Bruksvallarna dag 2 – Ribom struken

Idag var det sprint på fredag förmiddag vilket innebar arbete tillsammans med ett sneglande öga på DDR-play. En hel del möten gjorde att jag inte såg tillräckligt mycket för att ha några välgrundade reflektioner.

Men skönt att allt är som vanligt. Calle missar uppvärmningen, bryter en stav, får en sten i skon, håller på att åka ut för att sen vinna. När man läser det i tidningen vet man att vintern är här. Kul ändå för Calle. Gillar ju honom. Trodde kanske att barnafödandet skulle bli spiken i kistan för honom men klipp över krönen har han ju fortsatt. Bättre utgångsläge än så här för att prestera bra i WC och VM har han inte haft på många år på grund av alla frånvarande ryssar. Att slå Oskar på upploppet var snyggt. Han såg väl rätt bra ut ändå, efter att han hade gjort alla de andra misstagen.

Frida, Ribom och Hagström såg väl ut ungefär så som man hade önskat. Sprint på hemmaplan är ju en bra värdemätare. Ribom impade på upploppet tycker jag. Bra tryck i stakningen, såg inte Hagströms stakning också bättre ut än tidigare?

Såg som hastigast stjärnvurpan på damsidan. Vet inte om jag övertolkar situationen men Frida är påslagen direkt när hon gått i marken. Upp igen och jaga med en jäkla frenesi. Dyvik ligger kvar en sekund för länge och är rökt. Visst hade hon ett sämre utgångsläge men Fridas vinnarskalle i den där situationen ordnade en finalplats. Snyggt!

Kul att höra Blomman och Håård igen. Skönt att det låg 1 cm snö över gräset i Bruks också. Kallt är det med. Imorgon blir det fina tv-bilder.

Alvar då. Jäkligt kul. Lite Elofsson-känsla med tanke på hur det sett ut i herrlaget. Frälsaren får nog leverera i år om han inte ska bli av med namnet. Hur matchar man en sån åkare. Sakta och långsamt eller raka vägen till Ruka. Tyckte hans upplopp gav lite Lind-skutt känsla. Men Ruka får nog vänta minst ett år.

Imorgon ska jag se hela sändningen. Har pröjsat för Viaplay nu också. Krävs snart ett extrajobb för att följa både Brynäs och Calle.

Uppdatering: Ribom har fått en känning och är struken från dagens lopp. Var väl en av dagens höjdpunkter att få se om hon lyckats ta det där sista steget som vi hoppats på sen förra försäsongen. Riktigt trist. Hoppas hon läker ihop snabbt.