Inför Davos

Okey, eftersom lördagens tävlingar är på samma distans och typ (klassiskt) som i Kuusamo förra helgen blir det ingen lång ”inför”. Däremot så kan jag berätta att Anna Dahlberg verkar ha lyckats läka sin hälsena och kommer ställa upp! Lina Andersson däremot är tyvärr fortfarande sjuk. Hon har fått en penicillin-kur men den har inte hjälpt mot den tröga hostan. Nytt namn i wc-cirkusen blir Jenny Hansson, långloppan som visat väldigt god form på de nationella tävlingarna i Sverige nyligen.

Trots att det är i klassisk stil som loppet går i verkar Charlotte Kalla taggad! Hon gillar Davos och berättar för Aftonbladet att

”Davos är mysigt och de har jättegod glass där. Jag älskar glass!”

Sen hoppas vi ju så klart att Anna Hansson ska fortsätta sina erövringar framåt i resultatlistan! Fast lyckas hon lika bra som hon gjorde i Kuusamo blir i alla fall jag glad! Maria Rydqvist borde visa formen hon hade i Bruks när hon spöade Kalla!

Vad gäller hotet från andra nationer så skulle man kunna säga att Marit Bjørgen har blivit utbytt mot Virpi Kuitonen. Bjørgen har alltså blivit förkyld och Kuitonen har till slut rest sig ur sjukbädden. Det ska bli intressant att se hur mycket form Kuitunen tappat de veckor hon varit borta. Det ska också bli kul att se ifall de andra norskorna kan hävda sig lika bra nu när Bjørgen inte åker först och visar vägen.

På herrsidan är det väldigt roligt/konstigt(?) att Emil Jönsson blivit uttagen till ett lopp i traditionell distans! Det ska bli kul att se hur långt han kan komma! Jag läste i Martin Larssons dagbok att han inte blivit uttagen pga hans mediokra resultat i Beito och Kuusamo. Att det skulle bli Jönsson som tog hans plats trodde jag då inte.

Marcus Hellner, hur går han klassiskt? Mats Larsson har ju visat att han är på bättringsvägen och diagonalåka, det kan han! Samma sak gäller Johan Olsson som jag tycker borde få sitt riktiga genombrott nu! Kom igen!

Anders Södergren har hittat turbon igen. Det sa han iallafall efter onsdagens test-race i Östersund som han vann före Mathias Fredriksson och Johan Olsson. Mathias är tillbaka nu och vi får hoppas att förra helgens lopp mest var en genomkörare och att han kan ta i mycket mer denna helg, annars ser det lite mörkt ut inför stafetten!

Vad gäller det internationella startfältet är det ganska likt förra helgens, bortsett från att Petter Northug och Andrus Veerpalu är tillbaka. Northug har ju varit sjuk och Veerpalu har haft problem med knäna. Norsken Tore Ruud Hofstad har blivit sjuk och kommer inte. Annars verkar det som om alla vanliga rävar är på plats!