Södergren mosade

Frågan är om man ska bli imponerad av Södergrens förskossande segermarginal på nästan två minuter, eller om man ska bli orolig att resten av landslaget var så svagt? Okey att Mathias Fredriksson och Mats Larsson inte kom till start, men när två långloppsjockar blir tvåa och trea blir man ju lite orolig. På längd.se frågar de Jerry Ahrlin om han har världscupen i tankarna nu efter andraplatsen, men han säger att tar det beslutet om han blir tillfrågad av förbundet. Och jag tycker lätt han ska bli tillfrågad! För i Norge kommer en outsider vid namn Morten Eilifsen få gå nästa helg på grund av en seger i dagens norska nationella fristilslopp i Beitostølen. Han slog hela norska landslaget och det är inte så lite det! Fast det kanske är ganska lite, med tanke på var landslagslöparna hamnade i resultaten: T ex Svartedal blev 21:a och Hofstad 28:a!! Om man har det i tankarna presterade svenska landslaget faktiskt riktigt bra. Iofs är konkurrensen mycket högre i Norge, men men…

…om nu Mats Larsson och Mathias Fredriksson fortfarande är sjuka inför nästa helg, ja då bör ju Jerry lätt få köra en stafettsträcka! Stattin & Co, ge grabben en chans!

På damsidan var det däremot skräll! Maria Rydqvist klådde Charlotte Kalla med 4 sekunder och långloppan Jenny Hansson kom trea. Även det måste väl sägas vara en skräll eftersom hon inte tillhör landslaget. Till längd.se säger hon att hon är förvånad att resten av landslaget inte åkte fortare. Jag med, för landslagstjejerna ska fan ta hem det! Lina Andersson och Anna Dahlberg är iofs sjuka men ändå!

Resultat herrar

Resultat damer

 
Värt att tillägga är att föret idag var komplicerat eftersom det regnade igår och var nollgradigt idag. Ska bli ruggigt spännande och se hur det går i morgondagens fria stil. Ska bli minus vilket betyder snabba spår!

Läs mer: langd.se I II, DN, Aftonbladet, och till sist, glöm inte att läsa signaturen Big Ones kommentarer till nyheten på skidsport.com. Årets roligaste än så länge!