Skidpepptipset – efter SM

Först vill jag be om ursäkt för dröjsmålet, tiden räckte inte till riktigt för att rätta de tre omgångarna som vi tippade under SM och det tar tid att rätta dem manuellt då det inte skedde via WorldofXC:s system. Men bättre sent än aldrig!

Onsdagen: 15/30 km Skiathlon

Den svåraste omgången av de tre, sett till genomsnittpoängen hos tipparna. Ingen hade med damtrean Bleckur och bara ett fåtal hade med herrtrean Jens Eriksson. Bäst gick det för Anna G som tog hela 10 p – hon hade med alla på pallarna utom just Bleckur. Grymt!! Höök, Swestam och Janne A var näst bäst med sina 8 p. Därefter var det många som hade 7 p. Allas tips i denna tråd (kolla gärna att just du fått rätt poäng)

Lördagen: 10/15 km fristil

Denna omgång var den lättaste av de tre – sex tippare tog maximala 12 poäng: PeJa, Ankan, Uttern, Helmer, Jörgen och Manne! Sen kom ett stort gäng som tog 10 p. Allas tips i denna tråd

Söndagen: Sprint i klassisk stil

Också en ganska lättippad omgång. Dock var det en enda tippare som tog maximala 12 p: Jan! Very well done! Sen ett stort gäng som tog 10 p. De flesta förlorade poäng på att de inte hade med herrtrean Jens Eriksson utan tippade Modin som trea istället. Allas tips i denna tråd

Totalställningen, topp 10

Plac Tippare Poäng
1 (2) Tolsrav 164 p (+25)
1 (3) Gabriel 164 p (+26)
3 (4) Manne 163 p (+28)
3 (8) Uttern 163 p (+29)
5 (4) Alexander 162 p (+27)
5 (4) Helmer 162 p (+27)
7 (ny) Ankan 161 p (+28)
8 (8) Jan 159 p (+25)
8 (ny) Jörgen 159 p (+27)
10 (1) Martin F 158 p (+18)
10 (4) Sportsamuel 158 p (+23)

Åter ser vi Tolsrav på toppen, nu jämsides med Gabriel! Den tidigare ledaren Martin F missade att tippa skiathlonen och höll nästan på att åka ut från topplistan. Bäst av alla under SM gick Uttern men som ni ser är det mycket jämnt överlag! Ankan och Jörgen är tillbaka. Sofia har åkt ur topp 10 men lurar en poäng bakom med RolfZ på 157 p. Hela totalställningen just nu

Nästa gång vi tippar gäller det världscupen i Ryssland – stadssprinten i Moskva på torsdag och sedan Rybinsk under helgen.

Etiketter: