Ikväll gäller det!

440662241_773690f711_b.jpg
I hur bra form är Södergren?

Många rankar herrarnas stafett som en av de största höjdpunkterna under OS. Jag också.

Sverige har på pappret ett oerhört starkt men bräckligt lag. Är alla friska kan det bli medalj, till och med guld. Men skulle det vara så att någon kastar in handduken nu på morgonen lokal tid så är det kört. Riktigt kört. På samma sätt som att damerna är alldeles för få för att klara av sjukdomar i laget är herrarna än mer utsatta vid sjukdom.

Under veckorna innan OS när uttagningarna blev offentliggjorda klagade många här på Skidpepp över att man tagit ut för få skidåkare. Endast en reserv hade man på herrsidan, dock inte på plats, utan i Sverige. Hittills har det gått ganska bra, men det kan bli katastrof om någon blir sjuk.

Rent historiskt sett så är svenskarna ofta sjuka under mästerskapen, se bara på Liberec förra året. Då var det sjukstugan som regerade. Under VM i Sapporo hade man två reserver i stafettlaget pga sjukdom… Därför borde lagledningen förstått att det behövs många reserver! I år har vi nästan inga alls!!! Jocke Abrahamsson:

”Det vi kommer göra är att tvätta toaletterna och desinficera handtagen där vi bor en extra gång.”

Sjukstugan just nu:
• Emil Jönsson
• Jesper Modin
• Anna Haag
• Charlotte Kalla
• Magdalena Pajala

Det är ju nästan en tredjedel av hela svenska laget!

OK, nu får det vara slutdiskuterat för min del. Dags att fokusera på herrstafetten! Som sagt, är alla friska kan det bli riktigt kul ikväll. Sveriges lag består inte helt oväntat av dessa härliga herrar:

Daniel Richardsson
Johan Olsson
Anders Södergren
Marcus Hellner

Det borde räcka till medalj! Jag kan tänka mig att planen är att försöka köra slut på Norge på alla sträckorna så att man slipper ha med Northug in på upploppet. Deras lag:

Martin Johnsrud Sundby
Odd-Bjørn Hjelmeset
Lars Berger
Petter Northug

Sundbys form verkar vara lite sådär. Odd-Bjørn gör sin första start i OS och lär vara taggad (se upp Sverige!). Har Lars Berger åkt skidskyttet under OS? Ska jag vara ärlig vet jag inte. Sist men icke att förglömma: Northug. Det är ett bra lag, kanske för bra för att Svenskarna ska kunna köra ifrån, tyvärr. Johan Olsson:

”Det är klart att om de kommer in samtidigt med två kilometer kvar blir det en fajt mellan de två. Jag tror inte att någon annan orkar hålla deras tempo på slutet. Northug var enormt vass. Norrmännen blir svåra, de är våra svåraste konkurrenter. Jag tror att vi i svenska laget måste fokusera på våra egna prestationer, sedan blir det som det blir.”

Tyskarna har Filbrich, Teichmann, Sommerfeldt och Angerer (på sista). Också ett starkt lag.

Italien satsar på sprinters i slutet: Checchi, Di Centa, PillerCottrer, Zorzi. Inte lika starkt lag…

Kanada kan bli farliga! Har sett starka ut under hela mästerskapet: Kershaw, Harvey, Babikov, Grey. Varning varning.

Vad mer? Schweiz så klart. Och Frankrike. Och Ryssland. Huah, det är ändå jävligt många lag som är bra ändå!

Drömscenariot är att Sverige och några till rycker ifrån Norge redan på förstasträckan. Sundby är kaxigare än vad han är bra och behöver få ett litet wake-up-call.

Startlista 4 x 10 km herrar
                                                                             

Etiketter: