22 februari 2010, av Oskar

Silver!! (och Northug är tillbaka)

Anna Haag och Charlotte Kalla lyckades tyvärr inte sätta skräck i konkurrenterna helt i och med deras uppvisning i semifinalen. Istället fick de se sig besegrade av Tyskland på upploppet. Svenskorna tog ett silver, men just nu känns det lite som om de förlorade ett guld!

Tänk att jag skulle bli besviken när en svensk tog silver på OS? Hur gick det till? Well, svenskarna är så sjukt grymma nu att jag förväntar mig guld hela tiden. Nu måste jag nog skärpa mig! Men Haag och Kalla är inte lika ledsen som jag som tur är!! Haag till expressen:

Jag visste att det bara var att köra på sista. Det var fullt ös medvetslös. Men jag skulle ha haft ett par meter på sista krönet, då hade jag kunnat fixa det. In på upploppet trodde jag att jag skulle kunna ta henne, men Nystad är otroligt stark på såna här distanser. Det ser man på alla tidskval i sprint i världscupen. Hon är lite äldre än oss och har mycket mer rutin.

Det märktes tydligt att svenskorna inte alls var lika meriterade i sprintbanan som exempelvis tyskorna. Kalla och Haag gjorde nästan varje gång urusla växlingar som ledde till att strax efter växling var motståndarlagen ikapp allt det som svenskorna precis dragit ifrån. Sen så undrar jag verkligen varför de körde så sjukt hårt i semifinalen. Det var ju sååå onödigt!! Jaja jag ska sluta klaga, är bara lite bitter då jag trodde guldet var i hamn redan innan starten gått.

Fast egentligen är jag mest bitter över att Norge vann herrfinalen. Jag kan inte hjälpa det men jag har lite svårt för Northug… Fast iofs gillar jag Pølsa som fan så det är väl rätt så kul ändå, okey då, grattis Norge! Nu är Petter åter på hugget efter misslyckandet i dubbeljakten vilket betyder stärkt självförtroende inför (den riktiga) stafetten. Lite orolig är jag ändå! Och femmilen. huah!

Otroligt starkt kört av Tyskland också! Vem kunde tro det? Ryssland klarade inte riktigt av att köra så pass långt.

På ett sätt är det lite skönt att Marcus Hellner slapp åka final. Han slipper slitagen som en final innebär och kan fokusera på sin livs största uppgift, att spurta ner Northug på stafetten!!!!!

Sen så kom jag att tänka på en sak, sprintstafetten var 1.4 km per var för damerna. Det betyder att dom åker 4.2 km per lopp, vilket med semi och finaler blir 8.4 km. Det är 3.4 km längre än vad de kör i den traditionella stafetten. OK, visst dom får inte stanna och vila med jämna mellanrum, men ändå, jag tycker sprintbanan är för lång för att vara sprintstafett. Bra för svenskorna (som är distansåkare) men tråkigt för grenen i sin helhet. Ut med sprintstafetten och in med något annat istället. Jag skulle gärna se både skate och klassisk sprint istället.

Läs mer: Aftonbladet, DN

Till slut måste jag ändå försöka citera Anna Haag: ”Det är helt sjukt om man inte skulle vara nöjd med ett OS-silver”

170 kommentarer till ”Silver!! (och Northug är tillbaka)”

Grattis tjejer, skitbra jobbat! Sedan vad tyskorna gick på idag är en annan fråga… :D

Inlagd: 2010-02-22, 23:52
Skriven av: Sanna

Nystad har ju klått Kalla i spurten på Stafetten i Liberec. Hon är en Northug i miniatyr, hänger på den som jagar in täten (då var det stackars Marthe Kristoffersen) och spurtar förbi på uppploppet. Inget att göra med.

Nä, till stafetterna ska vi slippa spurter. På Herrsidan kanske vi rycker redan på andrasträckan och på damsidan nånstans på 3:e och 4:e.

Det blir skoj, om Petter får jaga nån annan en Teichmann själv så torskar han.

Förtjänt till Petter dock då, utnyttjar igen en ryss för att komma till täten, att de aldrig ska lära sig att man inte ska släpa runt den mannen…

Inlagd: 2010-02-23, 00:11
Skriven av: Skidjan

Javisst ja, Grattis Norge! :)

Inlagd: 2010-02-23, 00:19
Skriven av: Sanna

Grattis, Sverige! ^_^
Var en veldig tøff taktikk de valgte, og jeg synes også at det føltes som å miste et gull :/ Men men. Imponerende krefter av Haag og Kalla. Respekt!

Som både Petter og treneren har sagt helt siden starten av OL, Petter er i storform. Du går ikke bare fra sånn middels til Turbo-Northug på 2 dager.Imponerende å se hvordan han kontrollerer hele feltet. En sann fryd for øyet! ^_^

Inlagd: 2010-02-23, 00:22
Skriven av: Ubersnuber

herrstafetten, såg att Kanada hamnade 4a lite trist för dem. Fast andra sidan hade förtjänar ryssarna också medalj efter stackars Legkov.

Inlagd: 2010-02-23, 00:41
Skriven av: Sanna

Inte lätt att köra mot gamla rävar.Om 1 eller 2 år vet dom hur dom skall köra.Då kommer ingen att slå dessa tjejer kommer att bli bäst i världen. Ser fram emot många härliga världscup och vm och os med dessa FANTASKTISKA tjejer och önskar lycka till på färden.Tack för att ni nästan lyckades med att få mitt hjärta sluta slå. Många kramar till alla idrottare som ger allt

Inlagd: 2010-02-23, 00:52
Skriven av: mamma

”Många kramar till alla idrottare som ger allt”
Jättebra skriver, håller med!

Inlagd: 2010-02-23, 00:54
Skriven av: Sanna

Ser mkt hellre isf ett till distanslopp med intervall start. Det var den riktiga 3 milen de tog bort när de införde sprintstafett..

Gillar grenarna i os egentligen bara att det skulle finnas 2 distanslopp med intervall start, ett i skate och ett i klassiskt.

Inlagd: 2010-02-23, 01:56
Skriven av: bergelius

Inför stafetten måste svenskarna lära sig att man inte kan åka först ner för backen om man har en motståndare i ryggen. Häller hade inte fått guld om han hade gjort det.

Inlagd: 2010-02-23, 03:16
Skriven av: Kurt

Grattis Norge! Väldigt imponerande lopp av Northug! Skönt att han fick visa vem som är bästa spurtaren!

Inlagd: 2010-02-23, 06:32
Skriven av: lasse

Svenskorna var riktigt grymma, Haag har en helt sanslös form. Var t.o.m. snäppet vassare än självaste Kalla i fristil. Trodde faktiskt att Kalla skulle skaka av sig Evi men jädrar vad hon hängde på. GRATTIS tjejer. Har man med sig Nystad till upploppet ligger man risigt till, vi har sett det förr!

Inlagd: 2010-02-23, 06:56
Skriven av: Göran

Skidjan: Är det Tyskland du fruktar i en spurt på damstafetten?

Vet inte men det är kanske mot Gossner och Neuner Haag och Kalla ställs mot på sina sträckor.

Norge och Ryssland blir farligast (tro mig)

Inlagd: 2010-02-23, 07:34
Skriven av: Andreas P

Tycker det är bra att doping polisen är noggranna, hoppas dom är det alltid.

Tänker på Neuner som visst ska resa hem nu skyller på doping kontrollanterna, haha

Anna Haag tycker då att det bara är bra med noggranna kontrollanter.

Inlagd: 2010-02-23, 07:57
Skriven av: Andreas P

Ett lag som kommer bli att räkna med på stafetten är de tyska herrarna. Hujamej. Tscharke ser ju ut att vara i sitt livs form, Angerer är grym, Teichmann verkar också vara ruggigt på G. Synd att han inte fick vinna igår, bättre kille finns inte! Utöver dessa har de Filbrich och Sommerfeldt av välja mellan. Jag tror inte något lag skakar av sig Tyskland imorgon.

Inlagd: 2010-02-23, 08:41
Skriven av: Gabriel

Var det inte växlingarna som fällde Kalla/Haag?
Den lucka de hade in till växling (oftast Kalla) var alltid upphämtad in i första kurvan. Gällde även i semin.

Inlagd: 2010-02-23, 08:48
Skriven av: Peter

Jag gillar northug men inte pølsa. Han ser ut som en fet pølsa.

Inlagd: 2010-02-23, 08:53
Skriven av: Andreas

Ja Gabriel, den andre tysken glömdes lite bort i skuggan av Northug. Mycket fin insats på sin sista sträcka.

Northug är också så grymt kall i slutet tack vare sitt självförtroende. Vem som helst hade gjort som ryssen i samma läge och försökt täppa luckan, även Hellner.

Inlagd: 2010-02-23, 08:55
Skriven av: utter

peter: jag tror inte de var växlingarna som fällde Kalla å Haag gör inte så mkt om man går ut 1-2 sek efter inledningen på sträcken är slätt utför + att Nystad är grym på den typen av åkning,,

Inlagd: 2010-02-23, 09:03
Skriven av: jossa

Liker du ikke Pølsa Andreas? Han er jo en fantastisk fyr. Skikkelig ydmyk og ikke minst veldig morsom.

Han fremstår som mye mer sympatisk enn Northug, og sa at han ville dele gullet med Hattestad som hadde gitt fra seg sin plass til tross for at han sannsynligvis var frisk nok til å kjøre selv.

Pølsa kalles jo for pølsa nettopp fordi han ser ut som en pølse i skidressen. He he.

Ellers heiet jo svenskekongen på Norge i finalen i går så jeg. Det var en fin gest av ham.

Inlagd: 2010-02-23, 09:04
Skriven av: Tor

Det var ett jätte lopp av våra tjejer men Tyskorna var för svåra. En tröst är att oavsett om Björgen, Saarinen eller Kowatlzyk varit med så hade resultatlistan sett lika dan ut. Och rena sprinters hade inte en chans så Anna O hade inte gjort det bättre. Men en viktig seger för Tyskland och därför viktig för skidsporten.

Inlagd: 2010-02-23, 09:10
Skriven av: nisse

Grattis till silver! Men jag måste erkänna att jag inte har trott så mycket på guld inför ett os-lopp sedan 30km i 2002. Om tjejerna åkt lugnare i semin och övat mer på växlingar hade de kanske vunnit, men det får vi aldrig veta. Ledarna borde iaf guidat dem bättre i semi-finalen.

Sedan får vi väl gratulera Norge till guldet! Dock blir jag irriterad på Northug när han i intervjuen med NRK efter loppet sa att han var så fyld av ”hat och frustration” inför sprintstafettten. Vem eller vilka är det han har rätt att hata? Du ska leta länge innan du hittar en person som brutit mot fler oskrivna regler än han. Dock är han en fantastisk skidåkare, men jag tror han har en väldigt lång resa innan han blir någon man kan se upp till.

Jag håller helt med Blomkvist gällande laguttagningen. Idag har Sverige bara två sprinter som klarar en sådan sprint-stafett Jönsson och Modin. De andra orkar inte hela vägen. Sveriges bästa lag igår hade helt klart varit Olsson-Hellner. Jag hade ändå inte kört det laget utan låtit Lind och Theodor köra för att vila Olsson och Hellner till stafetten. Idealiskt så borde Sverige haft Mats Larsson, Mathias Fredriksson och Jörgen Brink på plats i detta OS. Jag tror Jörgen Brink hade kunnat göra en ok insats igår.

Det vi måste lära oss av igår en gång för alla är tre saker:
1. Ledarna måste se till att man inte bränner för mycket krut i semi-finalerna.
2. Att med lite erfarenhet starta i en lagtävling i ett OS är nästan för mycket begärt.
3. Om en sprinter ska åka en team-sprint i VM/OS så måste han/hon också ha uttålighet.

Inlagd: 2010-02-23, 09:23
Skriven av: Alexander

Det er jo et paradoks at verdens to beste sprintere de to siste årene (Jønsson og Hattestad) ikke får medalje i OL, selv om sykdom selvfølgelig spiller inn.

Det må jo være noe galt med konseptet når de tre som imponerer mest i sprintstafetten (Teichmann, Hellner og Northug) alle er allround løpere. Teichmann er jo i tillegg en av de tregeste rent spurtmessig.

Stafetten på onsdag blir spennende, men Sverige må p.t. finne seg i å være klare favoritter. Norge har aldri vært så usikre før noe mesterskap, og stiller sannsynligvis med to løpere som ikke tidligere har gått i dette OL (Hjelmesth og Berger).

Skjønner at mange irriterer seg på Northug, men han er uansett en fargeklatt. Hadde vært kjedelig om alle hadde vært som Hellner, (og det hadde vært slitsomt om alle hadde vært som Northug).

Inlagd: 2010-02-23, 10:16
Skriven av: gif

Northug – Hellner må jo være en drøm for en hver karikaturtegner. Begge med svært karakteristiske ansiktstrekk, samt svært forskjellige personligheter.

Inlagd: 2010-02-23, 10:25
Skriven av: Tor

Jeg antar at Sverige kjører med Richardson på første og Hellner på siste, men hvordan blir det øvrig? Tar Olsson eller Sødergren siste etappen?

Inlagd: 2010-02-23, 10:50
Skriven av: gif

Vi vet inte ännu hur stafettlaget kommer se ut, antar att det meddelas senare idag. Men jag gissar ändå att Södergren kommer att gå tredje eftersom han verkar ha hittat formen. Olsson går andra, Rickardsson första och Hellner sista.

Men det är inte helt omöjligt att de byter plats på Olsson och Södergren.

Är det norska laget klart?

Inlagd: 2010-02-23, 11:23
Skriven av: Gabriel

gif:

Det gissar att det svenska stafettlaget kommer se ut så här:

Richardson, Olsson, Södergren, Hellner.

Allt annat måste ses som en överraskning. Richardsson och Olsson är fantastiska klassiska åkare, Anders är uppenbarligen tillbaka i form och Hellner bör vara det självklara valet om det nu skulle bli spurt på sista sträckan.

Inlagd: 2010-02-23, 11:27
Skriven av: Fredde

Det Norske laget vil nok også offentliggjøres senere i dag. Mitt tips er:

Sundby-Hjelmeset-Berger-Northug

Inlagd: 2010-02-23, 11:32
Skriven av: Tor

Hellner är iaf bästa spurtaren av dessa väl?!

Inlagd: 2010-02-23, 11:34
Skriven av: Sanna

i de svenska laget alltså. Är Emil reserv?

Inlagd: 2010-02-23, 11:35
Skriven av: Sanna

Emil är tydligen fortfarande reserv, men han verkar inte vara helt frisk ännu. Dessutom är det väl inte direkt en optimal uppladdning för en stafett att vara sjuk dagarna innan så jag hoppas att de andra grabbarna håller sig friska.

Inlagd: 2010-02-23, 11:58
Skriven av: Fredde

nisse skrev: ”En tröst är att oavsett om Björgen, Saarinen eller Kowatlzyk varit med så hade resultatlistan sett lika dan ut.”

For noe sprøyt, da hadde det selvsagt vært et helt annet løp, ingen vet hva som hadde skjedd da…

Inlagd: 2010-02-23, 13:03
Skriven av: Neithiri

gabriel: tilbake til vår gamle diskusjon- Dersom Jønsson hadde vært helt frisk, ville du fortsatt ha brukt ham på stafettlaget? evt. hvilken etappe?

Det norske laget blir nok
Sundby-Hjelmeset-Berger-Northug

Hørte foresten på norsk radio at ryktene sier at Kalla og Northug har fått et ”godt” forhold.

Inlagd: 2010-02-23, 13:11
Skriven av: gif

”Dock är han en fantastisk skidåkare, men jag tror han har en väldigt lång resa innan han blir någon man kan se upp till.”

Ja, man må jo huske på at regel nr 1 er å være ydmyk og ikke våge være seg selv…

”Dock blir jag irriterad på Northug när han i intervjuen med NRK efter loppet sa att han var så fyld av “hat och frustration” inför sprintstafettten. Vem eller vilka är det han har rätt att hata?”

Så for å oppsummere:
Du er irritert for at Petter var fylt med hat og frustrasjon, men samtidig sier du at du ikke vet hva det hatet/frustrasjonen er rettet mot? Hallo?!
For alt du vet, så kan det hatet og frustrasjonen være rettet mot han selv.

Men for all del, vær sur og bitter og drøm tilbake til intervallstart etc.

^_^

Inlagd: 2010-02-23, 13:11
Skriven av: Ubersnuber

Jahapp, jag gör samma utvärdering efter 30km som tidigare lopp:

Sverige: 1 (Hellner) – 3 (Olsson) – 10 (Södergren) – 23 (Rickardson)
Tyskland: 2 (Angerer) – 6 (Filbrich) – 21 (Sommerfeldt) – 35 (Reichelt)
Ryssland: 4 (Legkov) – 17 (Vyleghzhanin) – 32 (Pankratov) – 43 (Novikov)
Canada: 5 (Babikov) – 8 (Grey) – 9 (Harvey) – 16 (Kershaw)
Tjeckien: 7 (Bauer) – 27 (Jaks) – 38 (Magal) – DNF (Koukal)
Norge: 11 (Northug) – 18 (MJS) – 19 (Gjerdalen) – 36 (Rönning)
Italien: 12 (DC) – 14 (PC) – 24 (Moriggl) – 53 (Hofer)
Schweiz: 13 (Cologna) – 20 (Perl) – 22 (Livers) – 44 (Fischer)
Frankrike: 15 (Vittoz) – 26 (Manificat) – 30 (Gaillard) – 50 (Duvillard)
Finland: 33 (Lehtonen) – DNF (Nousiainen) – DNF (Jauhojärvi) – DNF (Heikkinen)

Ja, vad ska man säga. Dubbeljakten är speciell så man kan inte dra alltför många växlar på detta, men en amatörmässig analys är att:

– Finland är borta från medaljchans.
– Tyskland har problem med tredjegubben, Teichmann är uppenbarligen tillbaka vad det verkar, men Sommerfeldt???
– Ryssarna gjorde ingen superinsats förutom Legkov
– Norrmännen måste chansa med nya löpare på de första sträckorna.
– Italien har problem med en tredje gubbe.
– Canada blir att räkna med.
– Schweiz har ett frågetecken i Fischer.
– Frankrike måste få tillbaka Jonnier i friskt tillstånd.
– Sverige är starkt. Richie hängde med bra på klassiska.

Inlagd: 2010-02-23, 13:20
Skriven av: Anders

Ubersnuber:
De flesta av oss kan vara ödmjuka och oss själva på samma gång.

Petter har ingen anledning att känna hat mot någon.

Inlagd: 2010-02-23, 13:51
Skriven av: Alexander

”Hørte foresten på norsk radio at ryktene sier at Kalla og Northug har fått et “godt” forhold”

Om de blev ett par och fick barn, vilka grymma gener för skidåkning och förh. skulle de bli sv. medborgare
Axel T. vet man aldrig med, han kan köra sämst i hela fältet i nästa lopp

Inlagd: 2010-02-23, 13:56
Skriven av: gnällspik

Finnarna verkar ha problem, tre man som inte ens kom i mål på 30km. Men å andra sidan kanske de klev av för att de kände att de inte hade något med det att göra, det är ju ändå fler lopp i ett OS.

Det ser bra ut för svensk del, bara de inte är för slitna och alla är friska.

Inlagd: 2010-02-23, 14:03
Skriven av: Fredde

Skulle Jon Northugs sonson tävla för Sverige. Det tror jag inte han tillåter.

Inlagd: 2010-02-23, 14:07
Skriven av: Alexander

Gif, Jönsson är 5:e gubbe när alla är på topp. Det är först i år som Rickardsson blivit en gubbe att luta sig emot, förra året körde han bort Sverige totalt i VM-stafetten, det kommer han inte göra i år. Men både Södergren och Olsson har varit sjuka och det har varit stora frågetecken kring dem, framför allt Södergren.

Min hållning har alltid varit att Jönsson måste gå ut i ledning för att kunna vinna och därför har jag tyckt att vi skulle haft honom på sistasträckan, för att kunna utnyttja våra starkaste åkare (Rickardsson, Olsson och Hellner) på de tre första. Men nu när Södergren börjar visa form så blir det en ickefråga. Om nu inte någon mer blir sjuk förstås.

Jag väljer 100 gånger av 100 en Södergren i form framför Jönsson. Men Södergren har varit helt under isen, det är ju därför de här tankarna uppstått.

Om Kalla och Northug får barn, ska knoddarna tävla för Norge eller Sverige då? :-)

Inlagd: 2010-02-23, 14:11
Skriven av: Gabriel

haha en för varje. ;)

Inlagd: 2010-02-23, 14:14
Skriven av: Sanna

Dersom jeg skulle satt opp det svenske laget hadde jeg kjørt: richardsson-Sødergren – Hellner – Olsson.

Hellner sprenger feltet, og Olsson tar hjem gullet.

Er veldig spent på å se om Lars Berger er i form. Han pleier å være stabilt god, men det lukter norsk sølv.

Inlagd: 2010-02-23, 14:27
Skriven av: gif

Problemet är bara att om Hellner eller någon av de tidigare inte lyckas spräcka fältet innan 4:e så är risken stor att det blir en fjärdeplats eller liknande om vi inte har Hellner på sista. Och sedan finns det ju en mikroskopisk chans att Hellner kan ta Northug, inte i en spurt men genom hög fart och ett ryck i en backe.

Inlagd: 2010-02-23, 14:40
Skriven av: Gabriel

Gif. Jo, den taktiken har jag också funderat på. Det är nog den bästa om Sverige vill gambla och hoppas att allt går enligt planen för att gå för guld.

Men det förutsätter ju att Olsson får en lucka inför sista och det är kanske lite väl vågat att räkna med. Det är ju sällan allt går precis som man tänkt sig i en stafett, så det nog ändå säkrast att ha Hellner på sista.

Man ska verkligen se upp med Kanada, dom kan t.o.m vinna. Är det nån som vet hur åkare ska toppa formen är det Inge Bråten.

Men jag tror Norge vinner ganska enkelt. Det kommer Hjelmeset och Northug se till.

Inlagd: 2010-02-23, 14:42
Skriven av: Manne

Här är förresten en rätt kul intervju med Northug:

http://www.expressen.tv/Sport/OS2010/1.1893479/northug-garna-duell-med-emil

Inlagd: 2010-02-23, 14:45
Skriven av: Manne

”Men jag tror Norge vinner ganska enkelt. Det kommer Hjelmeset och Northug se till.”

Ja för Sundby är ju i ”storform”. Och Berger vet man ju precis var han står.

Norge känns väldigt svårvärderat. Och att de skulle vinna enkelt finns inte på världskartan. Tyskland, Canada, Ryssland, Schweiz och Sverige kommer köra stenhårt på alla sträckor. Om inte Lars Berger är i storform så kan han mycket väl tappa en halvminut på tredjesträckan mot åkare som Legkov och Södergren.

Inlagd: 2010-02-23, 14:49
Skriven av: Gabriel

Canada ser riktigt vassa ut, Babikov var faktiskt snabbast på skejt delen av 30km. 4 gubbar topp 16 inger respekt, dessutom har de hemmaplan.

Skulle vara kanon om de tog en medalj, kanske skulle det ge längåkning lite mer uppmärksamhet i Canada då.

Inlagd: 2010-02-23, 15:08
Skriven av: Fredde

Gabriel, ja du har förstås rätt i det du skriver, Norge är grymt svårvärderat. Min känsla är dock att det ser ut ungefär som det brukar. Norge är inte alltid det starkaste laget om man ser åkare för åkare, men när det väl blir stafett brukar dom ändå vinna. Jag tror att dom har en enorm trygghet just på stafetter och att dom första tre kan åka avslappnat när dom vet att Northug går på sista.

Sen att dom ska vinna enkelt. Jag menade att dom ska vinna komfortabelt med en Northug spurt precis som ifjol. Precis som vanligt.

Men inte kommer väl Sundby få åka? Är inte Svartedal aktuell alls?

Inlagd: 2010-02-23, 15:25
Skriven av: Manne

Manne:
De har tidigare sagt att de ska köra Rönning-Hlemeset-Berger-Northug. Jag har även uppfattat det som att Svartedal är med som 1a reserv på klassiskt. De vågar nog inte ha Sundby eftersom han ibland gör katastrofala lopp pga sin astma. Det känns ju lite markligt att Hjelmeset ska åka stafett, men inte fått tävla i OS ännu. Men det har väl skett förr med Hjelmeset. Om Rönning och Sundby inte hade dålig vallning på DP så ser det riktigt mörkt ut för Norge på första sträckan. Dock hade de ju helt rusktiga skidor igår och det kan ju avgörande på stafetten också.

Inlagd: 2010-02-23, 16:01
Skriven av: Alexander

Är det skämt om Kalla och Northug? Om inte så vore det spännande att vara med på middag med Petter/Kalla och Anna/Emil.

Inlagd: 2010-02-23, 16:14
Skriven av: nisse

Om det snöar känns dte ganska logiskt att ha Olsson på sista och Södergren på en klassisk..

Men annars har jag hellre olsson på andra och södergren på sista..

Norge fortfarande storfavorit, ni som itne tror det kan jue ge oddset 2.1 på olikla marknader och bli rika om ni är så övertygade..Och Norge vinner om de är med till sista, även om vi har Hellner där.. Dock visst har vi bra chans att bli tvåa då, men vi sattsar väll fullt ut på guld?

Men visst jag förstår att det finns stora risker med att ha en södergren på en sista sträcka, alt Jönsson om han blir frisk..
Men det är fortfarande vårt stora hopp att på någott sätt kunna slå norge..

Känns allt för riskabelt att tro att vi ska kunna få en lucka till Norge inför sista sträckan om vi har Hellner på fjärde..

Vi kanske inte kommer få en sån här bra chans att slå Norge i en OS stafett och vinns OS guld på 14 år, Om Northug håller på 2 OS till coh tror inte Norges övriga lag kommer se såhär svagt ut som just i år..

Visst det finbns risker att södergren itne kommer gå ut sj inför sista, lr Olsson om det snöar, men det är ändå vår chans att vinna.. ALL IN!!

Inlagd: 2010-02-23, 17:20
Skriven av: bergelius

Damerna: tror både Kalla och Haag kan gå från konkurrenter med hårdkör men dessvärre om det blir spurt blir nog Claudia Nystad (misstänker att hon går för Tyskland) och Marit Björgen i superform för snabba på upploppet. Tror dock de går att hänga av innan dess. Marit ska väl ha haft lite förkylningstendenser innan 15km dubbeljakt och stått över teamsprinten därav?

Herrar: Sverige måste vara storfavorit trots allt, Tyskland och Kanada därefter och Norge i utmanarposition.
Om vi kommer in med Northug i hasorna blir det silver, om vi kommer in med någon annan blir det guld (se upp för Dario om Hellner är sliten!). Hoppas på avhängd Norge på 2 eller 3:e sträckan, sen kan Hellner mala ner motstånder på 4:an – om det inte går: spurtduell!

Inlagd: 2010-02-23, 17:28
Skriven av: Skidjan

Northug/Kalla hadde vært et strålende par! Men Northug har kjæreste/flickvän..

Inlagd: 2010-02-23, 17:30
Skriven av: drazyc

Är inte Kalla fortfarande ihop med Tiio Söderhielm (3:a i Tour de Norge nyss). Han är en duktig skidåkare, har haft en usel säsong fram tills nu dock. Kul att det lossnar.

Northug var/är väl ihop med nån norsk friidrottare om jag inte minns fel..

Inlagd: 2010-02-23, 17:31
Skriven av: Skidjan

Gnällspik skrev att han hört nått på Norsk radio. Men säkert bara fantasier.
I stafetten tror jag att vi måste köra för att Norge inte är med på fjärde.
Det är många bra lag och kör vi inte optimalt så kan vi missa medalj helt och hållet.

Inlagd: 2010-02-23, 17:40
Skriven av: nisse

Förhållandet med Tiio tog slut tidigt i höstas.

Inlagd: 2010-02-23, 17:42
Skriven av: Rs

neithiri: Om du ser på tidsavstånd till Norge,Finland,Slovenien och Polen hade ingen av dessa frånvarande åkt in den tiden.

Inlagd: 2010-02-23, 17:47
Skriven av: nisse

Bort med den tråkiga sprintstafetten! Inför en till masstart eller jaktstart istället och låt fem/tremilen gå i individuell start. Alternativt låt sprintstafetten vara ett riktigt kort actionfyllt intensivt lopp. Ett sådan här mjäkigt mellanting mellan sprint och distans är inte något kul alls.

Inlagd: 2010-02-23, 17:50
Skriven av: josef D

En riktig jaktstart med ett lopp på förmiddagen och en jaktstart efter där alla specialister fick ut max skulle vara kul.

Inlagd: 2010-02-23, 17:56
Skriven av: nisse

Det norske stafettlaget er klart:

1. Sundby
2. Hjelmeset
3. Berger
4. Northug

Ikke uventet, men jeg er redd for Sundbys astma. Det er meldt dårlig vær..

Inlagd: 2010-02-23, 18:09
Skriven av: drazyc

Og damelaget:

1. Skofterud
2. Johaug
3. Steira
4. Bjørgen

Skofterud er åpenbart klar for stafett.

Inlagd: 2010-02-23, 18:11
Skriven av: drazyc

Damlaget är samma som i Beito. Skillnaden är att Johaug är bättre. Men jag tror att Skofterud är sämre. Allt avgörs för våran del på andra sträckan.
Det blir svårt att slå Norge.

Inlagd: 2010-02-23, 18:15
Skriven av: nisse

Jahapp då var det dags igen…
http://www.langrenn.com/-det-eneste-som-matcher-meg-paa-opploepet-er-kamera-som-gaar-paa-siden.4750998-1743.html

Er det noen du frykter i spurten?

– Av distanseløperne er det nok Axel Teichmann som er den sterkeste spurteren , når han går som i går (på sprintstafetten), svarer Petter, før han med glimt i øyet gjør det klart at han ikke blir lett å ha med å gjøre i en eventuell ny spurt:

– Det eneste som kan ”matche” meg på oppløpet er det kamera som går på siden.

Inlagd: 2010-02-23, 18:18
Skriven av: Sanna

Måste bara länka till detta, apropos Teichmans och Tscharnkes OS-silver.
http://www.oskarsvard.se/post/Saab2c-Teichmann-och-tv-sandning-av-Marcialonga!.aspx

”Slutligen vill jag berätta om en sak som hände på loppet i söndags. Som jag skrivit tidigare så ramlade jag ca 5km innan mål. Det skedde i en skarp kurva då jag och Tobias Angerer låg i bredd som 3-4 i klungan. Han på innern och jag utanför honom. Efter kurvan kom han långt ut och prejade mig av spåret så jag hamnade på rumpan ute i lössnön. Det var inte alls med vilje utan det gick bara fort och han tappade balansen lite. När jag kom upp så hade hela klungan passerat men jag såg hur en åkare bromsade in och väntade på mig, det var Axel Teichmann! Jag körde allt vad jag hade och kom fort upp i rygg på honom. Klungan var nu kanske 40meter före oss. När jag var uppe i rygg på honom ökade han farten och drog fram mig till klungan. Jag vart helt paff men han säga ”danke” när han släppte av” mig och la sig sist i klungan igen. Väl i mål så tackade jag igen och frågade varför han gjorde det. Då sa han att ha sett att det var Angerer som orsakade vurpan och han tyckte det inte var mer än rätt att hjälpa mig fram igen då de är i samma team. Vilken sportsman! Jag bockar och bugar och önskar dig all lycka till i Vancover!”

Vilken sportsman du är Axel! Grattis till silvret.

Inlagd: 2010-02-23, 18:19
Skriven av: Skidjan

läste det tidigare, vilket gull! ;)

Inlagd: 2010-02-23, 18:20
Skriven av: Sanna

Fantastisk historie. For en idrettsmann.

Inlagd: 2010-02-23, 18:25
Skriven av: Tor

Otrolig historia som Oskar Svärd berättar om… Axel Teichmann är en hedersknyffel!

Inlagd: 2010-02-23, 18:25
Skriven av: Jörgen

@nisse: Ja, jeg tror også Skofterud er bedre. Men Johaug er mye bedre, og Steira er bedre. Bjørgen er også enda bedre.

Inlagd: 2010-02-23, 18:25
Skriven av: drazyc

”Warum ist die banene krumm?!” som Teichmann sa förra gången han förlorade mot Petter.

Han är bara för storsint

Inlagd: 2010-02-23, 18:26
Skriven av: Skidjan

”Northug/Kalla hadde vært et strålende par! Men Northug har kjæreste/flickvän..”

Japp, Petra Majdic.

;-)

Inlagd: 2010-02-23, 18:27
Skriven av: Gabriel

Drazyc: tror Björgen är lika bra eller något sämre än i Beitostölen: då vann hon ju med 30 sekunder över Kalla på 10 F. Nu var hon bra efter. Steira var 4:a och Skofterud 5:a, båda sämre nu 8:a resp 22:a

Björgen: ungf lika bra, något sämre?
Steira: lite sämre
Skofterud: mycket sämre
Johaug: bättre, mycket eller lite? (17:a – 10 F, 5:a 15km K+F)

Inlagd: 2010-02-23, 18:32
Skriven av: Skidjan

Jag hoppas att Sundby eller Northug avgör till Norges nackdel. Hjelmeset är min favorti i det norska laget och jag gillar också Lars Berger. Lars Berger har fått extremt mycket skit i Norge för alla sina missar i skidskytte så om han skulle misslyckas i stafetten tror jag det skulle vara jobbigt för honom.

Någon som vet när Sverige ska publicera sina lag?

Inlagd: 2010-02-23, 18:33
Skriven av: Alexander

”18:35 FLERA SVENSKOR SJUKAAnna Haag, Charlotte Kalla och Magdalena Pajala har flyttats från svenskhuset i OS-byn. Klart är att Haag missar stafetten på grund av sjukdom. Risken är stor att även Kalla missar damstafetten sent på torsdagskvällen svensk tid. Det var efter prisutdelningen på sprintstafetten natten till tisdagen svensk tid som sjukdomarna slog till. Anna Haag kände sig tjock i halsen och hade lätt feber på tisdagen. Kalla var täppt i näsan liksom sprintern Magdalena Pajala. Alla tre flyttades till ett hus i Whistler en mil från OS-byn, som Sveriges olympiska kommitté har i beredskap.”
FAAAAAAAAAAAAAN!!!!!
vad har de gjort för att förtjäna detta?

Inlagd: 2010-02-23, 18:40
Skriven av: markus

Oskar nu får du publicera en pepp-tråd för stafetterna som vi kan härja i. Det närmar sig den häftigaste händelsen på fyra år…

Inlagd: 2010-02-23, 18:41
Skriven av: Gabriel

Säg att du skämtar!

Inlagd: 2010-02-23, 18:42
Skriven av: Gabriel

Nej allt enligt Svt. http://svt.se/2.127185/live?videoId=1874665

Inlagd: 2010-02-23, 18:43
Skriven av: markus

länk tack

Inlagd: 2010-02-23, 18:43
Skriven av: Sanna

VAFAN I HELVETE! ÄR MODIN SOM HAR SMITTAT EMIL SOM HAR PUSSAT HAAG SOM HAR SMITTAT KALLA SOM HAR…. vad fan.

Inlagd: 2010-02-23, 18:44
Skriven av: Skidjan

hahaha (ditt inlägg).
svensk tur…

Inlagd: 2010-02-23, 18:46
Skriven av: Sanna

Där rök en av Sveriges största guldchanser i OS, kul! Lindborg skadar sig, Lina Andersson kroniskt sjuk, Haag är sjuk, Kalla och Pajala kanske missar också.

5 av 7 tänkbara stafettåkare som är borta. Kan det bli värre?

Inlagd: 2010-02-23, 18:47
Skriven av: Skidjan

Genialt att låta Jönsson och Haag dela rum, verkligen. Fi..a också. kanske därför Kalla inte kunde hänga av Evi med mer igår

Inlagd: 2010-02-23, 18:47
Skriven av: gnällspik

Sätt in skidskyttarna nu för helvete!

Inlagd: 2010-02-23, 18:48
Skriven av: pichler

Och sedan alla dessa jävla franska kindpussar vid prisutdelningarna. Jävla helvetes jävla skit.

DET BLIR TAMEJFAN ALLTID SÅ HÄR!!! Jag är så jävla trött på hela skiten. Samma sak i Liberec. Jävlar.

Inlagd: 2010-02-23, 18:49
Skriven av: Gabriel

när blir första herren sjuk

Inlagd: 2010-02-23, 18:49
Skriven av: Sanna

Varför är svenskarna alltid sjuka på mästerskap :( Tur att Kalla och Haag han ta en sista medalj i alla fall.

Inlagd: 2010-02-23, 18:49
Skriven av: josef D

Borde vi här på skidpepp hyra ett hus med 16 separata sovrum till OS 2014??

Jag är så förbannad att jag saknar ord! Detta händer för Sverige i 50% av mästerkapen.

Inlagd: 2010-02-23, 18:50
Skriven av: Alexander

Säkert jävla kungafamiljens fel som promt måste hålla på att kramas med Kall och Haag ;)

Inlagd: 2010-02-23, 18:51
Skriven av: josef D

SÅ! Hur tror ni laget formuleras nu då?

Inlagd: 2010-02-23, 18:52
Skriven av: pichler

Satan också, finns det någon chans att Kalla o Pajala kan vara med och dessutom prestera? Verkar inte så va?
Shit shit shit!!!!!!!!!!! Jag ger inte upp ännu. Anna O-Pajala-ACO-Kalla är fortfarande riktigt bra uppställning! Så finns ju Ida också! om inte Pajala kan vara med.

Inlagd: 2010-02-23, 18:53
Skriven av: Göran

Modin är väl syndabocken som startade dominoeffekten? Måtte brickan Anna O stå stadigt och inte knuffa omkull Johan O etc.

Inlagd: 2010-02-23, 18:55
Skriven av: gnällspik

Skulle inte förvåna mig om Teodor Petterson är sjuk han med, han kändes ju inte hundra direkt.

Utrym hotellet och flytta nån annanstans NU! Separera herrar och damer, bort med alla sprintåkare. Räddas det som räddas kam. Beröringsförbud och ansiktsskydd.

Inlagd: 2010-02-23, 18:55
Skriven av: Skidjan

Pichler:
Det beror på om det snöar eller inte.

Vi vanligt före
Ingemarsdotter-Olsson-ACO-Norgren

Om snön rasar ner
Norgren-Ingemardsotter-ACO-Olsson

Inlagd: 2010-02-23, 18:56
Skriven av: Alexander

”Vi vanligt före
Ingemarsdotter-Olsson-ACO-Norgren

Om snön rasar ner
Norgren-Ingemardsotter-ACO-Olsson”

Vi kanske kan vara med och slåss om 10:onde platsen då. Kul.

Inlagd: 2010-02-23, 18:59
Skriven av: Gabriel

faaan förbannat!!!!!!!! alltid alltid så jävla hemskt… värsta som kudne hända

Inlagd: 2010-02-23, 19:00
Skriven av: bergelius

Dette er trist, det mener jeg virkelig selv om jeg er norsk. En stafett blir ikke det samme uten et svensk lag i toppform.

Håper de klarer å finne årsaken til at det svenske laget blir så ofte syke. Bor de for tett? Er landslagskokkene nøye med hygienen? Er løperne nøye med håndhygiene?

Inlagd: 2010-02-23, 19:01
Skriven av: Tor

Kalla ligger tydligen pyrt till också. Då kan vi lägga ner tankarna på en medalj i damstafetten. Naturligtvis så är det Emil som smittat ner Anna. Ingen tvekan om det. Jag skrev i någon tråd innan OS att jag tippade att Anna Haag skulle bli sjuk under OS och ja, jag fick ju rätt. Undrar hur det blir med tremilen på lördag?

Inlagd: 2010-02-23, 19:01
Skriven av: rs

Nytt blogginlägg tack! Det är blir ju som ett forum istället. Utan Kalla och Haag så är det ingen ide att ställa upp.

Inlagd: 2010-02-23, 19:03
Skriven av: uttern

Bara att glömma damstafetten då. Flytta samtliga friska herråkare till varsin isoleringscell med en tunna handsprit omedelbart!

Inlagd: 2010-02-23, 19:04
Skriven av: Cliff

Det skulle ju vara möjligt att slänga in både ACO och Helena J på 3;e respektiva 4;e, tror inte de skulle göra bort sig på 5 km. Britta Norgen litar jag då fasiken inte på!

Inlagd: 2010-02-23, 19:05
Skriven av: pichler

Tor: Hattestad och Hafsås blev väl sjuka, är Norge bättre på att sätta skidåkarna i karantän? Får se hur det går med Marit, hon var ju kanske på väg att bli sjuk.

Det här är för bedrövligt, skaffa ny läkare Sverige, det är inte handhygienen det är fel på.

Mardrömmen är att det är nån jäkla ledare eller servicegubbe som svinar och förstör för alla andra..

Eller Norge som satsar på biologisk krigsföring…. :p

Inlagd: 2010-02-23, 19:06
Skriven av: Skidjan

Jaha det var det. Loppet som man mest sett fram emot….Och ACO fick väl inte hoppa in, var det inte så?isåfall har vi inte ens fyra tjejer i värsta fall….

NAturligtvis kommer det mera också. Någon herre lär väl också stryka med… Det här känns svenskt på nåt underligt vis. Gör vi något fel som de andra länderna inte gör eller? Haag måste ju vara riktigt sjuk om de redan nu avskriver henne från stafetten. Lite feber som det stod kan ju faktiskt gå över på en dag, kom ihåg Helena Jonsson endagssjuka inför OS. Jävla tur att det han bli ett par medaljer.

Inlagd: 2010-02-23, 19:07
Skriven av: Martin V

Koskenkorva

Inlagd: 2010-02-23, 19:09
Skriven av: c

Det är på torsdag det är stafett med lite tur är Kalla och Pajala inte sjuka.
Fy tusan vad tråkigt.

Inlagd: 2010-02-23, 19:10
Skriven av: nisse

Drazyc: Om jag tolkar dig rätt i din bedömning så har Norge det bästa damstafettlaget som någonsin har funnits? Eftersom ALLA i laget är så mycket bättre än tidigare så måste dom väl vinna varje sträcka med bortåt minuten? eller kanske 2 med tanke på att dom enda två utmanarna Sverige och Finland är enormt försvagade mot när dom möttes sist. Grattis till vinsten i stafetten (med 4-8 min) för inte kan väl Norge underprestera igen? eller bli påkörda eller valla fel eller något?

Inlagd: 2010-02-23, 19:11
Skriven av: Göran

Vilka tjejer har vi tillgängliga nu då? Finns ju risk att vi inte ens får ihop 4 st!

Inlagd: 2010-02-23, 19:12
Skriven av: c

Tycker man ska överväga firandet av sina medaljer i OS. Tjejerna har ju firat med tårta och bullar och visst det låter kanske lite löjligt men såna grejor kan vara grymma bakteriehärdor. Tycker man skulle fira rejält efter OS när man kommer hem istället, eller göra som Marit Björgren, dricka lite schyst rödvin. Tror knappast Northug sitter och slevar i sig tårta mellan loppen i OS. Nej, direkt efter målgång så är det full fokus på nästa lopp. Det borde fler ta efter.

Inlagd: 2010-02-23, 19:14
Skriven av: rs

Ingemarsdotter kan väl starta 41:a på 10F, sen tar Norgren andra sträckan, 53:a, Anna Olsson krigar Sverige förbi det litauiska stafettlaget och växlar till.. ingen. Vi hade visst inte tillräckligt många friska kvar.

Inlagd: 2010-02-23, 19:15
Skriven av: Skidjan

mitt skräckscenario är att Johan Olsson lämnar återbud en timme innan start. Teodor Peterson går in som reserv och tappar tre minuter.

Inlagd: 2010-02-23, 19:15
Skriven av: martin

Jeg tror ikke det bare er å sette inn ACO hvis hun ikke er akkreditert som langrennsløper. Lars Berger ble jo uttatt både på skiskytter- og langrennslaget før OL. Jeg er jammen ikke sikker på om man kan bruke dem på tvers av øvelsene uavhengig av akkreditering.

Inlagd: 2010-02-23, 19:17
Skriven av: Tor

Høres ut som om både Haag og Kalla er syke:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/os2010/article6664662.ab

Veldig trist!

Inlagd: 2010-02-23, 19:22
Skriven av: Neithiri

Sorry, nyheten var allerede ute ja, beklager…

Inlagd: 2010-02-23, 19:23
Skriven av: Neithiri

Olofsson får tydligen inte dispens. Usch vad trist…

Inlagd: 2010-02-23, 19:28
Skriven av: Martin V

Kom igen nu, vi har ”bara” fått återbud från Haag hittills! Ida går in för Haag och gör sitt livs lopp (ACO får inte åka hörde jag precis) It aint over until the fat lady sings eller vad är det man säger.

Inlagd: 2010-02-23, 19:28
Skriven av: Göran

kanske beror de på att vi har så många par i samma lag… har Norge det? Dessutom borde de ha enkelrum.

Inlagd: 2010-02-23, 19:30
Skriven av: Sanna

pinsammt att aco inte får köra, hon borde fått vare med i beito

Lite kosnigt måste jag säga dte är att Modin och Jönsson delade rum och då sen att Jönsson bröjade dela rum med HAag om jag förstått det rätt?

Inlagd: 2010-02-23, 19:32
Skriven av: bergelius

Det går inte att en massa folk skall umgås hela tiden. Och enkelrum är ett måste.

Inlagd: 2010-02-23, 19:33
Skriven av: nisse

Vi måste få in åtminstone en ny ledare i längslandslaget. En som klarar att tänka strategi och taktik.

1. Man har ej sätt till att ACO har accreditering
2. Man har allt för få reserver. Fredriksson, Mats Larsson, Brink, Sandra Hansson borde varit med.
3. Chansat och kört Hellner igår för att slåss om en topp 6 plassering.
4. Sjukdommar: Som jag skrivit tidigare så går våra åkare runt i svettiga pannband långt efter tävlingarna, Olsson står och fryser om fötterna mm. Boende situationen är bara för dålig. De åste ha egna rum.

På herrsidan så Sverige fin chans på guld med en reserv som Fredriksson, men inte med Björn Lind.

Inlagd: 2010-02-23, 19:36
Skriven av: Alexander

Jag menar inte att någon ska få sparken, men vi behöver en till som försöker minimera risker och har reservplaner.

Inlagd: 2010-02-23, 19:40
Skriven av: Alexander

Får håpe at ikke Modin har smittet Jønsson som smittet Haag som smittet Kalla som igjen har smittet Northug…

Inlagd: 2010-02-23, 19:44
Skriven av: gif

Jo men problemet är att med alla dessa reserver kommer vi till start, men är det någon ide att starta med ett uselt lag. Vi har så få toppåkare så att det går inte att kompensera.

Inlagd: 2010-02-23, 19:44
Skriven av: nisse

De mörkar säkert bara. Tänk vad konkurrenterna ska bli förvånade på torsdag när Kalla och Haag kör ifrån dem…

Inlagd: 2010-02-23, 19:45
Skriven av: Jonas

gif: Du ligger steget före oss andra. Men vi lär få skulden oavsett vad som händer Northug,:)

Inlagd: 2010-02-23, 19:46
Skriven av: nisse

Hur kunde då Neuner få ackreditering i längdåkning? Har hon tagit några Fis-poäng i längdåkning?

Inlagd: 2010-02-23, 19:48
Skriven av: Kurt

Nisse, på damsidan är det nog så att vi inte har reserver att ställa upp med.

Men om t ex Daniel Rickardsson blir sjuk så kommer det kännas GRYMT jävla surt att inte Fredriksson eller Mats Larsson var på plats, nu när både Modin och Jönsson är sjuka.

Och Modin måste ta tag i det här, han är ju sjuk oftare än han är frisk.

Inlagd: 2010-02-23, 19:49
Skriven av: Gabriel

”gif: Du ligger steget före oss andra. Men vi lär få skulden oavsett vad som händer Northug,:)”

Allt som händer är ”Stavbrekk-Hellners” fel!

Inlagd: 2010-02-23, 19:50
Skriven av: Gabriel

Kalla och Haag var alltså sjuka när dom åkte stafetten…

Inlagd: 2010-02-23, 19:54
Skriven av: Gunnar K

Modins flickvän heter ju Magdalena Pajala, ytterligare ett tecken på att han tyvärr är ”upphovsmannen”

Två smittvägar alltså.

Modin – Pajala (- Kalla)
Modin – Jönsson – Haag – Kalla(/Pajala)

Inlagd: 2010-02-23, 19:59
Skriven av: Skidjan

haha japp allt är svenskarnas fel, även om vi inte ens är i närheten ibland! Fy va vi e dumma.

Inlagd: 2010-02-23, 20:00
Skriven av: Sanna

SOK och förbundskaptenerna är amatörer! NU är det tydligen dags att försöka få med ACO men då går det inte. Här på Skidpepp har vi diskuterat i ett års tid om ACO skulle kunna åka längdstafett. Det här hade man kunnat förberett för månader sedan om situationen skulle uppstå, och det gör den ALLTID.

Och inga reserver har vi kvar på herrsidan. Det blir skoj när Björn Lind ska åka förstasträckan i stafetten.

Amatörer!

Inlagd: 2010-02-23, 20:01
Skriven av: Gabriel

Har Pajala och Kalla delat rum?

Inlagd: 2010-02-23, 20:03
Skriven av: nisse

vad är det med Kovalzyck eller vad hon nu heter…
”Kowalczyk angriper Bjørgen:
– Uten medisiner hadde
hun ikke vunnet”
(vg.no

klagade hon inte när Kalla vann också om att banan var för LÄTT eller liknande. I så fall borde hon ju vunnit. :D

Inlagd: 2010-02-23, 20:04
Skriven av: Sanna

Modin har väl varit sjuk två gånger, kanske viruset har muterat t ex hos Emil, då kanske Haag har den agressivare varianten men Kalla och Pajala kanske kommer undan med en lindrigare variant.

Jag bara spekulerar, man känner sig ju ganska miserabel till mods.

Hoppas herrlaget klarar sig åtminstonde, och OM det går åt helvete där med, att Olsson, Richardsson och Södegren är friska till femmilen.

Inlagd: 2010-02-23, 20:04
Skriven av: Skidjan

Det sanslöst ta mig fan. Sanslöst. Detta ska ju inte hända mitt i ett OS, det är skandal. Här väljer man bort invigningen för att minimera sjukdomar men sedan ska åkarna få hålla på och förlusta sig med varandra på hotellet och nu står man med facit i hand. Hoppas bara att herrarna håller sig friska en vecka till.

Inlagd: 2010-02-23, 20:05
Skriven av: rs

Emil är frisk igen och kan gå in som reserv… men hur kan man låta Emil och Anna bo ihop när Emil bott med sjuklingen??

Jag undrar jag om inte Teodor också hade något i kroppen?

Inlagd: 2010-02-23, 20:06
Skriven av: Johanna

ACO är ingen ide. Det enda som kan rädda oss är att Kalla mår bra i morgon.
Med henne och Anna O , Ida och Britta kan det bli brons. Ni minns Liberec då var det bara Kalla som var bra.

Inlagd: 2010-02-23, 20:06
Skriven av: nisse

Det er noen dager til torsdag. Får håpe de blir friske.

Jeg er også overrasket over at svenskene ikke har med flere reserver. Og hvorfor meldte man ikke på ACO på langrenn også, slik som Norge gjorde med Berger.

Inlagd: 2010-02-23, 20:07
Skriven av: Gif

Så här tycker jag att lagen ska ställa upp onsdag-torsdag. Risken finns väl att vissa damlag får göras om, tänk vilket fint lag Slovenien kunde ha haft. Men jag hoppas att de fortfarande mörkar med sjukdomar och dispenser.

4*5 Km Damer

Finland: Muranen-Kuitunen-Roponen-Saarinen
Italien: Follis-Longa-Rupil-Valbusa
Norge: Skofterud-Johaug-Steira-Björgen
Polen: Maciuszek-Kowalczyk-Marek-Jaskowiec
Ryssland: Savialova-Khazova-Medvedeva-Korosteleva
(Slovenien: Visnar-Majdic-Jezersek-Fabjan)
(Sverige: Olsson-Haag-Olofsson-Kalla)
Tyskland: Zeller-Sachenbacher-Gössner-Nystad

4*10 Km Herrar

Estland: Mae-Veerpalu-Kokk-Rehemaa
Finland: Nousiainen-Jauhojärvi-Kattilakovski-Heikinen
Frankrike: Magnificat-Vittoz-Jonnier-Gaillard
Italien: Checchi-Cottrer -Moriggl-Di Centa
Kanada: Grey-Harwey-Babikov-Kershaw
Kazakstan: Cherepanov-Poltaranin-Velichko-Chebotko
Norge: Svartedal-Hjelmeset-Hafsås-Northug
Ryssland: Pankratov-Vylegzhanin-Sedov-Legkov
Schweiz: Livers Perl-Fischer-Cologna
Sverige: Rickardsson-Olsson-Södergren-Hellner
Tjeckien: Jaks-Bauer-Magal-Koukal
Tyskland: Fihlbrich-Teichmann-Sommerfeldt-Angerer

Inlagd: 2010-02-23, 20:08
Skriven av: Jonas

”Kalla och Haag var alltså sjuka när dom åkte stafetten”
Kan nog vara så. Kalla var undrande varför hon inte hade mer krut och nog hade Evi tappat mer annars

Inlagd: 2010-02-23, 20:08
Skriven av: gnällspik

Svensk skidsport måste få en chef som är professionell.

En ödmjuk man som hela tiden vill bli bättre och lära nya saker och som fokuserar på reservplaner.

Hoppas Rickardsson-Olsson-Södergren-Hellner ligger isolerade på varsina rum nu. De borde ju inte ens bo i samma hus.

Inlagd: 2010-02-23, 20:09
Skriven av: Alexander

Boendet är väl sin sak, men sedan träffar dom ju varandra titt som tätt. Man har ju sett bilder på ex. skidskyttarna, alpina laget och skidlandslaget tillsammans..

Inlagd: 2010-02-23, 20:10
Skriven av: Johanna

Jonas:
Det är nästan hemsk att läsa vilket superlag svenska tjejerna kunde haft med trots en gravid Rydkvist, skadad Lindborg, Norgen ur form och sjuk Lina Andersson.

Jag har sagt det förr (VM 2009 bl.a.) och säger det igen: Sverige måste lära av Norge och Finland på dessa områden.

Inlagd: 2010-02-23, 20:13
Skriven av: Alexander

Jonas, Hafsås är väl sjuk så han är inte aktuell. Och Norge har redan meddelat sitt lag. Svartedal är inte med.

Inlagd: 2010-02-23, 20:14
Skriven av: Gabriel

Läste Kowaltzyks utspel i VG. Där står inget om att Björgens medicin blivit avförd från dopinglistan. Hur är det egentligen?

Inlagd: 2010-02-23, 20:17
Skriven av: nisse

”Boendet är väl sin sak, men sedan träffar dom ju varandra titt som tätt. Man har ju sett bilder på ex. skidskyttarna, alpina laget och skidlandslaget tillsammans..”

Japp, och inte bara de aktiva träffar varandra. De springer runt och kindpussas med kungafamiljen och anhöriga och fan och hans moster. Hur många kindpussar har man inte sett? Vad hjälper det att sitta och tvätta händerna med handsprit under träningssäsongen när man kindpussar gamla gubbar som delar ut medaljerna på OS? Då är ju all jävla träning förgäves. OS är det viktigaste som händer i en skidåkares liv och de får kanske inte fler chanser. Jag blir så förbannad när jag tänker på det.

Inlagd: 2010-02-23, 20:17
Skriven av: Gabriel

Nisse,

Pssssst. Don’t mention the ”ASTMAMEDICIN”…

Då tar det hus i helvete här inne.

Inlagd: 2010-02-23, 20:19
Skriven av: Gabriel

Men Polskan kan ha en poäng. Med att använda du vet vad. Hundar begravda?

Inlagd: 2010-02-23, 20:22
Skriven av: nisse

Jag är inte för att idrottsmän sk behöva lev ett isolerat liv där de endast kan möta allmänheten och sina nära och kära med gasmask. Men herregud OS är bara var fjärde år, de kan väl vara lite försiktiga och professionella. Så vitt jag vet är det inget annat land som får hela truppen däckad varenda mästerskap.

Inlagd: 2010-02-23, 20:22
Skriven av: josef D

Svenskorna sjuka och finskornas situation osäker (det är möjligt att Saarinen och Kuitunen står över stafetten för att satsa allt på 30 km). Börjar mer och mer se ut som en paradseger för Norge.

Inlagd: 2010-02-23, 20:24
Skriven av: RGB

vi får väl klä ut några av killarna som inte kör stafett till tjejer då.

Inlagd: 2010-02-23, 20:24
Skriven av: Sanna

Polskan har kanske egen erfarenhet av att köra med ”du vet vad”.

Inlagd: 2010-02-23, 20:25
Skriven av: Gabriel

Nisse, Gabriel. Jeg tror Astmamedisinen står på dopinglisten fortsatt, men det er meget strenge krav for å få bruke den, blant annet tester som skal vise at løperen ikke har fordel av medisinen sammenlignet med en person uten astma.

Jeg vet ikke hvordan testene utføres, etc. Men det vet sannsynligvis Wada, de som har godkjent Bjørgens bruk.

Inlagd: 2010-02-23, 20:25
Skriven av: Tor

Gabriel og Nisse: Dere klarer ikke helt å slå dere til ro med dette astma spørsmålet?

Inlagd: 2010-02-23, 20:28
Skriven av: Gif

Nisse; enligt bladet har Kalla haft eget rum…

Inlagd: 2010-02-23, 20:29
Skriven av: Gunnar K

Nu finns ett inlägg om krisen i damstafetten här på Skidpepp.

Inlagd: 2010-02-23, 20:30
Skriven av: Jörgen

@nisse: Jeg tror Bjørgen bruker Salbutamol, som ble fjernet 1. januar 2010 fra dopinglisten.

Jeg mistet faktisk all respekt for Kowalczyk nå.

Inlagd: 2010-02-23, 20:30
Skriven av: drazyc

Gif:Om det varit en Ryska vad sa du då?

Inlagd: 2010-02-23, 20:36
Skriven av: nisse

Gif, jo jag har släppt det där efter att ha läst länken som Jeremiah skickade. Det känns ok för mig att Björgen använder den.

Inlagd: 2010-02-23, 20:37
Skriven av: Gabriel

Gabriel: Det är idrott och det är folkfest. Det är inte liv och död…. så skrev du då.. nu låter de som du tycker de är liv å död

Inlagd: 2010-02-23, 20:38
Skriven av: jossa

Nu drar jag och spelar innebandy. Jag ska avreagera mig på mina lagkamrater. De ska få smaka på för att alla svenskor blivit sjuka.

Inlagd: 2010-02-23, 20:39
Skriven av: Gabriel

Jossa, det är ju helt sjukt att de bojkottar invigningen för att inte bli sjuka och sedan kindpussas dom med vem som helst. Är det logiskt för dig.

Jag står för att de borde ha varit på invigningen. Men jag har aldrig påstått att de inte borde ge fan i att kramas med 500 personer om dagen.

Inlagd: 2010-02-23, 20:41
Skriven av: Gabriel

Salbumotol (Ventoline) får man bruka om man:

1. Har fått läkarintyg och lite smått och gott
2. Förutom punkt 1 finns det en maxgräns för hur mycket man får ta.

Att Björgen använder det är helt ”greit” så länge hon inte går över gränsvärdet. Hoppas inte alla som har tillåtelse ligger och doserar precis under detta. Dopingbeskyllningar är lågt, men norska skidförbundet borde varit mer transparent i saken och framlagt intyg och vilka mediciner det handlar om.

http://www.wada-ama.org/Documents/World_Anti-Doping_Program/WADP-Prohibited-list/WADA_Prohibited_List_2010_EN.pdf

S3. BETA-2 AGONISTS
All beta-2 agonists (including both optical isomers where relevant) are prohibited
except salbutamol (maximum 1600 micrograms over 24 hours) and salmeterol by
inhalation which require a declaration of Use in accordance with the International
Standard for Therapeutic Use Exemptions.
The presence of salbutamol in urine in excess of 1000 ng/mL is presumed not to
be an intended therapeutic use of the substance and will be considered as an
Adverse Analytical Finding unless the Athlete proves, through a controlled
pharmacokinetic study, that the abnormal result was the consequence of the use
of a therapeutic dose (maximum 1600 micrograms over 24 hours) of inhaled
salbutamol.

Inlagd: 2010-02-23, 20:42
Skriven av: Skidjan

Gabriel: tror inte det är det som är problemet, utan att åkare med symptom inte isoleras i tid.

Samt att redan sjuka åkare får röra sig rätt fritt bara de har tagit antibiotika.

Vid minsta symptom borde vederbörande förflyttas till isolerat hus och rumskamraten borde hållas under observation samt inte träffa andra under inkubationsperiod.

Inlagd: 2010-02-23, 20:45
Skriven av: Skidjan

Gabriel: du kan vel ikke på alvor sammenligne nordmenn og russere i forhold til doping.

Inlagd: 2010-02-23, 20:56
Skriven av: Gif

@Alexander
Det blir han pent nødt til. Langrenn tåler nemlig åpenlyst ikke medlemmer av det kaxiga slaget.

Inlagd: 2010-02-23, 20:57
Skriven av: Ubersnuber

Håller med dig Skidjan i frågan om sjukdomarna…

Gabriel: så många har dom nog inte pussat.. behöver ju inte överdriva är ju inte på liv å död som du själv sa ¨Kalla ville ju själv inte gå på invigningen så

Inlagd: 2010-02-23, 20:59
Skriven av: jossa

Gull fra arkivet.

Hele VM-stafetten fra 1997 ligger på Youtube, som flere filer. Sture Sivertsen viser hvordan Norge avgjorde stafetter før i tiden ; )

http://www.youtube.com/watch?v=rHWOTlssmog&feature=PlayList&p=CAA076BAE490DB08&index=0

Inlagd: 2010-02-23, 21:08
Skriven av: Tor

Finska herrlaget är klart:
Jauhojärvi-Heikkinen-Kattilakoski-Nousiainen.

Rätt optimal uppställning eftersom Nousiainen är i hygglig form i fristil och Heikkinen är helt ur slag. Förhoppningsvis tar de sig in bland topp-10.

Inlagd: 2010-02-23, 21:10
Skriven av: RGB

”Vilken sportsman du är Axel! Grattis till silvret.”

Idiot, ville vel være en mer passende beskrivelse:/
Det der har ingenting med sport å gjøre.
Carebear-mann, kanskje ^_^

Inlagd: 2010-02-23, 22:05
Skriven av: Ubersnuber

Gif: ”Gabriel: du kan vel ikke på alvor sammenligne nordmenn og russere i forhold til doping.”

?????

Inlagd: 2010-02-23, 22:26
Skriven av: Gabriel

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values