Skidpepptipset


Vår tipstävling Skidpepptipset pågår under en hel skidsäsong. Det som tippas är pallplaceringarna på dam- resp herrsidan. Vi tippar framför allt världscupen men även OS och VM. Även andra skidtävlingar som exempelvis SM, Scandinavian Cup eller JVM kan förekomma.

Om rätt tävlande på rätt pallplacering = 2 p
Om rätt tävlande på fel pallplacering = 1 p

…i normalfallet. Dubblerade eller förhöjda poäng kan förekomma i samband med VM, OS eller t.ex tippandet av totalen i Tour de Ski. När så sker informeras det om det i tipsinläggen.

Tipstrådarna startas minst 24 timmar innan tävlingarna så att alla ska hinna med att tippa.

För att delta delger man sina tips i tipstrådarna, normalt med hjälp av WorldofXC:s eminenta system men annars i form av kommentar till tipsinlägget i fråga, det ges instruktioner i alla tipsinlägg.

Alla är välkomna att börja delta när som helst men använd en pseudonym som inte redan används sedan tidigare i tävlingen. Om det exempelvis redan finns en ”Anders” som redan deltar (kolla totalställningen som brukar publiceras med jämna mellanrum där samtliga deltagandes pseudonymer finns med) bör du välja en annan signatur exempelvis ”Anders H” för att vi ska kunna särskilja dig från den den redan befintliga tipparen ”Anders”.

Var också noga med att använda samma e-postadress tävlingen igenom!

Deadline = starttiden för dagens första lopp. Vad gäller sprint är deadline för tipset när kvalen till dessa startar. Man kan sålunda inte tippa mellan sprintkvalen och kvartsfinalerna.

Det är tillåtet att ändra sina tips fram till det att loppet (eller kvalet i sprint) startar.

Resultat första säsongen (2010/11) av 123 tippare totalt:

1. 234,5 p – Hanne, Norge – intervju
2. 230,0 p – Tolsrav, Norge – intervju
3. 223,0 p – Rickard A, Sverige – intervju
3. 223,0 p – Jossa, Sverige – intervju

Skidpepptipset – hela slutställningen 2010/11

 
Resultat andra säsongen (2011/12) av 233 tippare totalt:

1. 252 p – RolfZ, Sverige
2. 251 p – Helmer, Norge
2. 251 p – Jan, Sverige
 
<< Tillbaka till tävlingsreglersidan