54 kommentarer till ”Ski Tour etapp 2”

Inlägg för etapp 2 skapad nu här på Skidpepp. Startlistor och tider i inlägget ovan.

Inlagd: 2020-02-16, 08:58
Skriven av: Jörgen

Bland damerna har Johaug redan avgjort detta i praktiken. Norsk dubbel, trippel, kvadrupel, kvintupel eller sextupel på damsidan när Ski Tour summeras i Trondheim?

Nja Ebba lär sätta en käpp i det hjulet. Kanske Pärmen och Diggins kan avancera någon placering men inte deras bästa säsong detta. Neppan startade touren svagt igår men lär avancera. Tror jag.

Trist att Kallas form aldrig verkar komma denna säsong, var väl till nu som hon skulle vara som bäst (formtoppad) om möjligt. Hoppas att hon (och teamet kring henne) har någorlunda koll på varför.

Inlagd: 2020-02-16, 09:16
Skriven av: Jörgen

WC SAMMENLAGT FOR DEN SVENSKE SKIDRONNINGA FRA 2008/09-2018/19

2008/09 12
2009/10 8
2010/11 5
2011/12 4
2012/13 8
2013/14 7
2014/15 7
2015/16 5
2016/17 9
2017/18 7
2018/19 10
7,5 Gjennomsnitt

Inlagd: 2020-02-16, 09:38
Skriven av: Danne Normann

Vallagänget får en jobbig vecka gissar jag.
I dag i Östersund blir det plusgrader med regn och jaktstart. Bra möjligheter att kolla glid och fäste gentemot konkurrenterna. På tisdag i Åre ska det bli Short Track Mountain Skiing (en ny gren) i nollgradigt med lätt snöfall och på torsdag i Storlien några minus och snöfall. Alla färger på paletten kan man säga.
Bra tillfälle för vallarna att bli hjältar.

Inlagd: 2020-02-16, 10:19
Skriven av: Tobbe H

Touren känns redan lite avslagen. En helnorsk uppgörelse.

Inlagd: 2020-02-16, 10:27
Skriven av: Kallner

Finns så mycket att säga här, så här är några reflektioner från mig:

Vi skrattar åt att Calle missade bussen igår till tävlingen, och fick bli skjutsad på annat sätt, typiskt Calle hävdar många (min tanke också), men, tänker man ett varv till så kan det faktiskt vara så att han helt enkelt efter frukosten hamnade på toaletten med sin krånglande mage, blev sittande där och mådde extremt dåligt…
Därav missade han bussen…

Alla vi skidälskare, även norska sådana, har alltid trott på Calle i spåren, men, en cocktail av orsaker, både fysiska och psykiska spöken har alltid hämmat honom… Trist…

Frida Karlsson – hur hanterar man hennes väg framåt?
Roade mig idag och tittade i Therese Johaugs ”journal” över resultat sedan 2006, och, det som slår en är att hon var duktig väldigt tidigt, men, något underbarn före fyllda 20 år var väl hon inte (frånsett OS-brons Sapporo 2007)?

Hon vann ju inte ens guld i junior-VM sista året hon var med…

Jag tror Fridas mål har varit för optimistiska i strävan att bli likvärdig med kvinnorna i topp-5 i världen (typ Therese, Ingvild, Heidi, Nathalia, Ebba, Diggins) – det har helt enkelt gått överstyr, därav avstängningen…

Lite som med Stina, som inför OS 2018 och sommar-hösten 2019 gått över gränsen träningsmässigt (dragit i Ski-Ergo i absurdum)…

Som någon tidigare här var inne på, ett break, sabbatsår, avstängning osv kan förlänga en karriär och ge förbättringar på sikt…

(Postade detta i fel tråd nyss – ursäkta dubbelpost)…

Inlagd: 2020-02-16, 10:35
Skriven av: ErrkaPetti

På herrsidan gissar jag att alla de 15 första i mål kommer att bära röda dräkter iom att fransmännen troligen faller tillbaka. Något slags märkligt rekord i så fall. Men totalt ointressant för andra nationer. En mardröm för FIS och för hela tävlingen och för Vinterstudion naturligtvis.

Inlagd: 2020-02-16, 10:37
Skriven av: Tobbe H

Hur mycket förstår Frida Karlsson om sin egen problematik i spåret. Före tävlingen sa hon att hon ville åka hela touren men får inte. Har Doktor inte lyckats förmedla tillståndet till Karlsson själv?

Inlagd: 2020-02-16, 11:24
Skriven av: Gka

https://www.expressen.se/tv/sport/langdskidor/andersson-jag-tankte-ju-smita-forbi-er/

Ebba är cool, humor har hon också!

Inlagd: 2020-02-16, 11:28
Skriven av: Den tillbakastående

500-600 olika varianter på glidvalla enligt svenska vallare på SVT Vinterstudion idag…

Bra inslag av Mathias Fredriksson!

Inlagd: 2020-02-16, 12:40
Skriven av: ErrkaPetti

Jag tycker det är lite osunt mediatryck runt Frida Karlsson men det är så media tyvärr fungerar. Man måste ha mycket stor integritet, som t ex Stina Nilsson eller Kalla eller Greta Thunberg (bara 17 år dessutom) för att orka stå emot.
Och Ebba Andersson är fortfarande vår bästa distansåkare.

Inlagd: 2020-02-16, 13:19
Skriven av: Tobbe H

Niemi har inte 100 koll. Att vallarens hantverk bara skulle vikta 5% är alldeles för lite. På klassiskt är det nog närmare 20% HUR man lägger och hanterar glidytorna och hur man lägger fästet.
Att han inte vallar nåt själv tycker jag är en svaghet.

Inlagd: 2020-02-16, 13:24
Skriven av: Kallner

Bonuspoäng efter 5 min i en jaktstart är ju också väldigt rättvist, hur tänkte man där?

Inlagd: 2020-02-16, 14:08
Skriven av: D.N.

Burman har lite tjyvsläpp.

Inlagd: 2020-02-16, 14:16
Skriven av: Kallner

Burmans skidor var nog ganska kass. Slet med fästet kunde man se.

Inlagd: 2020-02-16, 14:37
Skriven av: Kallner

Sverige bland Irland, Japan, Polen, England. Det går bra nu.

Inlagd: 2020-02-16, 14:40
Skriven av: Kallner

Moro med Golberg og Nyenget, ikke akkurat de to jeg hadde sett for meg på pallen etter to etapper av touren.

Inlagd: 2020-02-16, 14:54
Skriven av: Neithiri

Vad har hänt med Häggströms distansform?

Inlagd: 2020-02-16, 15:14
Skriven av: swestam

swestam: svåt säga men var nog en otrolig distansform topp fram till runt nyår nu mer normal grund nivå igen hoppas på en till form topp..

Inlagd: 2020-02-16, 15:34
Skriven av: jossa

Tufft före nu, kan hugga i för en del i klistret.

Inlagd: 2020-02-16, 16:04
Skriven av: Kallner

Heidi o Östberg är smarta. Låter Ebba dra och sen kan de spurta om henne mot slutet.

Inlagd: 2020-02-16, 16:09
Skriven av: Kallner

Bra jobbat Ebba men den sluge Weng drog längsta stråt.
Frida imponerar.
Kalla imponerar också men tyvärr åt fel håll, ser ganska tung ut i åkningen.

Inlagd: 2020-02-16, 16:32
Skriven av: Kallner

Börjar bli många fjärdeplatser för Ebba nu (sedan 4.e plats i OS 2018)…

Inlagd: 2020-02-16, 16:34
Skriven av: ErrkaPetti

Bra lopp av Ebba tycker jag fega inget utan gav det hon hade. var ju ett lurigt lopp på många sätt där det var klar fördel starta sent och få åka i ryggar klungo..
fanns som vanligt några långt bak som åkte väldigt bra Kyllönen 4 kern 6 och Stewert Jones 9 säger väl allt hurdan fördel det var.. även Fridas lopp och många andra Svenskors är bra

Inlagd: 2020-02-16, 16:55
Skriven av: jossa

Ribom och Svahn imponerar stort idag. Hur var det Den Tillbakastående, ”Linn kommer aldrig bli bra i distans, hon är för stor”, eller vad var det du skrev?

Hon är väl inte mycket längre än Neppan och Astrid? Och rätt många år yngre. Slår många lättare åkare idag. Tankar om det?

Inlagd: 2020-02-16, 17:08
Skriven av: Erik

Erik: Väldigt glad att jag har fel fal. Mycket imponerande kört av Svahn. Har också fel i att Frida har kört klart för säsongen, slog ju kraftigt tillbaka idag. Det går dåligt för den tillbakastående…
Ohyggligt starkt av Johaug idag, det skall egentligen inte gå att göra det hon gör idag, dvs hålla i tidsavståndet till dom bakom i dagens snöoväder. Enorm fördel att jaga bakifrån.

Inlagd: 2020-02-16, 17:17
Skriven av: Den tillbakastående

Johaug gör det grymt bra idag även om dom närmast efter inte har några jätte fördel även om dom har en del fördel så klart är väl sedan som som kommer i nästa grupp och sedan speciellt dom som låg och spararde sig när Frida var frame.. Svahn gör det så klart bra idag men åkte också i ett välidgt tacksamt läge tar ju faktiskt styk av åkare som Linn Sömskar som gör att bra lopp idag men med mycket hjäp av förhålladena och starta där hon gör

Inlagd: 2020-02-16, 17:22
Skriven av: jossa

Våra tre bästa i dag på damsidan är U23-åkare och det är också Svahn som gjorde det bra. Så visst ser det lovande ut för framtiden. Men det gäller att hålla sig frisk och skadefri också. Ingenting är givet.

Inlagd: 2020-02-16, 17:49
Skriven av: Tobbe H

Pallplasser i WC LANGRENN 2019/20
Etter Søndag 16 februar . 2020

Norge. 76
Sverige. 16

Inlagd: 2020-02-16, 18:55
Skriven av: Danne Normann

En mycket bättre svenskinsats idag, framför allt på damsidan. Kul med Ribom som VC-persar på distans med en 8:e plats på etappen. Även Frida Karlsson VC-persar med sin andraplats.

På herrsidan är det ändå ett kompakt mörker. Rickardsson, som trappar ner och mest kör för att det är kul, är alltså näst bäste svensk idag. Långt före den som är tredje bäst. Och på Scandic cup i Lycksele vann den enda utlänningen dagens lopp – italienaren Gilberto Panisi. Det finns liksom ingen ljusning någonstans.

Inlagd: 2020-02-16, 19:30
Skriven av: Per

Näst bäst i Lycksele var Fredrik Jonsson som var en stor talang för 10-12 år sedan men som sedan länge inte har ambitionen att nå världstoppen.

Inlagd: 2020-02-16, 19:31
Skriven av: Per

Lite småbarnsligt att räkna åktid på jaktstart. Ingen tror väl att slovenskan är bättre än norskan?

Inlagd: 2020-02-16, 19:35
Skriven av: Gka

Golgatavandringen inom svensk herrskidåkning är total, vad tror ni gick fel? Inom damskidåkningen pratas det ofta om förebilder, men det är ju inte så att det har saknats? Vi har ju haft Marcus, Johan, Björn, Emli, Theodor och några till. Alla ganska färgstarka världslöpare. Det måste handla om någonting annat. Vad?

Inlagd: 2020-02-16, 19:37
Skriven av: Erik

För övrigt en motig helg för svensk skidsport på alla fronter(, skidskytte, alpint och längd). Kan bara bli bättre!

Inlagd: 2020-02-16, 19:39
Skriven av: Gka

Dock att Fredrik Andersson hade bästa åktid idag i Lycksele. Tycker ändå att det finns vissa positiva bitar på herrsidan i Lycksele under helgen.

Inlagd: 2020-02-16, 20:01
Skriven av: swestam

Bra fråga Erik, den förtjänar nästan en egen tråd. Till att börja med så gjorde Svt ett långt reportage om krisen i svensk herrskidåkning inför säsongen 2018/19 (väl? eller var det t o m inför 2017/18?). Det ligger inte uppe längre men det vore intressant att se det igen för att följa upp vilka slutsatser som drogs då och vad som har gjorts sedan dess. Jag har lite olika teorier men det mest sannolika är väl att det handlar om många bäckar små. Idag vinner Pål Golberg i världscupen – en åkare som definitivt är duktig men han har hållit på länge och har aldrig räknats som någon exceptionell talang. I Sverige var t.ex. Johan Olsson aldrig någon tidig talang så de går att träna sig till toppen. Med det sagt så tror jag det handlar om (1) Många tränade delvis fel från 2014 och framåt. Hellner tog silver på skiatlon i OS då men kom sedan aldrig tillbaka till den nivå han höll tidigt i karriären då han kunde vinna i VC (och på OS). Möjligen handlade det om motivation hos just Hellner men generellt sett halkade det svenska herrlaget efter från ungefär den tidpunkten. Calle var en jättetalang som dök upp ungefär då men som aldrig tog fler steg trots ung ålder. Det är nästan obegripligt om man tänker på det. På sistone har han sakta men säkert halkat efter de bästa. Nelson slutade för tidigt, oklart varför. Bara Olsson fortsatte att utvecklas ytterligare något år men då i hög skidåkarålder. Burman tog guld på U23-VM 2016 men har sedan stagnerat. Samma år gav Victor Thorn Marcus Hellner en match på SM i skiatlon, men inget har egentligen hänt med hans utveckling sedan dess. Förra säsongen – som ansågs mycket bra för Thorn hade han inga topp-10-resultat på distans i VC. Något måste ha gjorts fel i träningen sedan ungefär 2013/14 tror jag alltså till att börja med. För det andra (2) tekniken: Thorn kör fortsatt med armarna långt utanför kroppen i stakning trots att t o m en lekman förstår att man kör kraftfullare och mer energisparande med stakning med armarna nära kroppen. Det är en teknisk detalj som har utvecklats hos de bästa på både dam- och herrsidan på senare år men som man inte ser hos svenska åkare (mer än möjligen Stina och Frida). Även Burman kör lite ryckigt och energislukande i klassiskt. Jämför med exempelvis Bolshunov eller och norrman i dagens lopp så är det stor skillnad rent tekniskt. Det borde man väl ändå kunna slipa på? (3) Skadorna. Thorn, Burman, Falk har haft liknande skador. Det antyder för mig att de har tränat fel och ensidigt på samma sätt. Vad var det och har det korrigerats? 4. Det mentala: Calle brukar nämnas som någon som lätt låter sig nedslås. Jag tycker inte övriga i herrlaget har samma ”statiska mindset” som Calle men det går under alla förhållanden att träna på. Dagens intervju med Hanna Öberg efter fjärdeplatsen på VM borde vara obligatorisk i kurser om mental träning hos SOK inför 2022. Hon har bommat två på tredje skyttet och missar pallen med liten marginal pga det. Trots det är hon nöjd. Varför? Just FÖR att hon lyckades vända på steken efter svagt fokus på tredje skjutningen. Typiskt dynamiskt mindset. 5. Vallateamet. Det går inte att komma ifrån att de två senaste säsongerna har det svenska vallateamet också halkat efter de bästa i världen. Då blir det hopplöst. Ja, det är mina teorier om olika bäckar som bidragit till svag utveckling på herrsidan. Det blir naturligtvis ännu konstigare när damsidan har gjort klara framsteg

Inlagd: 2020-02-16, 20:18
Skriven av: Per

Jag förstår inte varför mitt förra inlägg inte delades upp i stycken. Postar igen men med stycken.

Till att börja med så gjorde Svt ett långt reportage om krisen i svensk herrskidåkning inför säsongen 2018/19 (väl? eller var det t o m inför 2017/18?). Det ligger inte uppe längre men det vore intressant att se det igen för att följa upp vilka slutsatser som drogs då och vad som har gjorts sedan dess.

Jag har lite olika teorier men det mest sannolika är väl att det handlar om många bäckar små. Idag vinner Pål Golberg i världscupen – en åkare som definitivt är duktig men han har hållit på länge och har aldrig räknats som någon exceptionell talang. I Sverige var t.ex. Johan Olsson aldrig någon tidig talang så de går att träna sig till toppen.

Med det sagt så tror jag det handlar om (1) Många tränade delvis fel från 2014 och framåt. Hellner tog silver på skiatlon i OS då men kom sedan aldrig tillbaka till den nivå han höll tidigt i karriären då han kunde vinna i VC (och på OS). Möjligen handlade det om motivation hos just Hellner men generellt sett halkade det svenska herrlaget efter från ungefär den tidpunkten. Calle var en jättetalang som dök upp ungefär då men som aldrig tog fler steg trots ung ålder. Det är nästan obegripligt om man tänker på det. På sistone har han sakta men säkert halkat efter de bästa. Nelson slutade för tidigt, oklart varför. Bara Olsson fortsatte att utvecklas ytterligare något år men då i hög skidåkarålder. Burman tog guld på U23-VM 2016 men har sedan stagnerat. Samma år gav Victor Thorn Marcus Hellner en match på SM i skiatlon, men inget har egentligen hänt med hans utveckling sedan dess. Förra säsongen – som ansågs mycket bra för Thorn hade han inga topp-10-resultat på distans i VC. Något måste ha gjorts fel i träningen sedan ungefär 2013/14 tror jag alltså till att börja med.

För det andra (2) tekniken: Thorn kör fortsatt med armarna långt utanför kroppen i stakning trots att t o m en lekman förstår att man kör kraftfullare och mer energisparande med stakning med armarna nära kroppen. Det är bara en liten teknisk detalj som har utvecklats hos de bästa på både dam- och herrsidan på senare år men som man inte ser hos svenska åkare (mer än möjligen Stina och Frida). Även Burman kör lite ryckigt och energislukande i klassiskt. Jämför med exempelvis Bolshunov eller och norrman i dagens lopp så är det stor skillnad rent tekniskt. Det borde man väl ändå kunna slipa på?

(3) Skadorna. Thorn, Burman, Falk har haft liknande skador. Det antyder för mig att de har tränat fel och ensidigt på samma sätt. Vad var det och har det korrigerats?

4. Det mentala: Calle brukar nämnas som någon som lätt låter sig nedslås. Jag tycker inte övriga i herrlaget har samma ”statiska mindset” som Calle men det går under alla förhållanden att träna på. Dagens intervju med Hanna Öberg efter fjärdeplatsen på VM borde vara obligatorisk i kurser om mental träning hos SOK inför 2022. Hon har bommat två på tredje skyttet och missar pallen med liten marginal pga det. Trots det är hon nöjd. Varför? Just FÖR att hon lyckades vända på steken efter svagt fokus på tredje skjutningen. Typiskt dynamiskt mindset.

5. Vallateamet. Det går inte att komma ifrån att de två senaste säsongerna har det svenska vallateamet också halkat efter de bästa i världen. Då blir det hopplöst. Ja, det är mina teorier om olika bäckar som bidragit till svag utveckling på herrsidan. Det blir naturligtvis ännu konstigare när damsidan har gjort klara framsteg

Inlagd: 2020-02-16, 20:21
Skriven av: Per

Den här touren har alla möjligheter att bli ett totalt fiasko, inte bara för Sverige, även för FIS.
Säg den som vill titta på en tour som bara består av norrmän.

Inlagd: 2020-02-16, 20:39
Skriven av: H. G. Wells

H. G. Wells: Vad jag vet så är inte Ebba och Bolshunov ryssar.

Inlagd: 2020-02-16, 20:46
Skriven av: swestam

Det är inte bara svensk manlig längdskidåkning som har det kämpigt. Jag kan inte komma på någon olympisk idrott där svenska män har en bättre internationell position än de svenska kvinnorna. Dessutom presterar flickor bättre i skolan än pojkarna.

Inlagd: 2020-02-16, 21:03
Skriven av: Jan-Ove Johansson

Johaug var rejält irriterad över bristen på föråkare.
Kanske förstod arrangören vilket fiasko som detta är på väg att bli och bad föråkarna att ligga lågt för att johaug inte skulle dra ifrån ännu mer och döda all spänning?

https://www.nrk.no/sport/johaug_kraftig-irritert-pa-arrangoren-over-loypeforhold-1.14905870

Inlagd: 2020-02-16, 21:06
Skriven av: H. G. Wells

Swestam: Nä, Ebba är inte ryss, Bolshunov är däremot ryss.
Alla andra i toppen på touren är dock från vårt västra grannland.

Inlagd: 2020-02-16, 21:11
Skriven av: H. G. Wells

Tycker att det är för många negativa röster om nya touren. Jag tycker den är oerhört rolig och intressant även om svenska framgångar uteblir till att börja med. Sprinten på tisdag kan bli en munter tillställning för oss blågula åtminstone på dam.

Inlagd: 2020-02-16, 21:26
Skriven av: Gka

Jag gillar det här nya att man testar sedan får man så klart utvärdera..

vad ska man köra för tävlingar för att undvika mycket Norge är ju frågan ? som det känns nu går det inte därför blir det så här

Inlagd: 2020-02-16, 21:40
Skriven av: jossa

Dåligt ledarskap i svensk herråkning sen material föreberedelser talang mm. som inte håller för den här nivån.. Olsson Hellner o gänget styrde själva landslaget på slutet dom kom och gick i laget som dom ville stod ofta över världscuplopp och satsade allt på mästerskap vilket Grip också ville.. flera ensamvargar som gett bra resultat men inget som gynnat landslaget mycket alls tyvärr.. så en mycket dålig komma gå kultur sattes under den perioden som lever kvar till exempel att Burman o Rickardsson får stå över lopp på hemmaplan i Falun Calle gör precis vad han vill också är han inte sjuk eller inte vill tävla så slarvar han med uppvärmningen men det är ingen som sätter ned foten.. yngre åkare ser detta både Thorn och Svensson ser upp till honom och verkar få snarlika karriärer om inget radikalt händer snart.

Inlagd: 2020-02-16, 21:41
Skriven av: JohanA

Per: När det gäller stakning så blir det lite olika teknik utifrån kroppskonstitution. Sen kan en del helt enkelt inte utveckla en teknik som ger fart som de snabbaste. Närmast kroppen med armarna behöver inte vara optimalt för alla. Richardsson tycker jag har en extremt effektiv och energibesparande teknik men dock inte snabbast i en spurt. Där är ju Klaebo, Northug och den gamle Björn Lind outstanding.

Inlagd: 2020-02-16, 22:46
Skriven av: Kallner

H. G. Wells: Jag menade naturligtvis norrmän och inte ryssar eftersom du skrev att touren bara bestod av norrmän

Inlagd: 2020-02-16, 22:53
Skriven av: swestam

Det är viktigt med ledargestalter i all idrott men inom herrskidåkningen finns det ju ingen, vare sig bland åkarna eller ledarna.
När jag är ute och åker är det ibland kul att peppa de yngsta med att ex ”heja på är det Charlotte Kalla som åker så fint” och tjejen kanske blir lite glad (eller rädd…).
Men bland herrarna är det ju ingen som de yngre har som förebild.
Man undrar var f-n svensk herrskidåkning har varit efter Vancouver och Sochi.

Inlagd: 2020-02-16, 22:56
Skriven av: Kallner

Kallner, Johan Olsson vann ju guld i VM i Falun 2015, alltså efter Sotchi…

Tack Per för din personliga analys av läget bland herrarna – finns nog en del sanningar där…

Vi får väl hålla tummarna att Daniel Fårheius kan vända trenden uppåt under 2020…

För visst ser det såååå mycket bättre ut på damsidan just nu…
Dessutom, det kommer många grymma damjuniorer också, på bred front!
Tilde Bångman, Tove Ericsson, Märtha Rosenberg, Louise Lindström, Moa Hansson, Sara Andersson mfl mfl…
Listan kan göras lång…

Vi får be en stilla bön att dom svenska grabbarna får en positiv utveckling också…

Inlagd: 2020-02-16, 23:25
Skriven av: ErrkaPetti

Johaug var meget skuffet over brøytemannskapet under løpet i dag. På hele førsterunden lå det 3cm med sørpe i sporet. Enda så klarte det suverene kapasitets-løperen og øke forspranget til 3-kløveret som kom bak. Men hva gjør man ikke, for og prøve og bremse ned, denne uovervinnelige ski-stjernen.

Inlagd: 2020-02-16, 23:34
Skriven av: pelle

En jävla idiotkommentar från Johaug. Jag stod bredvid spåret och såg hur två grupper med föråkare kom strax innan Johaug kom. Kan ju inte svära på att det var så runt hela varvet, men ändå. Johaug hade alltså åkare före sig strax innan hon åkte, andra gruppen var det ju mycket värre för

Inlagd: 2020-02-16, 23:59
Skriven av: Emil

3 cm kan det inte ha legat i spåret. Möjligen 3 mm.

Inlagd: 2020-02-17, 00:10
Skriven av: Kallner

Emil: Tror nok ikke det var likt rundt hele runden, leste et sted at det ble slik fordi Therese gikk så fort at det var vanskelig å få brøytemannskapet til å holde unna.

Også til en kommentar lenger opp:

”I dag vinner Pål Golberg i världscupen – en åkare som definitivt är duktig men han har hållit på länge och har aldrig räknats som någon exceptionell talang.”

Dette er jo ikke helt korrekt, Pål var jo et talent utenom det vanlige som junior, vant flere gull i Junior-VM blant annet og ble spådd en stor fremtid. Problemet senere har bl.a. bestått av masse sykdom, men heldigvis har han aldri gitt opp.

Inlagd: 2020-02-17, 08:29
Skriven av: mac

Golberg tok sin 5. WC seier, den 2. på distanse. I mine øyne en respektabel karriere så langt

Inlagd: 2020-02-17, 17:36
Skriven av: lars ola thorud

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values