Långlopp i 4:an

skarmavbild_2013-01-11_kl._11.34.06

Det är inte bara en sprinthelg som tar upp en skidnörds tid i helgen. På söndag kan man även ta sig till en annan del av Tjeckien för att se ett fint startfält göra upp i långloppet (relativt sett) Jizerská padesátka. Åkarna ska ta sig fem mil i klassiska spår och det saknas inte intressanta namn. Sweski rapporterar att Jörgen Brink har fått kasta in handduken men det ska ändå bli intressant att se om Anders Södergren äntligen har hittat formen på hans favoritdistans.

Så här skriver Södergren om loppet på hans blogg:

”Jag ser loppet som ett fint genrep inför en eventuell 5mil på VM i Val Di Fiemme. Det är dåligt med längre lopp annars i den vanliga världscupen. Loppet är också lite mera kupperat än de flesta andra långloppen och det borde passa mig lite bättre. Men jag tror säkert att en del av specialisterna ändå väljer att enbart staka sig igenom. Rönning har samma plan som mig och blir också med i Tjeckien.”

Även den klassiske specialisten Eldar Rönning finns med i fältet och kommer bland annat att tampas med bröderna Aukland och Jerry Ahrlin.

Loppet startar 9.00 och sänds direkt i TV4-sport med start 8.55.