Smørrebom för Sverige?

Lika kul som det var att titta på damloppet i förmiddags, lika tråkigt var det att se herrarna staka omkring på den 20km långa banan i snöyran. Jag tappade helt intresset när jag märkte att speciellt Södergrens skidor verkade vara ett skämt? Trist med tanke på att Kalla hade så bra skidor någon timme tidigare och de båda kör väl på samma skidmärke, Fischer? Vädret var ju praktiskt taget det samma som på förmiddagen. Grrr, det lät ju så bra på Anders i intervjun i svt innan loppet. Iofs var den gjord i går men ändå! Han var glad och alltid lika härlig!

Bäste svensk blev, kanske inte helt oväntat, Mats Larsson som kom in på ganska blygsam 24:a plats. Anders Södergen blev 36:a, Marcus Hellner 38:a och Daniel Rickardsson 39:a.

Det blev dubbelt norskt i topp med Hjelmeset som hade längst tår idag. Svartedal blev tvåa och Franz Göring blev trea.

Resultat

Läs mer: DN