Inför Düsseldorf

dussvadr.png

Enligt yr.no blir det rätt så trist väder för sprintarna nere i Düsseldorf i morgon. Men trots regn tror jag ändå att de flesta är rätt så nöjda eftersom det inte är sensommarväder som det varit förr om åren då tävlingen gått i oktober.

Vad gäller utgången av morgondagens lopp är det inte alltid samma personer som presterar bra i Düsseldorf som på andra sprinttävlingar. Det har berott på flera saker men det främsta orsaken man brukar prata om är att tävlingen gått så tidigt på säsongen när många inte hunnit i form än eftersom de gärna toppar formen inför mästerskap och liknande. Men jag tror att det är en lika stor del banan som avgör. Till skillnad från de flesta andra sprintbanor är denna näst intill helt platt vilket ställer helt andra krav. Banan är också kortare än andra banor.

Men trots allt det här måste vi ändå sätta Hattestad som förhandsfavorit på herrsidan. Speciellt med tanke på att allas vår Emil Jönsson inte startar. Utöver de två är det ganska så öppet. Eller ja, räkna med röda armén och diverse ryssar skulle jag säga. Och svenskarna såklart! Thobias Fredriksson kommer sälja sig sjukt dyrt eftersom det här är nog hans enda chans att visa att han ska med till OS. Frågan är om han är tillräckligt rapp fortfarande? Robin Bryntesson har hög maxfart (väl?) och får han till det blir även han farlig. Och Jesper Modin, den långe. Med tanke på att hans ben är längre än någon annans borde han kunna fälla fram ena foten längre än andra i målet! Teodor Peterson säger till längd.se att ”vad jag har hört är det en bana som borde passa mig bra”.

På damsidan är som vanligt Majdic favorit. Förra året gled Lina Andersson in som fyra, ska hon göra det bättre i år? Vi har inte sett någon indikation på det än, men vem vet, det kanske släpper imorgon. Hanna Falk ska bli spännande att se igen. Var hon ett one hit wonder eller är hon här för att stanna? Jag tror på det senare. På samma sätt som Thobbe måste Britta Norgren börja leverera, annars kan det bli good bye för resten av världscupen i vinter. Vi håller tummarna för att det går bra!

Tider inför i morgon

10.45: Kval
12.45: Finaler

12.45 är också då SVT börjar sända från Tyskland. Men det är dock inte det enda SVT sänder under lördagen, det är ju Vinterstudion! Innan sprinten går damernas skidskytte och någon gång däremellan lär vi få se Emil Jönsson som skulle besöka studion. Det blir alltså mycket TV i morgon vilket är skönt eftersom jag är sjuk.

Etiketter: