Några smarta poäng av Rydqvist

Nu var det inte världscup-poäng titeln anspelar till, utan de poänger Maria Rydqvist drar fram när hon i sin senaste gästkrönika för längd.se skriver att tävlingarna i Holmenkollen är så ofantligt populära just på grund av att den i dag är så unik. Hon menar att om alla lopp idag av samma typ, alltså långa, sega och av individuell start hade Kollens tävlingar inte alls glänst så som de gör idag. Det krävs variation för att man ska uppskatta de olika delarna och på sätt och vis håller jag med henne. Eller, jag håller nog med henne helt och hållet. Variation är bra!

Sprint kan vara ofantligt spännande och självklart många andra lopp, men det jag hyllar mest med Kollen, förutom stämningen och produktionen, är att det är en fem/tremil med individuell start. Tyvärr är den helt ensam av sitt slag och det tycker jag är oerhört synd. Man borde åtminstone låta varannan fem/tremil i mästerskapen gå med individuell start, på samma sätt som vartannat lopp går i klassisk och fri teknik. Då skulle väl ingen klaga?

Hur som helst är Maria Rydqvists texter alltid väldigt fina, genomtänkta och intressanta. Jag hoppas hon får tillfälle att skriva många fler krönikor. Kanske borde Längd.se sponsra hennes tävlande mot att hon skriver regelbundet för längd. Vilken win-win situation!

Till sist, lycka till i SM Maria!