Mats Larsson sliter med virus

Mats Larsson måste vara den skidåkaren med minst träningstimmar kontra resultat. Förra året var han krasslig och sjuk och sen levererade han ändå tillslut! I år har det dock varit ännu sämre. Trasslig sommar som övergick i hopp efter en tid på Kanarieöarna, men allt krossades igen vid de inledande sprinttävlingarna i Bruksvallarna. Då blev han utslagen i kvarten. Sedan dess har det varit tungt. Till Zsport.se säger han:

”Sen starten i Bruksvallarna har det bara varit dåligt och jag har inte haft någon energi i kroppen.”

Det lutar åt att han något slags virus i kroppen, ett virus som inte verkar lämna honom.

”Jag håller igång så gott det går men det hela präglas av en varannan dag-känsla. Vissa dagar funkar bättre än andra, men sen kan det plötsligt bli flera stycken på raken när det inte funkar alls. Alla värden är ju bra. Men jag hade hellre sett ett prov som visat på att något var ganska dåligt än att gå omkring och ha det så här.”

Stackars, stackars Mats! Det finns inget värre än att inte ha en tydlig diagnos. Hoppas det löser sig snarast, annars är det bara att bryta ihop helt och komma igen nästa säsong. Men hur mycket trassel kan man klara av innan det inte längre är kul att satsa?

Etiketter: