Söndagens stafett

Om vi fick välja skulle vi stanna kvar i denna underbara guldbubbla många dagar till. Det känns omöjligt att beskriva eller inse vilken fantastisk bragd Charlotte Kalla stod för och hur alla i laget levererade när det väl gällde. Det känns lika svårt att ladda om inför herrarnas stafett (4*10 km). Med tanke på detta är det sjukt att vi redan imorgon har en ny spännande guldjakt att se fram mot!

Föregående inlägg summerar förutsättningarna bra, oddset för svensk vinst imorgon är 1.85 hos ett av de större spelbolagen och motsvarande för Norge är 3.00 och för Ryssland 4.00. Som herrarna har inlett OS känns det nästan för bra och man väntar sig nästan ett bakslag. Vi håller tummarna för att det inte ska komma imorgon bara! Som Norges damer visade idag spelar det ingen roll om laget består av världscupens 1a, 2a, 3a och 4a om absoluta toppformen och materialet inte är där.

Det blir spännande att se om Norges vallateam får ordning på grejerna och om ryssarna hittar formen. Drömmen vore en fem-sex lag i samlad klunga inför avslutningen, där Hellner kan rycka och avgöra.

Grenen har för herrarna varit med i OS sedan 1936, men de första åren åktes alla sträckor i klassisk stil. I övrigt behöver vi knappast beskriva svensk herrstafetts historia, så för att ladda upp peppar vi istället med klassiska Gunde ”du får vila sen” Svan från stafettguldet i Calgary 1988.

Lagen ställer upp enligt nedan:

Norge – Rönning, Jespersen, Sundby, Northug
Sverige – Nelson, Richardsson, Olsson, Hellner
Finland – Jahojärvi, Niskanen, Lehtonen, Heikkinen
Ryssland – Japarov, Besmertnykh, Legkov, Vylegzhanin
Tyskland – Filbrich, Teichmann, Angerer, Dotzler

Nu kör vi! Heja Sverige, favorit i repris!

Etiketter: