05 juli 2011, av Jörgen

Summering av Skidpepps enkäter

För snart två månader sedan postades enkäter i detta inlägg här på Skidpepp. Cirka 200 har röstat och det är dags för en liten summering…

Fråga 1 var om Kalla tar minst ett OS-guld 2014. En övertygande majoritet tror det (61%), ingen diskussion där. Tror samma.

Fråga 2 var samma fast gällde Bjørgen. Ännu fler (65%) tror att Marit tar minst ett OS-guld. Tror samma.

Fråga 3 gällde om Sofia Henriksson är ordinarie i stafettlaget i kommande OS. En något mera kontroversiell fråga och här var det mera blandat. 47% tror inte det, 30% vet inte och 23% tror det. Tror själv att hon inte är det redan då men hoppas på att jag har fel, vill se följande lineup: Haag – Henriksson – Rydqvist – Kalla.

Fråga 4 var om Anna O borde göra comeback. De flesta (65%) tyckte inte det. Där håller jag inte med men inser att tiden går och att det blir allt svårare för henne att göra comeback..

Fråga 5 gällde den störste manliga svenska längdåkaren genom tiderna. Gunde stod i särklass (50%) men mötte visst motstånd i Sixten (17%) och Wassberg (13%). Röstade själv på ”Säcken” men erkänner Gundes storhet.

Fråga 6 samma som föregående fast gällde kvinnor. Föga överraskande fick Kalla en majoritet (56%) men Toini (23%) och Billan (18%) fick en hel del röster också. Håller med.

Fråga 7 gällde om en tremil borde gå i intervallstart eller masstart. En förkrossande majoritet (78%) tyckte att intervallstart var att föredra. Håller helt med!

Fråga 8 gällde den största norska skidåkaren någonsin. Föga överraskande fick Dæhlie en god majoritet (67%) men de nu aktiva Bjørgen (17%) och Northug (16%) fick en del röster de med. Dæhlie är defintivt den störste norska åkaren för mig.

Fråga 9 detsamma fast gällde största finländske åkaren. Mieto fick över hälften av rösterna (52%). Detta resultat förvånade mig mest. Trodde att Virpi eller Marja-Liisa skulle vinna! Folkkär jätte och parlamentsledamot samt det med Wassberg som gjorde att han fick en massa röster?

Fråga 10 gällde den största italienska åkaren. Den lille ettrige åkaren Maurilio De Zolt fick flest röster (30%) framför Stefania Belmondo (26%) och Manuela Di Centa (16%). Trodde på dessa tre i topp men en satsad peng hade definitivt gått till Belmondo..

5 kommentarer till ”Summering av Skidpepps enkäter”

För mig är Veikko Hakulinen den största finländske skidåkaren. Ja en av de bästa åkarna genom tiderna. Han tog 6 olympiska och VM guld,6 Silver och 2 brons. Han var en gudomlig åkare och en fröjd att se.

Inlagd: 2011-07-06, 23:53
Skriven av: Tord D

Tord D: Om man saknade ett alternativ skulle man skriva det i enkätstråden, jag hade då lagt till det.

Det var dock bara en röst på ”någon annan” i den finländska enkäten, nog för att det var så längesedan Hakulinen var aktiv (drygt 50 år sedan)?

Inlagd: 2011-07-07, 01:58
Skriven av: Jörgen

Jeg har vært i Florida i to uker, der var det bra. Minne for livet!

Inlagd: 2011-07-16, 18:24
Skriven av: Helmer

Helmer:

Har du snackat langrenn med jänkarna?

Inlagd: 2011-07-16, 19:05
Skriven av: Benke Benbrott

Benke: Nei, jeg snakket ikke noe langrenn med dem.

Inlagd: 2011-07-17, 21:35
Skriven av: Helmer

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values