser dit.

Han åker också väldigt smart Hellner, plockar placeringar där det går och ja det var en fröjd.

Åh vi har så många genombrott i vinter. Hellner har denna säsong klivit upp och blivit mycket jämnare än han varit tidigare säsonger, vi har ett gäng sprinters som tagit över efter de gamla gardet, och gjort det med braveur! Vi har även några distansåkare som visat klass, inte minst Daniel Rickardsson. Roligt roligt!!

Just det vi snackade sprint..

Jesper Modin ramlade i finalen men hade nog tyvärr inget med täten att göra. Det är dock väldigt grymt av honom att gå till final!

Emil Jönsson har inte riktigt den där skate-finishen på flackt upplopp som man kanske vill att han ska ha. Det har skett förr att han blir nerspurtad på upploppen och de gånger han vinner brukar han ha avhängt motståndarna tidigare i loppet. Vi får hoppas att det var som SVT-kommentatorerna spekulerade om, att han testade olike scenarier under kvart, semi och finaler?

Hanna Falk gör också en svingrym tävling igen. Det märks att hon inte är nöjd nu när hon fått smaka på segerns söttma några gånger. Endast de ädlaste placeringarna är gott nog. Men jag säger bara: Vilken fighter och vilken framtid!!

Extremt trist att Anna Olsson föll. Det här kan ha varit hennes näst sista sprinttävling i karriären och hon hade gärna sett ett bättre avslut tror jag. Magdalena Pajala åkte också väldigt bra idag, även om det inte gick lika fint som i den klassiska sprinten i Drammen. Ida Ingemarsdotter fick inte riktigt till det. Hon vill högre upp.

Hur som helst, vad kan vi dra för slutsatser om hur man ska ligga in i sista kurvan egentligen? Några som vann låg i spets, andra kom med bra fart bakifrån. Jag tror att man ska ligga tvåa men få till en riktig rökare på krönet så att man börjar plocka tidigt i backen ner till upploppet. Puh, det blir en härlig nöt att knäcka.

Resultat herrar

Resultat damer