Inför Lillehammer

worldcuplillehammernordicskiing_v2

Jag trodde min flytt skulle vara över förra helgen men nya lägenheten är fortfarande upp och ner vilket märks i bloggfrekvensen här. Men nu är det ju ändå snart helg och tävlingar i Lillehammer!

Vi börjar med det svenska laget.

Uttagna svenskar

Damer Herrar
Anna Haag
Britta Johansson-Norgren
Charlotte Kalla
Emma Wikén
Ida Ingemarsdotter
Sofia Bleckur
Hanna Erikson
Evelina Settlin
Calle Halfvarson
Daniel Richardsson
Johan Olsson
Lars Nelson
Marcus Hellner
Tiio Söderhielm
Reserv: Anders Södergren

Ett stabilt lag som står på startlinjen i helgen. Ska bli intressant hur tjejerna mäter sig med i eliten i klassiskt på 10 km (i Kuusamo åkte man ju bara fem). En annan mycket intressant start är Johan Olssons! Har han fått hybris nu när bragdguldet är inhovat eller är han lika cool som vanligt? Jag tror på det senare.

Norrmännen åker alltid bra på hemmaplan. Och nu när flera verkar vara i storform finns det risk att resultatlistan blir väldigt röd i helgen. Gulp!

Sen ska det bli mkt spännande att se Bauers start på lördag. Var helgens dunderlopp ett tecken på att herrn är i praktslag eller var det bara ett lyckoskott förra veckan?

På söndag är det stafett! Åh stafett är det bästa jag vet efter femmil med individuell start. Hur kommer det svenska herrlaget se ut? Kan det vara så att en formstark Halfvarsson kan plocka ner en formsvag Northug? Näe, det kan bara inte hända.. eller? Nä! Nu drömmer jag. Eller blir det Hellner som får åka sista? Mitt lag:

Richardsson
Olsson
Hellner
Halfvarsson

På damsidan vill jag se hur sprintåkarna håller i distans. Kalla och Norgren är ju givna, men sen då? Kan Wikén vakna? Norskorna är ju megafavoriter men sen är det väl ändå rätt öppet?

Helgens program
Lördag
10.00 Damernas 10 km klassisk
13.00 Herrarnas 15 km klassisk

Söndag
10.30 Damernas stafett
12.00 Herrarnas stafett

Banan

Banan klassisk
Banan skate

Ivan Babikov säger så här på Twitter om banan:
”New Lillehammer ski course its like ”One of those” Uphill festivals.”

Nä nu måste jag iväg på en bildvisning. Kanske lägger till lite i morgon.