26 februari 2011, av Oskar

Dag 3 i bilder

Än är inte dagen slut, men jag tvivlar på att jag kommer ta några fler skidrelaterade bilder idag. Funderar på att ta en sväng ut och kolla om det är några herrar ute och testar banorna inför imorgon. Vi får se!

_MG_5618.jpg
Enorm kö ner på tunnelbanestationen. Jag inser tidigt att jag måste hitta en alternativ resväg för att hinna upp till tävlingarna i tid. Till och med Aftonbladet har upptäckt kaoset!

_MG_5623.jpg

Hittar en buss som tar mig upp till Holmenkollen. Vi blir avsläppta utmed en liten väg och jag har ingen aning om vart jag ska. Inser att jag har ju en karta i fickan i form av iPhone. Tur, men tyvärr hamnar jag mitt i denna gigantiska kö. Här under VM verkar folk köa mer än i Moskva under Sovjettiden.

Tar mig till platsen för ackreditering och får äntligen mitt pressleg, 15 minuter innan start. Dom förklarar att det går en shuttle-buss upp till stadion hela tiden. Jag väntar, och väntar. Det känns som år passerar och tillslut bestämmer jag mig för att gå. Så långt var det ju inte.

I total dimma anländer jag stadion och försöker hitta någon plats att se loppet på. Storbildskärmen går inte att hitta i dimman så jag ställer mig på läktaren. Inser att jag står nära upploppet där löparna inte passerar förrän i slutet på skate-delens första varv. Ingen storbild, ingen sikt, ingenting. Eftersom jag inte har en aning om jag kommer kunna hitta en bättre plats vågar jag inte lämna den jag har och väntar lydigt.

_MG_5633.jpg

Till slut kommer dom. In mot upploppet, fast med ett varv kvar ligger Johaug i täten med Bjørgen och Kowalczyk hack i häl.

_MG_5641.jpg

Strax därefter kommer Charlotte Kalla ut ur dimman som fyra, tätt följd utav Saarinen.

_MG_5650.jpg

En liten stund efter kommer dagens stora överraskning, Maria Rydqvist, sist i ett tåg som innehåller flera världskändisar. Mäktigt!

Jag börjar undra om det kanske var tack vare att några här på Skidpepp kallade Rydqvist för dagsslända i början av säsongen som hon bestämde sig för att krossa betydelsen av det smeknamnet om och om igen!

_MG_5652.jpg

Sen kommer Anna Haag. Hon har kört så hårt att mössan fått ryka.

_MG_5657.jpg

Longa och Steira drar fram Rydqvist mot nya höjder.

_MG_5665.jpg

Nästan alla flaggor på stadion hade den här färgkombinationen. Notera: noll vind.

_MG_5668.jpg

Efter att tätklungorna passerat beger jag mig bort mot målet och pressdelen där jag får se Bjørgen knocka resten av världseliten, på TV!

_MG_5679.jpg

När alla i mål är det dags för intervjuer. En italiensk journalist fångar upp Follis, som slutade på en 19:e plats efter att ha åkt upp sig lite på skate-delen.

_MG_5694.jpg

Sara Lindborg, 30:a (?) tänker efter lite innan hon svarar på journalisternas frågor.

_MG_5696.jpg

Petra Majdic såg jag aldrig i resultatlistorna, men hon lät sig ändå bli intervjuad. Vilken linslus!

_MG_5701.jpg

Sen var det dags att gå till Presscentret. Kan meddela att den vegetariska pastan var god, dock lite för lite mat för en konditionsidrottare som jag ändå är (dock inte skidor).

20 kommentarer till ”Dag 3 i bilder”

Storstilad rapportering Oskar! Vore kanon om du kunde få loss en videointervju med någon åkare. Kanske kan du haffa någon av skidpepp favoriterna? Simen Östensen borde ju vara på plats trots att han inte är uttagen ex.

Inlagd: 2011-02-26, 15:12
Skriven av: Joel Burman

Jag är lite för blyg för det… Kanske det släpper under veckan! Ibland undrar jag vad jag gör här! Jag kan ju ingenting om det här. Men sen kommer jag på, jag tycker väldigt mycket om skidor.

Inlagd: 2011-02-26, 15:19
Skriven av: Oskar

Ni som är i Oslo idag bör köpa Dagens Näringsliv (Norges mostvarighet till Dagens Industri) som idag har ett reportage om mindre kända händelser från skidspåret. Exempel: En norsk kastade sig runt halsen på Smirnov för att komma förbi i en VC-stafett, Dæhli blev nerslagen, Ulvang stjäl dricka med mera.

Inlagd: 2011-02-26, 15:23
Skriven av: Alexander

Vet du Oskar? Du ska sträcka på dig och göra intervjuer, för du företräder faktiskt nordens bästa skidblogg:)

Inlagd: 2011-02-26, 15:25
Skriven av: anna

Oskar: Har redan tipsat SVT och Jonas Karlsson om att du är på plats i kollen och skulle vara den perfekta gästen på morgondagens försnack med tanke på spurtkassan ifrån facebook gruppen. Hoppas de nappar!

Inlagd: 2011-02-26, 15:35
Skriven av: Joel Burman

Jag tror att de flesta landslagsåkare vet vem du är Oskar.

Har du bostadsproblem så kan du läsa din e-mail.

Inlagd: 2011-02-26, 15:36
Skriven av: Alexander

Alex: Tack nu kan vi skidpeppare sova lugnt om nätterna när vi vet att Oskar har tak över huvudet.
Jag hoppas ju iof på en rapport i från något tält utmed spåret också kanske kan köra ett sånt sista natten?

Inlagd: 2011-02-26, 15:46
Skriven av: Joel Burman

Är du lagd åt det mer våldsammare hållet kan du gärna passa på att misshandla lite norrmän. Ställ in kameran på en sån där automatisk multifotografering och lägg upp det här sen. Först då kan vi säga att vi spöade norrmän i kollen.

Inlagd: 2011-02-26, 16:05
Skriven av: Benke Benbrott

Nå leste jeg artiklen du nevnte alexsander, den var jo helt strålende tusen takk for tipset. Morsomt å se at allerede i 1922 likte enkelte svenske journalister å anklage nordmenn for juks, den gangen fordi de gikk uten gebiss ”for dom ändas mycket lettare när dem springar uten tänder”, kanskje et tips for dagens løpere;)

Thor Gotaas som medvirker i artiklen skriver sin egen artikkelserie for NRK, her kan man blant annet lese om det første vm på ski og om opprinnelsen til skøyting som stilart.

http://www.nrk.no/sport/meisterskap/ski-vm-2011/nyheter/1.7522607

Inlagd: 2011-02-26, 16:18
Skriven av: Hanne

Klart du ska börja ställa frågor, Oskar. Du har ju pressackreditering alltså är du sportjournalist! Aftonbladets rapportering har ju hittills mest handlat om Lasse Anrell så konkurrensen är inte mördande (det kan hända att han intervjuar sig själv i morgondagens tidning). Dessutom behövs det någon som rapporterar fördjupat och utan att det måste handla om (1) Petter Northug, (2) rivaliteten Norge – Sverige eller (3) en krystad vinkel som är bestämd på förhand.

Inlagd: 2011-02-26, 16:44
Skriven av: Per

Per: Aftonbladet körde intervju med Lasse Anrell som huvudnyhet (framsida) på sin sportbilaga idag. Hoppas slippa sånt fokus under resten av tävlingarna. Får man döma av Expressens bevakning kommer det mesta handla om Björgens astma medicin.

Inlagd: 2011-02-26, 16:50
Skriven av: Joel Burman

Vi borde köra en insamling så att det kan tas fram en vinterjacka/anorak med Skidpepp tryck! Perfekt vid sånna här tillfällen.

Kan du inte slänga upp en Paypal widget på siten Oskar?

Inlagd: 2011-02-26, 16:52
Skriven av: Joel Burman

Joel: det är uppenbart att sporten kommer i andra eller tredje hand för sådana sensationsblaskor. Fy farao.

Och de som kommenterar artiklarna ska vi inte ens tala om. De måste göra ett bra intryck på norska skidfans…

Inlagd: 2011-02-26, 17:13
Skriven av: Skidjan

Skidjan: Fast det finns en hel del norska troll både på VG och svenska kvällstidningars kommentators fält också. Tack och lov är vi mer eller mindre förskonade från sånt härinne!

Inlagd: 2011-02-26, 17:19
Skriven av: Joel Burman

Hur orkar ni ens läsa skvallerblaskorna? Jag är hellre utan nyheter! Det mesta de skriver är ändå bara fel.

@Joel: Grymt bra tänkt! Då hoppas jag vi får se Oskar i Uppvärmingen =)

Inlagd: 2011-02-26, 17:22
Skriven av: LMG

LMG: Det hoppas jag men har för säkerhets skull även kontaktat både NRK’s morgon program och sportavdelning om att Oskar är i holmenkollen förhoppningsvis nappar någon. Då hade ju en skidpepp jacka varit perfekt haha…

Inlagd: 2011-02-26, 17:31
Skriven av: Joel Burman

Jag vill se Oskar i TV! Struntar i vad Oskar själv vill ;) Näe, riktigt så krass är jag inte, men det är ett bra sätt att få in fler människor i gruppen =)

Inlagd: 2011-02-26, 17:38
Skriven av: LMG

I värsta fall får vi väl se till att han hamnar i aftonbladets webb magasin program. Såg första avsnittet som var riktigt uruselt. Jenny Modin brukar göra bättre grejer.

Inlagd: 2011-02-26, 17:41
Skriven av: Joel Burman

Nej nej! Vad som helst men inte Skvallerbladet! Och inte Skvallerpressen heller för den delen…

Inlagd: 2011-02-26, 18:02
Skriven av: LMG

Härliga bilder! Perfekt skärpa :)

Inlagd: 2011-02-26, 19:05
Skriven av: Andreas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values