Spamens förbannelse

Under tiden ni njöt av damernas jaktstartlopp satt jag och svor över att Skidpepp.se ännu en gång blivit nedstängt av webbhotellet. Eftersom denna hemsida har funnits i hundra år (i webb-år räknat) har varenda spam-robot på jorden hittat mina kommentar-formulär.

Jag har ett bra spam-skydd i bloggen men webbhotellet tycker ändå det kommer in för många spam-kommentarer in i databasen (spam-skyddet dödar inte dessa förrän efter några dagar) vilket gjorde att man stängde ner igen. Seegt.

Detta betyder att jag måste istallera en s.k. captcha vilket är oerhört tråkigt för alla läsare att stå ut med, men tyvärr nödvändigt för bloggens fortlevnad.

Ni som inte vet vad captcha är så går det ut på att lura robotarna. Vi provar nu i början med ett enkel funktion, vilket är att ni bara ska trycka på ”Am Not Spammer”-knappen.

Screen Shot 2015-01-04 at 11.48.58

Pust, nu ska jag slappna av och kolla på herrloppet.