Jönsons revansch

Så där ska det se ut!

Emil Jönsson är snuskigt bra just nu. Förmodligen är det ingen, möjligtvis Northug, som kan accelerera som Emil kan under ett lopp. Det ser ju helt löjligt ut när han tar ett par extra stavtag från en position lite längre bak och sen är han i spets på nolltid. Det är så man får rysningar!

Sen att Teodor Peterson tog Petuchov i spurten känns inte bara bra ur tipsperspektiv (jag fick full pott på herrsidan) utan även beviset att vi har inte bara en utan två megastjärnor i det svenska laget just nu. Hur ofta händer det att vi har två i den kalibern samtidigt? I love it!

Otroligt starkt av Johan Edin också som i varje spurt såg ut att komma flygande ur en kanot! Om han bara hade lyckats tråckla sig fram utmed loppet hade nog även han gått till final. Och gött av spillevinken Bryntesson också. Länge sedan jag såg ett sådant starkt och incident-fritt lopp av honom. Han verkar vara rätt sugen på att komma tillbaka till landslaget.

Det enda som oroar mig lite just nu är att Jönsson är i sådan praktform redan nu när det fortfarande är rätt så långt kvar till VM. Kan han konservera? Jag hoppas det.

Intressant också att det var så få norskar som gjorde bra i från sig idag. What’s up med det? Visst, dom hade fem bland de 30 bästa, men ingen pallplacering vilket känns ovanligt.

Jag ser faktiskt fram emot 15 km klassisk masstart nästa helg, för då åker väl ändå Jönsson också? Blir det sällskapsresa så tror jag att grabben har chans på pallen! Hoppas!!

Sen har vi ladies. Eller damer som vi säger på svenska. Alltså Herrar och Damer. Vad är det för namn på de olika könen inom sporten? Jag vet inte om jag gillar det.. men men, Ida Ingemarsdotter. Vilken grisare! Otroligt starkt kört idag och underbart med en pallplats!! Kikkan, som verkar vara i sitt livs form, är så klart svår att bräcka så jag är nöjd. Nästan rätt tippad där också. Kanske borde man börja tippa på bettingsajterna också… Näe, det brukar alltid gå åt helvete då.

Magdalena Pajala – återkomsten! Tjejen har verkligen visat en helt ny sida den här säsongen. Mindre träning verkar ha gjort susen! Falken flög helt OK i dag. Jag tror att hon behöver lite tid att komma tillbaka ordentligt men dagens insats var ett starkt fall framåt, bravo!

Till slut måste jag även säga att jag älskar att sändningarna ligger kvällstid! Det betyder att man kan vara ute och härja i naturen under de ljusa timmarna och sedan bänka sig framför vad det nu är för enhet man bänkar sig framför. Fler lopp på andra sidan atlanten, tack!!

Resultat herrar

Resultat damer

Läs mer: Expressen, Aftonbladet, DN

Etiketter: