Inga pallar idag

Hade det varit mix-stafett idag tror jag lätt Sverige hade pallat, till och med överst, för Charlotte Kalla och Emil Jönsson såg riktigt starka ut i var sina finaler. Men tyvärr var det ju inte mix-stafett utan vanlig sprintstafett, eller teamsprint som vissa kallar det.

Daniel Rickardsson, Emils partner körde på bra de första två varven och såg inte ut att vara slitet men när det vankades sistavarv för honom lyckades han inte hänga med när John Kristian Dahl & Co skruvade upp tempot rejält. Rickardsson tappade många placeringar och växlade in till Jönsson alldeles för långt ifrån tätstriden. Istället blev det de två norska lagen och Finland som gjorde upp om segern. Länge såg det ut som om Norge 1 med Rønning skulle ta hem det men strax före mål drog Østensen om Rønning som kroknade lite på slutet, och på målrakan blev det kamp mellan Ville Nousiainen och Østensen istället, där Østensen var starkast och vann.

Jönsson gled in som femma och det var inte så kul… men som sagt, man visste inte riktigt hur långt Rickardsson skulle hålla idag. Kanske hade det varit bättre med Thobias Fredriksson i laget istället? Han körde på bra i sin semi där Robin Bryntesson hade en riktigt dålig dag på jobbet, eller som han skriver själv på hans blogg:

”Jag har nog aldrig i hela mitt liv upplevt min kropp så svag och kraftlös som jag gjorde i dag.”

På damsidan var det ganska likt herrsidan. Norskt i topp och en svenska som inte riktigt höll måttet. Det var Ida Ingemarsdotter som inte lyckades hålla tätt framför sig i spåret. Frågan är om Charlotte Kalla borde kört med Anna Hansson istället? Hansson gick faktiskt riktigt bra idag för Sverige 2, där hon körde med Maria Rydqvist. Well well, det är lätt att vara efterklok.

Norge vann som sagt med över 11 sekunder före Finland och trea blev Ryssland. Sverige lag 1 kom på en fjärde plats, helt ok! Sverige 2 blev åtta.

Värt att notera att det saknas ganska många svenska sprinters idag.

Alltså, lika mycket som att denna vintern är den sämsta någonsin här i Stockholm, så måste det nog vara det sjukaste och mest skadade svenskt landslag någonsin?! Känns som om ungefär hälften av landslaget är försvunna. Synd!!