14 november 2010, av Martin

Idrottsgalan 2011

Den 17 januari går den svenska idrottsgalan av stapeln. I år är det ett evenemang vi skidälskare inte vill missa. Listan fullständigt svämmar över av skidåkare både med och utan bössor. Och de nominerade skidåkarna är…

Årets kvinnliga idrottare: Anna Haag, Charlotte Kalla
Årets manliga idrottare: Marcus Hellner, Björn Ferry
Årets nykomling: Hanna Falk
Årets lag: Sprintlandslaget damer, stafettlandslaget herrar
Årets ledare: Jocke Abrahamsson/Magnus Ingesson
Årets prestation: Björn Ferry, Marcus Hellner

Vad tror ni, vilka tar hem priserna och saknar ni någon?

Se alla nomineringar här.

20 kommentarer till ”Idrottsgalan 2011”

Bästa dam är ju Kalla. OS guld är oslagbart.
Bästa man borde vara Hellner men jag tror Ferry får det bara för att längd inte ska ta allt.
Bästa lag blir stafettherrarna. Även om curling är väl värda dom också.
Bästa ledare borde vara Jocke och Ingesson.
Prestation där tar Hellner priset.
Nykomling borde bli Falk men jag tror simning tar detta. EM medalj väger nog mera.
Men jag är ju inte helt opartisk.

Inlagd: 2010-11-14, 19:13
Skriven av: nisse

Jag tror längdåkarna tar tre, eventuellt fyra priser.

Charlotte Kalla är själklar som årets kvinnliga idrottare.

Och Marcus Hellner är nästan lika självklar. Man kan inte ge pris till Sedin när Tre Kronor floppade, och Ferry gjorde väl ingen särskilt bra säsong förutom OS-guldet och borde alltså inte kunna bli ”årets” manliga idrottare.

Lika säkra tror jag Jocke och Magnus är.

Kanske kan Falk bli årets nykomling. Men det troliga är att man vill bredda bland idrottarna. Och efter en rätt svag svensk friidrottssäsong med många skadade ”gamlingar”, tror jag att man gärna ger priset till en kommande friidrottsstjärna, alltså Bengtsson.

Men årets prestation tror jag inte går till Hellner. Jag tror Anja tar det… och annars blir det Ferry, vars insats var just en enorm enskild prestation.

Och årets lag tror jag går till curlingen. Stafettherrarna ligger förstås jättebra till, men eftersom man nog inte vill ge alla priser till samma sport, tror jag inte dom tar detta. Dessutom har har flera av curlingtjejerna slutat och därför vill jurryn passa på att tacka dom för lång och trogen tjänst.

Det är mina tips.

Inlagd: 2010-11-14, 20:55
Skriven av: manne

Jag ser fram emot att fälla ett antal tårar i vinter igen.

Inlagd: 2010-11-14, 21:24
Skriven av: Oskar

Håller med om att kalla och hellner antagligen får pris. Håller också med om att ferry borde få årets prestation; det speglar hans säsong bättre och årets manliga idrottare tycker jag inte att han var. Fast han är ju en helskön snubbe och man vill nästan ge honom pris bara därför :)
Annars tycker jag att det vore jätteroligt om stafettlaget blir bästa lag, vid sidan om hellner finns det flera andra i sveriges lag som förtjänar att hyllas, inte minst johan olsson. OS-stafetten sände riktigt behagliga rysningar längs ryggraden, vilken grym laginsats! Det visade verkligen vilket underbart skidlandslag vi har och vilken grym laganda som genomsyrar dem! Jag unnar verkligen grabbarna den triumfen i OS. Men visst, jag tror kanske inte att de blir årets lag även om jag väldigt gärna vill det.
Bästa nykomling tror inte jag man hittar varken inom skidor eller simning (även om falken gjorde en grym säsong) – stavhopperskan bengtsson tar nog hem det, med tanke på hur hon sätter hela övriga sverigeeliten på plats och vilken hög nivå hon har nått trots att hon är så väldigt ung!
Abrahamsson/ingesson får gärna bli årets tränare, om inte magnus norman tar det…
Men men, vi får väl se var priserna hamnar.

Inlagd: 2010-11-14, 21:29
Skriven av: Jon 2

Kalla känns självklar, och nästan lika självklar känns Hellner som årets manliga idrottare.

Årets prestation tror jag Ferry eller Anja tar, håller en tumme för ferry!

Årets lag – känns ju nästan omöjligt att välja mellan stafettlandslaget och curlingen. Visst håller jag en extra tumme för stafettherrena men samtidigt måste man säga att curlingdamerna också är mycket värdiga vinnare om de vinner.

Årets tränare måste ju bli Abrahamsson/Ingesson med tanke på den breda succé som var i OS.

Kvar att delas ut utanför skidvärlden blir endast årets nykomlig då… ;)

Inlagd: 2010-11-14, 21:39
Skriven av: Sara

Tror ni verkligen att de tänker på att sprida utmärkelserna till olika idrotter? Jag är inte så säker på det. Vad är det för jury som utser vinnarna, journalister eller? Vore ju tragiskt om man ska sympatiskänka bort priserna.

Mina tips:Kalla och Hellner får årets idrottare. Stafettlaget får för årets lag. Tror dock att Magnus Norman ligger bra till för årets tränare. Sen har jag Ferry som årets prestation med tanke på sättet han gjorde det på sista skjutningen. Curlinglaget hotar dock stafettherrarna.

Nykomlingarna är jag för dålig på men Falk kanske hade behövt leverera mer på OS för att få priset.

Inlagd: 2010-11-14, 21:52
Skriven av: Martin V

Först och främst får vi hoppas att inte Peter Settman ska pussa våra utövare:-)

Jag tycker att Kalla och Hellner känns helt givna som årets idrottare. Sverige har sällan haft bättre förebilder för ungdommar än dessa två.

Personligen tycker jag att Ferry är den skönaste och hoppas därför att han år pris för årets prestation.

Sedan måste bara stafettlaget få pris för sin insats. Helt klart årets lag. För dem av oss som suttit och väntat sedan 1988 och nästan börjat tro att vi aldrig skule ta guld igen så var det guldet över allt annat. Nu kan man ju åter säga att man är svensk om någon frågar när man är utomlands.

Om Ingesson/Abrahamsson förtjänar en utmärkelse är jag lite osäker på. De har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp en bra lagkänsla, men sedan behandlat Fredriksson, Rydqvist lite märkigt och att inte ha reserver på plats för OS-stafetten var väldigt svagt.

Några som borde få ett pris är också det svenska vallar-teamet. Vet inte om det finns något pris som de skulle kunna få? Ibland dyker det upp specialpriser och här borde det verkligen göra det. Min väldigt subjektiva åsikt är att det känns som Sverige ofta har valllat bort sig mer än andra länder tidigare, men att nu på slutet så har vi ofta haft lika bra skidor som de bästa och nästan aldrig vallat bort oss helt.

Inlagd: 2010-11-14, 22:29
Skriven av: Alexander

Jag håller Hellner i dubbeljakten som största prestation. Att köra för en kompis som han gjorde och ändå sluta som guldmedaljör är ju helt otroligt. Dessutom sänka Northug bara det borde räcka.

Inlagd: 2010-11-14, 22:50
Skriven av: nisse

Alexander, det är sok som tar ut OS-truppen. Förbundskaptenerna föreslår/nominerar visserligen åkarna, men det fanns inga andra åkare som klarat SOK:s krav.

Att peta Fredriksson med sms var ju förstås helt galet, men i övrigt var ju petningen helt linje med de resultatkrav som satts upp innan säsongen.

Inlagd: 2010-11-14, 23:01
Skriven av: manne

Manne: Fredriksson, Larsson hade kunnats ta ut för stafetten. Om MI/JA verkigen ville ha med en till så hade det gått. Om Rickardsson inte hade vunnit under touren så hade han fått följa med iaf.

Petningen inför Otepää var så felaktig att den nästan inte går att kommentera.

Inlagd: 2010-11-14, 23:48
Skriven av: Alexander

Alexander… Men Rickardsson vann i touren och Modin och Jönsson hade likvärdiga eller bättre placeringar än Fredriksson i distanscupen ifjol.

Sverige har tagit ut 16 längdåkare till OS dom tre senaste gångerna, 2002, 2006 och 2010. Det är inte lätt för förbundskaptenerna att ta med extra reserver som inte ens varit i närheten av att klara SOK:s krav. Och det är också vanligt att förbundskaptenerna inte får med alla åkare dom vill till ett OS – Magnar Dalen fick t.ex. inte med Södergren till 2002, trots att han försökte övertyga SOK.

För att vara garanterad fortsatt tävlande i världscupen krävdes förra säsongen topp-15-placeringar. Fredriksson var som bäst 20:e två ggr, men fick ändå fortsatt förtroende då han ansågs gå i rätt riktning. I Tour de ski var han dock väldigt långt ifrån topp-15-placeringar och blev därför inte uttagen till nästa världscup. Eftersom han dessutom inte längre hade chans att klara OS-kraven och eftersom OS-truppen redan var full för herrdistansarna, tycker jag inte det var konstigt att han inte togs ut till Otepää. Men petningen via sms gillar jag inte alls.

Inlagd: 2010-11-15, 08:03
Skriven av: manne

Alexander – Angående vallning så får man inte glömma missen på 15 klassiskt i Liberec. Där gav Sverige bort ett givet guld och kanske någon medalj till. I och för sig var det kanske ingen vallningsmiss utan handlade mer om skidval vilket säkert inte vallningsteamet är ansvariga för. Viktigt att inte glömma bort denna tavla dock. Laget måste bli bättre på att dra nytta av information utifrån åkare som startar tidigt.

Inlagd: 2010-11-15, 09:11
Skriven av: Jon

Här kommer facit. ;)
Årets kvinnliga idrottare: Charlotte Kalla
Årets manliga idrottare: Henrik Sedin (stark säsong i hårdast konkurrens, typ.)
Årets nykomling: Angelica Bengtsson (ungdomsvärldsrekord i stavhopp)
Årets lag: Stafettlandslaget herrar
Årets ledare: Jocke Abrahamsson/Magnus Ingesson
Årets prestation: Björn Ferry

Inlagd: 2010-11-15, 15:49
Skriven av: JE

Såg på oddsen hos Ladbrooks att stafettlaget betalas i 16ggr pengarna för Jerringpriset. För mig verkar det ju som ett toppenodds. Jag tror att stafettlaget vinner Jerringpriset.
Så betta på det oddset!

Inlagd: 2010-11-17, 23:05
Skriven av: nisse

16 ggr låter som ett sjukt bra odds. Känns rätt givet att det blir stafettlaget, Hellner, Kalla eller Ferry som vinner. För visst röstar väl svenska folket fram vinnaren.

Inlagd: 2010-11-17, 23:29
Skriven av: Martin V

Nisse det är väldigt bra Odds faktiskt.

Inlagd: 2010-11-18, 03:28
Skriven av: Joel Burman

Idrottsgalan 2011…

Here at World Spinner we are debating the same thing……

Inlagd: 2010-11-20, 17:29
Skriven av: World Spinner

Synd att inte den fullständigt historiska dubbeljakten från OS kan bli årets prestation. Fast ett lopp, jag vet inte om det ens skulle kunna nomineras. Men laginsatsen under detta lopp, och Johan Olsson som som mest hade en lucka på 24 sek och som sedan, efter att ha gått så gott som 15 km ensam knep bronset efter att spurtat ner Angerer! Och så såklart Hellners guld! Detta lopp är fasiken det bästa minnet från OS, i alla fall från min sida. Det slår stafetten.

För övrigt ligger dubbeljaktsloppet kvar på SVT Play till på lördag (15/1), då det verkar som att allt från OS tas bort, klipp och tävlingar, hela rubbet raderas. Borta. Trist.

(Förövrigt KAN bara inte Ferry bli Årets manlige idrottare. Varken före eller efter guldet har han väl varit på pallen? Visst han är en härlig gubbe, men årets idrottare, nej.)

Inlagd: 2011-01-13, 15:59
Skriven av: Aliide

Aliide…Da følger du inte med, Bjørn Ferry vant sprinten den 18 desember 2010!

Inlagd: 2011-01-13, 16:52
Skriven av: tolsrav

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values