Norges dag idag

Jag säger bara så här: Vilken tur att jag valde att ge mig ut och träna orientering i dag istället för i går. Nu har jag har sett reprisen på stafetterna och det var väl inte någon fin syn med svensk-ögon. Däremot ställde Norge till med utklassning på både herr och damsidan. Bjørgen har ännu inte förlorat ett enda lopp hon ställt upp i denna säsong!

Sveriges damer blev 8:a och svenska herrarnas lag 1 kom sjua och lag 2 hamnade på en 17:e plats.

Men något bra måste jag väl ändå säga, och det är att Ander Södergren var näst snabbast av alla på sin sträcka, slagen endast av ryssen Legkov som lyckades komma ikapp norrbaggarnas stora försprång. Så Södergrens form är det inget fel på alls! Damlaget tycker jag gjorde en helt ok insats faktiskt. När det endast är en ordinarie åkare i laget kan man inte kräva så mycket mer. Nu vet jag inte om tredje och fjärde sträckan är identiska i längd, men det skiljde bara 10 sekunder mellan Charlotte Kalla och Anna Hansson på deras olika sträckor.

Sen måste tillägga en sak, och det är att det kanske inte alltid är så bra att damerna sätter standard för hur herrarna ska åka (som jag tyckte i går). Idag satte tjejerna allt för låg standard och då var ju herrarna tvungna att göra samma sak…

Men att Norge skulle få en dubbelseger i herrstafetten var nog inte många som trodde. Jävlar vad dom har många bra åkare i det där landet. I bland är det tur att man inte får ställa upp med obegränsat med löpare i världscupen. Hatten av!

Resultat Damer

Resultat herrar

 
Nu lägger vi locket på för denna dag och blickar framåt, dvs till Kuusamo nästa helg. Då är det 15 km (herrar) / 10 km (damer) klassiskt på lördagen söndagen och klassisk sprint på söndagen lördagen. Med södergrens krossande i klassiskt förra helgen tror jag att han kommer susa fram i Kuusamos backar!! Samma sak gäller alla svenskar i sprintloppet dagen efter. Ni minns väl Jönssons vilda diagonalkör i backen förra året!

Och så hoppas vi att alla sjuka blir friska!

Läs mer: DN 1, 2, Aftonbladet 1, 2