Capol byter jobb!!

På FIS hemsida kan man idag läsa att Jürg Capol slutar som ”Race Director” vilket lär få en hel del skandinaver att jubla eftersom många anser att han är hjärnan bakom alla hopplösa nymodigheter inom längdåkningen de senaste åren. Capol har suttit på tjänsten i nio år och går nu vidare till en ny tjänst inom samma sfär: Nordic Director for FIS Marketing AG.

”We sincerely thank Jürg for his services during the last nine seasons. Thanks to his open and friendly style he has been able to generate positive relations and an excellent cooperation with the FIS Cross-Country Committee chairman Vegard Ulvang has enabled them to affect much change in the discipline of Cross-Country Skiing.

Pierre Mignerey heter den franska 39-åringen som, efter att ha varit Assistant Race Director i två år, tar över Capols jobb. Naturligt, med andra ord. Hoppas bara han inte lärt sig för mycket av Capol…

Frågan är nu om vi får se några stora förändringar eller om Capol egentligen inte var den som hittade på allt trams? Allas vår Vegard Ulvang sitter ju kvar som FIS Cross-Country Committee chairman. Man kan ju alltid hoppas?

En annan förändring är att Sandra Spitz slutar efter säsongen. De flesta känner igen henne från de korta och innehållslösa intervjuerna på knagglig engelska med segrarna i längdloppen. Till hennes försvar så är det ju så att hon inte bara gör intervjuer utan är Event Coordinator vilket innebär mycket mycket mer än bara intervjuer. Personen som tar över efter tyskan heter Michal Lamplot och är från Schweiz. Frågan nu är: hur bra han är på engelska?

Tack till signaturen KnutG som upptäckte nyheten!

Etiketter: