Silver!! (och Northug är tillbaka)

Anna Haag och Charlotte Kalla lyckades tyvärr inte sätta skräck i konkurrenterna helt i och med deras uppvisning i semifinalen. Istället fick de se sig besegrade av Tyskland på upploppet. Svenskorna tog ett silver, men just nu känns det lite som om de förlorade ett guld!

Tänk att jag skulle bli besviken när en svensk tog silver på OS? Hur gick det till? Well, svenskarna är så sjukt grymma nu att jag förväntar mig guld hela tiden. Nu måste jag nog skärpa mig! Men Haag och Kalla är inte lika ledsen som jag som tur är!! Haag till expressen:

Jag visste att det bara var att köra på sista. Det var fullt ös medvetslös. Men jag skulle ha haft ett par meter på sista krönet, då hade jag kunnat fixa det. In på upploppet trodde jag att jag skulle kunna ta henne, men Nystad är otroligt stark på såna här distanser. Det ser man på alla tidskval i sprint i världscupen. Hon är lite äldre än oss och har mycket mer rutin.

Det märktes tydligt att svenskorna inte alls var lika meriterade i sprintbanan som exempelvis tyskorna. Kalla och Haag gjorde nästan varje gång urusla växlingar som ledde till att strax efter växling var motståndarlagen ikapp allt det som svenskorna precis dragit ifrån. Sen så undrar jag verkligen varför de körde så sjukt hårt i semifinalen. Det var ju sååå onödigt!! Jaja jag ska sluta klaga, är bara lite bitter då jag trodde guldet var i hamn redan innan starten gått.

Fast egentligen är jag mest bitter över att Norge vann herrfinalen. Jag kan inte hjälpa det men jag har lite svårt för Northug… Fast iofs gillar jag Pølsa som fan så det är väl rätt så kul ändå, okey då, grattis Norge! Nu är Petter åter på hugget efter misslyckandet i dubbeljakten vilket betyder stärkt självförtroende inför (den riktiga) stafetten. Lite orolig är jag ändå! Och femmilen. huah!

Otroligt starkt kört av Tyskland också! Vem kunde tro det? Ryssland klarade inte riktigt av att köra så pass långt.

På ett sätt är det lite skönt att Marcus Hellner slapp åka final. Han slipper slitagen som en final innebär och kan fokusera på sin livs största uppgift, att spurta ner Northug på stafetten!!!!!

Sen så kom jag att tänka på en sak, sprintstafetten var 1.4 km per var för damerna. Det betyder att dom åker 4.2 km per lopp, vilket med semi och finaler blir 8.4 km. Det är 3.4 km längre än vad de kör i den traditionella stafetten. OK, visst dom får inte stanna och vila med jämna mellanrum, men ändå, jag tycker sprintbanan är för lång för att vara sprintstafett. Bra för svenskorna (som är distansåkare) men tråkigt för grenen i sin helhet. Ut med sprintstafetten och in med något annat istället. Jag skulle gärna se både skate och klassisk sprint istället.

Läs mer: Aftonbladet, DN

Till slut måste jag ändå försöka citera Anna Haag: ”Det är helt sjukt om man inte skulle vara nöjd med ett OS-silver”

Etiketter: