Kul tävling – inte sprint!

Hann bara se herrloppet nere i Bormio idag men jag tror det räcker för att inse att åtminstone på herrsidan är det här inte ett sprintlopp utan ett distanslopp, dock ett väldigt kort sådant. Varför anser jag det?

Jo, dagens resultat talar ett tydligt språk. Ser man till vad de två bästa sprintrarna i världen just nu hamnade på för plats så förstår man att det inte är ett sprintlopp. Emil Jönsson blev 53:a(!!) och sprintcupsledaren (och numera vinnaren) Ola Vigen Hattestad gled in på en 59:e plats!

Ja, Hattestad vann cupen eftersom Emil inte lyckades slå sig in bland de 28 första idag. Trist avslut på en rolig sprintcup.

Men tävlingen i sig var ganska kul! Iofs fick man inte någon bra bild av hur loppet såg ut då det endast fanns en mellantid man följde med kameran (för ett fåtal skidåkare) och den låg redan på 0.8 km. Well, kul med bonussekunder osv men sprintlopp det var det inte.

Betyder det här att Emil kan åka hem nu och skita i resten av tävlingarna? Det är ju en minitour och hade han fått poäng idag så hade han blivit tvungen att fullfölja hela helgen, men nu måste det väl ändå kännas lite lönlöst?

Att inte FIS lärt sig vad som skiljer sprintåkare från distansåkare tycker jag är kanska konstigt. De måste ju göra lite research innan för fan. Det känns mest som om de sitter och brainstormar lite roliga tävlingstyper och sen bara klickar in dessa i kalendern…

Bra åkt av Anders Södergren idag. Charlotte Kalla hade det lite svårare, vilket är lite konstigt men men.