Hellner!

Innan loppet igår trodde kanske inte så många på Marcus Hellner, ”han är som Northug, hänger bara med i sega masstarter och är bra på att spurta” sa folk, inklusive jag själv. Istället var det Johan Olsson och framför allt Ander Södergren som man la pengarna på.

Nu man helt klart tänka om efter gårdagens lopp, som Marcus gjorde ruggigt bra! Han öppnade hårt, men inte för hårt och höll hyfsat hela vägen in i mål! Hade han startat senare och haft lite bättre tider att gå på kanske han tagit några placeringar till, vem vet. Iofs såg han ruggigt slut ut när han kom i mål. Hur som helst jävligt kul att Marcus fick till det i individuell start, för jag räknar inte riktigt VM-prestationen på samma distans som en merit, eftersom det var så galet skidföre. Sjätteplats ska Marcus (och vi också för den delen) vara grymt nöjd med!

Anders Södergren gick på som ett ånglok i början åkte ikapp pilotbrillan Gjerdalen med 30 sekunder på mindre än 1.7 km från start och det var lite väl saftigt. Blomman på SVT hade rätt, det var en för stark öppning av Södergren, som i slutet av loppet gjorde en liten Brink och fick se väggen som resulterade i ett kraftigt fall i resultaten. Dock lyckades han hålla sig levande och kom i mål som åtta vilket är helt klart godkänt.

Det bästa med Johan Olsson som var tredje bästa svensk på en 14:e plats var att han efter loppet berättade för längd.se att han inte alls var nöjd! Så ska det låta, rätt inställning! Detta betyder att Olsson har mycket mer att ge, och det ser vi fram emot!

Mats Larsson blev 36:a men det var ganska väntat att han inte skulle prestera bättre. Skate är inte hans grej, än.

Loppen vanns utav italienaren Checchi som tog sin första världsciseger. Bäste norbagge blev Gjerdalen som fick åka snålskjuts efter Södergren nästan hela loppet. Utan svensken hade det kanske inte blivit en enda norrman bland de tio bästa!

På damsidan var Anna Hansson som vanligt stabil gick i mål som 17:e. Visst hade det kunnat gå mycket bättre än så men jag tycker vi inte ska ställa för höga krav på henne än. Klaga får vi bara göra när hon blir utan världscuppoäng, men det verkar hon bestämt sig för att aldrig göra.

Maria Rydqvist fick med sig lite poäng med sin 30:e plats. OK insats.