Dag 3 i bilder

Än är inte dagen slut, men jag tvivlar på att jag kommer ta några fler skidrelaterade bilder idag. Funderar på att ta en sväng ut och kolla om det är några herrar ute och testar banorna inför imorgon. Vi får se!

_MG_5618.jpg
Enorm kö ner på tunnelbanestationen. Jag inser tidigt att jag måste hitta en alternativ resväg för att hinna upp till tävlingarna i tid. Till och med Aftonbladet har upptäckt kaoset!

_MG_5623.jpg

Hittar en buss som tar mig upp till Holmenkollen. Vi blir avsläppta utmed en liten väg och jag har ingen aning om vart jag ska. Inser att jag har ju en karta i fickan i form av iPhone. Tur, men tyvärr hamnar jag mitt i denna gigantiska kö. Här under VM verkar folk köa mer än i Moskva under Sovjettiden.

Tar mig till platsen för ackreditering och får äntligen mitt pressleg, 15 minuter innan start. Dom förklarar att det går en shuttle-buss upp till stadion hela tiden. Jag väntar, och väntar. Det känns som år passerar och tillslut bestämmer jag mig för att gå. Så långt var det ju inte.

I total dimma anländer jag stadion och försöker hitta någon plats att se loppet på. Storbildskärmen går inte att hitta i dimman så jag ställer mig på läktaren. Inser att jag står nära upploppet där löparna inte passerar förrän i slutet på skate-delens första varv. Ingen storbild, ingen sikt, ingenting. Eftersom jag inte har en aning om jag kommer kunna hitta en bättre plats vågar jag inte lämna den jag har och väntar lydigt.

_MG_5633.jpg

Till slut kommer dom. In mot upploppet, fast med ett varv kvar ligger Johaug i täten med Bjørgen och Kowalczyk hack i häl.

_MG_5641.jpg

Strax därefter kommer Charlotte Kalla ut ur dimman som fyra, tätt följd utav Saarinen.

_MG_5650.jpg

En liten stund efter kommer dagens stora överraskning, Maria Rydqvist, sist i ett tåg som innehåller flera världskändisar. Mäktigt!

Jag börjar undra om det kanske var tack vare att några här på Skidpepp kallade Rydqvist för dagsslända i början av säsongen som hon bestämde sig för att krossa betydelsen av det smeknamnet om och om igen!

_MG_5652.jpg

Sen kommer Anna Haag. Hon har kört så hårt att mössan fått ryka.

_MG_5657.jpg

Longa och Steira drar fram Rydqvist mot nya höjder.

_MG_5665.jpg

Nästan alla flaggor på stadion hade den här färgkombinationen. Notera: noll vind.

_MG_5668.jpg

Efter att tätklungorna passerat beger jag mig bort mot målet och pressdelen där jag får se Bjørgen knocka resten av världseliten, på TV!

_MG_5679.jpg

När alla i mål är det dags för intervjuer. En italiensk journalist fångar upp Follis, som slutade på en 19:e plats efter att ha åkt upp sig lite på skate-delen.

_MG_5694.jpg

Sara Lindborg, 30:a (?) tänker efter lite innan hon svarar på journalisternas frågor.

_MG_5696.jpg

Petra Majdic såg jag aldrig i resultatlistorna, men hon lät sig ändå bli intervjuad. Vilken linslus!

_MG_5701.jpg

Sen var det dags att gå till Presscentret. Kan meddela att den vegetariska pastan var god, dock lite för lite mat för en konditionsidrottare som jag ändå är (dock inte skidor).

Etiketter: