”Faaaan!” – dagens citat

kallafalla.jpg

Charlotte Kalla var inte lite arg efter att hon vurpade spåret i dagens Tour de Ski. Trots fallet, vilket gjorde att hon tappade många viktiga sekunder, lyckades hon tillslut komma tillbaka och sen ta sig i mål som tvåa efter Kuitunen. Åter igen ett BRAGD-lopp, som man säger. Inför morgondagens final climb är Kalla 39 sekunder efter Kuitunen som roffade åt sig lite väl många bonussekunder idag! Hade inte Kalla ramlat hade hon nog varit med om att slåss om de första bonussekunderna vilket i sin tur skulle minskat glappet upp till Kuitunen. Jag säger som Kalla, FAAAN!

Det var många som var oroliga för att Kalla skulle köra sig stum efter att hon ramlat. Till svt berättade hon att även sin lagkamrat i spåret, Anna Hansson, ropade åt henne att ta det lugnt! Så sjukt coolt.

Nu är det lite mycket inför i morgon men om Kuitunen blir stressad och ryggen inte stämmer, ja då fanimej finns det chans att Kalla tar hem det här!! Vi har ju sett att ingen kan matcha Kalla när det är lopp i fri stil och vi vet att Kuitunen inte såg så värst fräsch ut igår på sprinten som gick i fri stil. Oh my god det är så spännande!!!

Anna Hansson gjorde ännu en gång ett superlopp. Frågan är när man ska sluta imponeras av henne och börja ta hennes fantastiska placeringar för givet? Hur som helst är hon grym!! 7:a blev hon idag och det betyder att hon är uppe på en 16:e plats i sammandraget, 3:53 efter. Hon har tyvärr hela 30 sekunder upp till nästa tjej så det blir nog hårt för henne att plocka placeringar under final climb.

Jenny Hansson körde också bra idag. 29:a idag och 38:a i sammandraget. Tre platser upp!

Ställningen inför morgondagens final climb

  1. Virpi Kuitunen
  2. Charlotte Kalla, +39.7
  3. Olga Rotcheva, +1:26.2
  4. Arianna Follis, +1:36.4
  5. Justyna Kowalczyk,+2:19.1

Totalställningen inför sista etappen

Läs mer: DN