Idag ska jag ut i spåret!

_MG_5846.jpg
Så här kommer det inte se ut idag

De två senaste dagarna har jag mest hängt runt i press-området nära mål. Det har först och främst berott på att det är så sjukt mycket folk överallt så jag har varit orolig att jag inte skulle få se någonting om jag gett mig av utmed spåren. Sen så har det ju varit så att skiathlon går på olika banor i den klassiska respektive fristilsdelen. Att stå utmed ett av spåren kändes som en nitlott. Så det fick bli TV i mixed zone.

Men idag tänkte jag ge mig ut i spåret för att känna av stämningen lite. Med tanke på att Bjørgen är storfavorit lär det koka ute i buskarna!

Sen så är det ju lite roligare med intervallstart när man är i skogen. Istället för att se åkarna i en stor klunga en eller två gånger, får man åkarna utportionerade hela tiden. Dock lite svårare att hålla koll på tiderna, men det ska nog gå.

Spårkarta damernas 10 km klassiskt

Idag åker damerna i alla spår som finns, en gång. Alltså inga varv. Dock passerar man stadion en gång innan man ger sig av på den kortare slingan (som igår var fristilsslingan). Detta betyder att det inte kommer bli några tåg med skidåkare från olika varv samtidigt = mer rättvist!

Hur ser det då ut för våra svenska hopp? Well, tar någon svenska medalj idag är det sjukt bra, men jag blir glad om vi svänger ihop några topp-tio-placeringar.

Först ut av svenskorna är Sara Lindborg. Tack vare en godkänd skiathlon får hon chansen idag. Jag hoppas hon tar den! Av förklarliga skäl går hon ut ett tag innan den seedade gruppen (kl 13:17:30) så bra tider kommer hon nog inte att kunna gå mot, utan får kriga för sig själv.

Först ut av tjejerna i den seedade gruppen är vår nästa svenska, Ida Ingemarsdotter. Hon startar 13:24. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan hitta på. Hon verkar vara i knallform (som vanligt under mästerskap) och kan nog gå långt.

Därefter följer ett koppel av grymma seedade åkare. Men det är inte förrän vi kommer till Anna Haags starttid som de största kanonerna börjar rada upp sig. Anna startar som sjunde från slutet, kl 13:30. Därefter har hon Roponen, Saarinen.

Sedan startar Charlotte Kalla (13:31:30). Speciellt Haag är nog jävligt revanschsugen idag och jag tror på henne. Om nu skidorna håller! Föret idag är väldigt likt gårdagens så jag hoppas man inte återanvänder Rickardssons valla…

Charlotte Kalla vet vi har grym form, men hur långt räcker den i klassisk stil?

Efter Kalla har vi Johaug, Longa, Bjørgen och sist men inte minst Kowalczyk.

Beroende på hur maxat Bjørgen går kan nog Longa få lite draghjälp upp i toppen av resultatlistan. Iofs tror jag italienskan skulle gå bra även utan en Bjørgen som kommer ångandes bakifrån och sedan agerar lok. Däremot får vi hoppas att dom inte kör ikapp Johaug och att hennes tid bättras på tack vare tåget. Vi får se. Men det borde inte gå att ta medalj med över minuten upp till segraren. Eller?

Nu går jag ut i skogen! Vi hörs efteråt.

Etiketter: