29 november 2007, av Oskar

Ännu finare grafer!

graphs.png

En norsk skidpepp-läsare med signaturen Trygve Tømta tyckte att xc-ski.de:s grafer som jag rapporterade om tidigare inte var tillräckligt utförliga så han gjorde sina egna! Med hjälp av programmet Splitsbrowser som vanligtvis används under orienteringstävlingar har han gjort finfina interaktiva grafer av Beitostølens fristilslopp.

Trygve har tänkt leverera grafer till alla intervallstarter under årets världscup, och jag lovar att visa dessa här! Topp!

Man kan välja att presentera graferna på olika sätt. Jag har valt att visa de tio bästa åkarna i mål och deras mellantider i förhållande till den snabbaste tiden per mellantid. Är personens streck helt horisontellt betyder det att denne hade snabbaste tiden på den sträckan. Vi börjar med loppen från Beito.

beito_womens.png

Ur ett svenskt perspektiv ser vi att om Charlotte Kalla bara hade öppnat lite starkare hade hon tagit Skofterud! Däremot till Bjørgen var det inte en chans. Fenomenalt lopp av norskan. Kalla hade dock snabbaste tiden under en tredjedel av loppet!

beito_mens.png

I herrloppet så var Teichmann helt sjukt stark från sista mellantiden till mål! Kolla hur han bara blåste i från konkurrenterna. Gjerdalen gjorde konstigt lopp – gick ut otroligt lugnt för att sen börja plocka och plocka och plocka!

Trygves sida

4 kommentarer till ”Ännu finare grafer!”

Sjyssta grafer!

Inlagd: 2007-11-29, 20:20
Skriven av: Johan

Tacka Trygve!

Inlagd: 2007-11-29, 22:37
Skriven av: Oskar

Så jäkla fint! Mer sånt här bland skidfolket, känns som att orienterarna är ljusår före skidfolket när det gäller tekniska hjälpmedel/idéer.

Inlagd: 2007-11-30, 20:46
Skriven av: Anders H

Ja, (vi) orienterare har grymma grejer. Har du sett runoway?

http://www.obasen.nu/runoway/runoway.php?version=4

sjukt coolt med vägvalsanalys med uppspelning.

och winsplits:
http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=8702&categoryId=0

Inlagd: 2007-11-30, 21:56
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values