03 januari 2009, av Oskar

Svenskar sjuknat in!!

Enligt ett SMS jag precis fick från Tour de Ski har Jenny Hansson, Maria Rydqvist och Marcus Hellner blivit sjuka och hoppar av touren.

Det betyder att vi endast har två tre löpare kvar i touren, Daniel Rickardsson, Sara Lindborg och Anna Haag.

Petter Northug som igår började bli krasslig har tillfrisknat och kör som vanligt idag.

Jag återkommer när jag vet mer.

7 kommentarer till ”Svenskar sjuknat in!!”

Sara Lindborg då?

Inlagd: 2009-01-03, 11:44
Skriven av: swestam

Tänk så glömsk man kan vara. Tack Swestam

Inlagd: 2009-01-03, 11:46
Skriven av: Oskar

Sverige skulle kunna ha haft med så många fler i Touren:

Sprint (a la Hetland dvs ingen chans totalt i Touren men i sprintcuperna i Touren resp VC): Mia, Emil, Ida, Lina, Tobbe, Brynte och Lind.

Distans (klassiskt): Olsson.

Allround: Britta och LIsa

Skäms faktiskt lite att Sverige nu bara har två damer och en herre kvar i Touren – Sverige är trots allt en stor och klassisk skidnation. Förstår de som blivit sjuka och åkt hem men vi kunde ha haft med flera från början, se ovan? Och som Oskar skrev tidigare i bloggen: Jenny Hansson??

Landslagsledningen kunde kanske styra upp mer dvs större satsning på Touren förutom VM (dvs som Kalla och Haag)?

Inlagd: 2009-01-03, 19:35
Skriven av: Jörgen

Hur ska ni ha det ?Centrumorienteraren vill bara skicka åkare som är topp 10. Den andra redaktörn han med solglasögon och bröstkorgen lite väl långt ner. Han skäms när Sverige inte har fullt lag.

Inlagd: 2009-01-03, 19:57
Skriven av: lkh

Haha, kära signaturen ”lkh”, det är så att eftersom vi är flera som skriver så får vi också ha olika åsikter!

För tillfället känns det rätt ruttet att skicka ner sprinters till en tour där det endast är två sprinttävlingar. Då är det bättre att de åker andra tävlingar (skandinaviska cupen) så att de inte sliter ut sig av onödiga lopp.

Men visst är det pinsamt att vi inte har fler skidåkare som kan åka touren! Det är ett svårt dilemma det där. En sak som är bra med att hiva ner ett helt hov, är att någon kanske skräller. De andra får bra lärdom endast om de inte redan tour:at så klart…

Inlagd: 2009-01-03, 20:15
Skriven av: Oskar

Om Sverige skall leva upp till att vara en stor klassisk skidnation.Måste vi naturligtvis gå ”all in” på varenda tävling internationellt.Ser gärna en svensk åkare bli såväl 1 som 89 på VC,TDS.Alla går ju en match i matchen om man säger så.Som jämförelse SM stafetter mot NM stafetter 2008.Sverige 12 damlag 20 herrlag,Norge 40 damlag 94 herrlag.Nu kanske hälften av lagen i Norge ,åker hellre än bra.Men man ställer upp.Det kallar jag, vara en stor skidnation.Det är tyvärr så att vi Svenska inte vill ställa upp,om vi riskerar att bli placerade 33,57el.75 i resultatlistan.Det här kanske är lite utanför tråden.Men ska vi kalla oss stor skidnation måste vi packa in så många åkare vi får i alla skidtävlingar.Sen måste jag säga längd.se och glid har sug och tappat tempo.Medan Skidpepp har ”flow”under laggen.

Inlagd: 2009-01-04, 10:40
Skriven av: lkh

Synd att Rydqvist inte kunde fullfölja, hon gjorde en riktig bra tour de dagar hon var med utifrån sina förutsättningar. Detsamma med Rickardsson som fått alldeles för lite cred för sin insats

Inlagd: 2009-01-07, 15:06
Skriven av: Löwet

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values