Imorgon är det 30 kilometer klassisk sällskapsresa

…eller så får vi hoppas att herrarna lyckas få till en någorlunda spännande tävling i morgon. Ingen nederbörd verkar vara i sikte vilket är bra. Dock ska temperaturen krypa ner till härliga -20° om man får tro YR. Strävt före med andra ord. Vilket i sin tur lär förebygga all form av utbrytning ur sällskapsledet.

A247560 001
En i de fyras gäng. Nove Mesto 2008.

Jag hade hoppats se en hungrig Calle Halfvarsson i spåret, tyvärr har han gått och blivit förkyld. Igen. Grabben ersätts inte utan utöver De fyras gäng som skidförbundet kallar Södergren, Olsson, Hellner och Rickardsson, så tävlar även Jens Eriksson! Tror ni Eriksson kan knipa en av stafettplatserna? Blir nog tufft.

Det ska också bli intressant att följa Northug som är tillbaka. Kommer Super Dario rycka? Går det att rycka i detta före? Kommer Northug orka följa? Ska Johan Olsson äntligen få revansch mot Marcus Hellner?

På damsidan har vi ju alltid de tres gäng, Kowalczyk, Björgen och Johaug. Räkna med full galopp redan ut ur stadion! Charlotte Kalla gjorde ju (äntligen) bra ifrån sig förra helgen i skiathlon över 15 km får nog kanske det lite för tufft imorgon då hela loppet blir klassiskt till skillnad från halva förra helgen.

En intressant start bland våra egna är Helene Söderlund. Jag tror hon kommer ta världscuppoäng! Ska även bli kul att följa Ida Ingemarsdotter i masstarten. Hur länge kommer hon orka? Hela vägen? Jag hoppas!

Banan i Nove Mesto är för övrigt en av få värlsdcupbanor jag åkt själv. Kändes jobbig, men å andra sidan är jag inte någon världscupåkare.

TV-tider

Lördag
12.30 Damernas 15 km
14.15 Herrarnas 30 km
Söndag
11.15 Damernas stafett
14.00 Herrarnas stafett

Glöm inte att tippa!