Inför Touren dag 2

Flaggstången, Stoneface eller Teichmann som han heter går ut först i morgon. Han kommer starta 23 13 sekunder före Dario Cologna och Petter Northug går därefter ut 10 sekunder efter schweizaren. Marcus Hellner ser vi inte förrän 30 sekunder efter att Teichmann gett sig av. Tveksamt om han kan plocka in den tiden. Hade det varit skate så visst, men klassisk stil, njaaeee. Anders Södergren däremot, han ligger bara 9 sekunder efter Hellner och mellan de två är det 20 pers i spåret, så jag antar att det kommer se ut som en klassisk masstart tyvärr… En masstart som jagar en tysk, för Northug kommer nog vänta in resten av flocken som vanligt. Daniel Rickadsson är 45 sek efter Teichmann och borde nog kunna haka på klungan. Mathias Fredriksson är nästan minuten efter redan men det är folk som går ut nästan varannan sekund framför honom så det ska nog kunna gå bra för honom också.

På damsidan är det tightare i toppen, Claudia Nystad går ut endast 6 sekunder före Follis som i sin tur har 6 sekunder ner till Kowalczyk och Petra Majdic. Jag tror dessa fyra (speciellt Kowalczyk och Majdic) kommer skruva upp tempot direkt och försöka hålla finskorna och Bjørgen på avstånd. Det kommer nog bli svårt för de kommer i ett pärlband tio sekunder senare. Bjørgen, Muranen, Kuitunen, Saarinen. Huah! Anna Haag går ut 30 sekunder efter Nystad, precis bakom Astrid Jacobsen vilket är bra. Hon har sagt till sin spökskrivare på sin hemsida att hennes plan är att försöka jaga ikapp Kuitunen så fort hon kan för att kunna hänga på i hennes rygg. Maria Rydqvist är också med där bra, endast två sekunder senare! Jenny Hansson och Sara Lindborg är 44 respektive 46 sekunder efter täten. Står de på lite kan de nog haka tag i resten av klungan.

PS. Vad hände med Britta Norgren?