VM: Sprinten

Äntligen dags för VM i österrikiska Seefeld! Mästerskapen inleds idag onsdag med 5/10 km klassiskt (kval) vilket de våra inte behöver köra. SVT verkar tyvärr ha valt att inte ens visa kvalet på Play. Imorgon är det dags första riktiga VM-grenen – sprinten som det har pratats om mycket länge. Stina Nilssons medverkan har varit högst osäker på grund av skadan hon ådrog sig men nu har hon gett klartecken till start! Blir spännande att se i vilken form hon är, normalt en klar guldkandidat men nu mer osäkert. Maja Dahlqvist har visat mästartakter denna vinter i världscupen och får anses vara förhandsfavorit på grund av Stinas osäkra form. Jonna Sundling har tyvärr drabbats av förkylningar som stört, har nu lägre förväntningar på henne. Hanna Falk – orkar hon köra för fullt hela vägen är hon en medaljkandidat. Damernas sprint lär bli en nagelbitare. Bland herrarna har inga större förväntningar men i sprint kan allt hända som bekant.

Tidsprogram:

Torsdag 21 februari kl 12:00 – Sprint fristil kval
Torsdag 21 februari kl 14:30 – Sprint fristil finaler

Länk till startlistor, resultat och live timing

Uttagna svenskar:

Damer Herrar
Maja Dahlqvist
Hanna Falk
Stina Nilsson
Jonna Sundling
Calle Halfvarsson
Teodor Peterson
Oskar Svensson
Viktor Thorn