Lisa Larsen – när får hon chansen?

Efter helgens bravad känner jag mig drabbad av Lisa Larsen-feber. Nu undrar jag, liksom många med mig, när Stockholms längdstjärna ska få chansen i världscupen.

Den gängse uppfattningen verkar vara nästa värlscupstillfälle i Sverige, då vi har tillgång till ett nationellt fält. Men årets upplaga av skidspelen i Falun är ju världscupsavslutning och körs då som en minitour. Här är jag inte ens säker på vad startreglerna säger, men det känns ju som att endast toppskiktet kommer att köra.

En sak som ingen ännu verkar diskutera är det faktum att Larsen just nu är en av Sveriges absolut bästa damåkare och av den anledningen borde vara påtänkt till en av sträckorna i VM-staffeten. Visst har laget åkt bra på de två hitintills avverkade stafetterna, men helt solitt tycker jag inte det sett ut.

Det individuella loppet går i klassisk stil och här verkar ju Larsen inte vara lika vass, så en fristilssträcka i stafetten är en intressant tanke. Visst, en debut här vore allt annat än optimalt och jag förespråkar det nödvändigtvis inte. Men tittar man på resultaten i dagsläget, så är ju Larsen bättre än de flesta andra…

Etiketter: