17 januari 2011, av Oskar

Storslam på idrottsgalan

Hade det inte varit så många olika längdnomineringar till Jerringpriset hade en längdåkare roffat åt sig det priset också, men det blev s.k. intern konkurrens som gjorde att Therese Alshammar tog hem det. Lite trist att hon inte var på plats men jag får nöja mig med att hon nyligen fikade på mitt lokala fik hemma i Skanstull.

Men när det kommer till resten av priserna var det inte många andra idrotter som fick vara med och leka.

Årets tränare: Jocke Abrahamsson och Magnus Ingesson
Årets kvinnliga idrottare: Charlotte Kalla
Årets manliga idrottare: Marcus Hellner
Årets lag: Herrarnas stafettlag (synd att inte alla var på plats!!)

Satan i gatan vilken skidsäsong det var förra året. Nu är det bara att hålla tummarna för att samma gäng levererar lika väl i Holmenkollen.

65 kommentarer till ”Storslam på idrottsgalan”

Jag ser av princip inte dessa galor. Det blir lite för mycket inbördes beundran. Och jag tror att dom aktiva tycker det är väldigt skönt när det är över. Längdskidor fick ju dom tyngsta priserna välförtjänt och då är det väl som kompensation man röstade fram Alshammar till Jerringpriset. Hon är ju en toppatlet hon också men simning är lite svårbedömd sport. Lite för mycket olika distanser och kort och lång bana dessutom. Tyvärr har väl längdåkning gått åt det hållet också.

Inlagd: 2011-01-17, 22:55
Skriven av: nisse

blev riktigt sur när alshammar vann men men det är inget att göra åt :( nu taggar man inför helgens tävlingar:)

Inlagd: 2011-01-17, 23:01
Skriven av: Markus

Förutom att inte Sedin fick ett pris var det en skön gala för en skidälskare.

Inlagd: 2011-01-17, 23:03
Skriven av: Benke Benbrott

Det är jätte svårt att vinna Jerringpriset om det är en person i en lagidrott som folket ska rösta på.

Bara 2007 – Zlatan Ibrahimović som har lyckas med det. (Tänkte på Henrik Sedin)

Nä helt rätt vinnare i dagens gala och Jerringpriset kan man inte säga nått om då dom fick flest röster.

Inlagd: 2011-01-17, 23:31
Skriven av: Andreas P

Var nog lite som Oskar var inne på angående den interna konkurrensen när d gällde jerring. Offtopic: Johan Olsson är fortfarande småsjuk och tränar inte – inte bra.

Inlagd: 2011-01-17, 23:36
Skriven av: Martin V

Att Sedin inte skulle vinna Jerringpriset var ju solklart. Tänkte mer på ”Årets prestation”(där han visserligen inte var bland de fyra, men iaf) eller ”Årets manliga…”.

Kanske lite ynkligt med ”kompensationspriser” men det hade funkat i det här fallet. Men inte fan tackar jag nej till att Marcus blev årets manliga idrottare!

Inlagd: 2011-01-17, 23:37
Skriven av: Benke Benbrott

Vilket antiklimax Jerringpriset blev. Haha.. men roligt på något sätt. Tror knappast stafettlaget bryr sig särskilt mycket. De har fått sina priser och hyllningar av folket ändå. Däremot att Sveriges mest ofolkkära idrottskvinna äntligen får vinna en sån här utmärkelse tycker jag bara är roligt. Inte minst för lång och trogen tjänst. Grattis Tessan!

Synd också att inte Anja fick årets prestation. Det kategorin känns väldigt märkligt när inte hon vinner ett år som detta.

Inlagd: 2011-01-17, 23:40
Skriven av: Gurra G

Ander Södergren var förresten riktigt på hugget ikväll! Normalt är han lite småtråkig, om än väldigt sympatisk. Men ikväll var han en riktigt ”skön snubbe”, full med humor. Nästan så att man tror att han tagit sig nån liten jäkel…

Inlagd: 2011-01-17, 23:45
Skriven av: Benke Benbrott

Vem satt Hellner bredvid förresten, var det hans tjej? Har fått intrycket att han var singel.

Inlagd: 2011-01-17, 23:45
Skriven av: Martin V

OS-guld och ”Dressman-modell”. Svårt att hålla sig singel då…

Inlagd: 2011-01-17, 23:49
Skriven av: Benke Benbrott

Ungefär 2 minuter efter att Jerringpriset delats ut meddelade TV4-nyheterna att längdstafettlaget vunnit detta. Det var kul. För övrigt anser jag att idrottsgalan är ganska värdelös. Tyckte det var jobbigt att se de 10 minuter jag såg. Anders Södergren var väl i och för sig en bra talare, annars brukar det skina igenom tydligt att idrottsmän inte är så vana att stå på scen.

Inlagd: 2011-01-18, 08:52
Skriven av: Jon

Simförbundet hade tydligen kört en kampanj där alla skulle rösta på Ahlshammar. Och när man får rösta obegränsat antal gånger så blir det ju lite löjligt.

Inlagd: 2011-01-18, 10:16
Skriven av: nisse

För mig blir det lite konstigt när man prisar en världsmästare framför OS-mästare. Ska va ett väldigt unikt VM-guld (typ linjelopp i cykel, eller fotboll) om det ska kunna mätas med ett OS-guld.

Simningen har man ju svårt att engaera sig i annat än på os på grund av inflationen av mästerskap och tävlingsdistanser.

Benke… Dressman? Brothers va?!

Inlagd: 2011-01-18, 10:28
Skriven av: manne

Vem är Alshammar?

Inlagd: 2011-01-18, 10:45
Skriven av: Experten

Äh, det var väl härligt att Alshammar fick Jerringpriset. Det var hon värd. Hon har varit i världstoppen i typ 20 år. Det är ju fantastiskt.

Hellner kommer få priset tids nog om han fortsätter vinna. Och det kommer han ju att göra, eller hur? :-)

Inlagd: 2011-01-18, 11:41
Skriven av: Gabriel

Experten; Ironi?

Internationella simförbundet röstade fram Therese Alshammar som världens bästa kvinnliga simmare under 2010.

Hon har tagit 67 mästerskapsmedaljer i EM, VM och OS, de första redan 1999.

Jag är säker på att många av våra skidtjejer har mycket att lära av Therese.

Vid fyllda 33 år fortsätter hon att utvecklas som simmare och förebild för unga simmare.
Hennes målmedvetet och seriositet imponerar inte bara på mig.

Inlagd: 2011-01-18, 11:41
Skriven av: Elin

Hockeysketchen är det sämsta jag har sett.
Förövrigt ska Jerringspriset gå till den folkkäraste idrottaren, det är alltså inget pris endast baserat på prestation. Hur Alshammar vann det vet jag ej. Simning berör mig lika mycket som att se på en nymålad vägg torka och vad som gör Alshammar folkkär vet jag ej även om hon är en idrottare av absolut världsklass.
Stafettlaget tog destu bättre priset som årets lag före tex curlinglaget som försvarade sitt guld mot just Kananda i finalen. Det i sig är ju rätt stort…men här skiner det ju verkligen igenom att Curling liksom golf,bowling och allt annat där man kan leva på öl och Mc-donalds och ändå prestera är en hobby och ingen idrott/sport.
Tyckte det var lite synd om Anna Haag som gick helt lottlös med 2 OS-silver, tycker Charlotte kunde hyllat Haag lite i sitt tacktal.

Inlagd: 2011-01-18, 11:48
Skriven av: Adrian

Simning är en mycket stor sport internationellt. Säkert hundra gånger större än längdskidåkning. Så gnäll inte på Alshammar.

Inlagd: 2011-01-18, 11:57
Skriven av: Gabriel

Intressant att läsa tidningskommentarer till Ferrys pris.

Några tycker att skidskytte är en obetydlig sport jämfört med längdåkning.
Ja i Sverige och Norge är längd stort. Större?

De har tydligen inte kollat publikintresset på VC-tävlingar, några tusen i bästa fall på de flesta längdtävlingarna, mer än 20000 på de i skidskytte.

Att det vara flera nationer på skidskyttestafetten i OS än den i längd vet man inte.

(Oskar, det var ännu flera nationer på VM-stafetten i orientering)

När jag träffar allmänt sportintresserade nere på kontinenten begriper de inte hur längd tänker med poängräkning, bonussekunder etc.

Gemensamt med flera här på skidpepp?

Inlagd: 2011-01-18, 12:07
Skriven av: Elin

Jag hoppas du inte syfta på mitt inlägg, för jag har inte gnällt på Alshammar utan bara på sporten simning, men det är ju personlig åsikt :).
Sen får du ju inte Jerringpriset beroende på hur stor sporten är, det kan kvitta helt.

Inlagd: 2011-01-18, 12:12
Skriven av: Adrian

Jomenvisst är Alshammar duktig inom sitt område men tillåt mig tvivla på att hon är allmänt känd som tex Assar. eller Sixten.Simfolket håller på de sina, jag tillhör skidfolket och håller på de mina…

Inlagd: 2011-01-18, 12:17
Skriven av: Experten

Elin: är de i fler länder än tyskland de är 20000 på skidskytte?

Therese Alshammar har tagit många medaljer men hur många chanser har hon inte varje år att ta mästerskaptsmedaljer?

Inlagd: 2011-01-18, 12:19
Skriven av: jossa

Elin… Man kan väl inte riktigt mäta intresset för en sport på hur många som är på plats på tävlingarna. Finns ju många fans som bara ser på teve.

I simning är det ju mästerskap väldigt ofta. Jag kan ha missuppfattat det, men har fått för mig att många simnationer mest satsar på OS. Ett OS-guld i simning är därför väldigt stort.

Inlagd: 2011-01-18, 12:32
Skriven av: manne

Jossa; Ja, nu senast i Hochfilzen i Österrike och Pokljuka i Slovenien.
Kolla Anterselva som ligger i Italien nu i veckan.

Inlagd: 2011-01-18, 12:33
Skriven av: Elin

Elin i Italien var de ju bra intresse för skidor senast upp för backen var de rätt mkt folk kommer inte ihåg exat hur mkt de var men över 20000 var de.. men håller med om att skidskytte är en storsport i tysland..

Inlagd: 2011-01-18, 12:38
Skriven av: jossa

Jag blir bara lite irriterad när alla ska förminska andra idrotter bara för att det inte är deras favoritidrott. Läs bara alla fotbollsjournalister idag. Alla förlöjligar längskidor och skidskytte.

Vi behöver ju inte vara lika trångsynta. Simning är en stor sport och det är precis lika svårt att ligga i världstoppen där som i vilken annan sport som helst. Alshammar har varit bland de bästa år ut och år in. Klart hon ska ha Jerringpriset.

Inlagd: 2011-01-18, 12:39
Skriven av: Gabriel

Helt enig med Gabriel angående detta. Sedan när det gäller simningen och gnället på att det är så många mästerskap så kan man konstatera att kortbane-VM i Dubai i december var det klart bästa någonsin när det gäller starttfält, bl.a. med Phelps arvtagare Ryan Lochte.

Inlagd: 2011-01-18, 12:50
Skriven av: swestam

håller med om att alla fotbollsjournalister vill förlöjliga andra sporter dom tycker hela tiden Zlatan är så stor att han skulle haft bragdguldet å andra priser för vad han gjorde förra året..men ärligt vad gjorde han?? bråka i barca blev bäknad blev såld gjorde 15 mål men är de en så stor bragd killen är ju köpt för att göra mål.. nästan alla forwards i barca gör ju massa mål :)

Inlagd: 2011-01-18, 12:54
Skriven av: jossa

sedan är väl inte fotboll så mkt störra tv sport i sverige än skidor tittar man på tittar siffror så var de nästan lika många som såg OS staftten i skidor som såg VM finalen i fotboll.. men i aftonbladest /exprssen så är de rätt stor skilland på hur mkt de skrivs..

Inlagd: 2011-01-18, 12:58
Skriven av: jossa

Jag får omformulera mig då.Om man räknar alla röster som avgavs kan man då tro att simningen fick fler röster sammanlagt än längdskidor. Såg i blaskan att alla simklubbar uppmanat medlemmarna att rösta på A. Om så är fallet blir ju resultatet nåt annat än om folket röstat

Inlagd: 2011-01-18, 12:58
Skriven av: Experten

Tydligen har ju simförbundet ”uppmanat” sina medlemsklubbar att rösta – det kan man nog tycka lite hur man vill om.

Vi kan väl konstatera att längdåkning är en nationalsport medan simning, skidskytte etc inte är det..

Vasaloppet med skjutstationer kanske? ;)
Åh.. nu blev jag nostalgiskt längtande efter ”Vasalopps-låten”. Vilken stämningshöjare.
http://www.youtube.com/watch?v=s_F_6lkycKk&fmt=35#t=1m36s

Inlagd: 2011-01-18, 13:07
Skriven av: Skidjan

Gabriel… Personligen vill jag varken nedvärdera Alshammar eller simning. Snarare kortbane-vm. För mig är alla os-guld större än kortbane-vm.

Och sen är det nog Alshammars storhet som gav henne Jerringpriset och inte Kort-bane-VM:s storhet. Skidstafetten sågs av 2 435 000 tittare i Sverige. Kortbane-vm står inte ens med på listan för den veckan, så jag vet inte exakta tittarsiffror, men i alla fall under 825 000 tittare, förmodlign mycket under.

Inlagd: 2011-01-18, 13:23
Skriven av: manne

Manne,

Det håller jag helt med om. Det är inflation i simmästerskap och OS är det som räknas. Men det förhindrar inte att Alshammar varit i världstoppen i många, många år. Även om hon inte har något OS-guld (väl?).

Men Jerringpriset är speciellt. Det är folkets pris och den som får det får det. Varför kan man bara spekulera i.

Inlagd: 2011-01-18, 13:31
Skriven av: Gabriel

Gabriel… Enligt kriterierna ska Jerringpriset tilldelas den eller det lag som utfört årets bästa svenska idrottsprestation. Därför är jag förvånad att svenska folket tyckte det var en större idrottsprestation med kortbane-vm-guld än os-guld.

Inlagd: 2011-01-18, 14:36
Skriven av: manne

http://www.dagbladet.no/2011/01/18/sport/ski/langrenn/charlotte_kalla/marit_bjorgen/15105830/
Therese Johaug bør starte styrketrening straks!!!!!!!!!!

Inlagd: 2011-01-18, 14:48
Skriven av: tolsrav

Manne: nu var det inte bara kortbane-vm där Tessan tog guld, hon vann också världscupen och vann guld och tog medaljer på långbane-em

Inlagd: 2011-01-18, 15:02
Skriven av: swestam

swestam: men de går ju inte på långa vägar upp mot OS guld,,,sedan så i simning för mig räknas OS å VM långbane..Tessan har gjort de jätte bara i många år men bästa idrottaren i år är hon inte i år…

Inlagd: 2011-01-18, 15:26
Skriven av: jossa

Jo men svenska folket kanske tycker att Alshammar ska ha priset. Hon är i så fall inte den första som får det för ”lång och trogen tjänst”. Dom kanske tycker att Hellner är en ogin jäkel som får bevisa lite mer innan han får priset. Vad vet jag?

Inlagd: 2011-01-18, 15:30
Skriven av: Gabriel

kanske de Hellner fick ju ändå rätt många röster han själv å stafettlaget :)

Inlagd: 2011-01-18, 15:49
Skriven av: jossa

Givetvis var det en miss att ha tre starka kandidater. Jag tror att lade man ihop Hellners,Kallas röster med stafettlaget så var man över 50%.

Inlagd: 2011-01-18, 16:50
Skriven av: nisse

Kjære svensker…Et lite pip ifra vesterland når det gjelder Jerringpriset: Kankje det hjelper Hellner med 2 guld i Kollen+ seier i den totale verdenscupen sammenlagt!

Inlagd: 2011-01-18, 17:04
Skriven av: tolsrav

Tolsrav… Tror du? Det har väl inte hjälpt Northug när det gäller utmärkelser?

Inlagd: 2011-01-18, 17:09
Skriven av: manne

@Tolsrav: Jo det hade hjälpt men det lär inte hända. Inte med Cologna och Northug med i gamet. De båda är starkare. Däremot är Hellner stark nog att vinna enskilda lopp. Så vi får hoppas på 30 km tror jag.

Inlagd: 2011-01-18, 17:40
Skriven av: Lasse

Manne….Det har du rett i! Petter har 6 guld i OS/VM, tross sin unge alder, men det er ikke tilstrekkelig, for å oppnå idrettspriser i kravfulle Norge!
Men han fikk TA- prisen for 2010, som er en lokal pris her i Trøndelag.

Inlagd: 2011-01-18, 17:53
Skriven av: tolsrav

Lasse..Hellner er en lur rev! Han prikker formen i store mesterskap………………

Inlagd: 2011-01-18, 17:56
Skriven av: tolsrav

Är det någon som vet varför Rikardsson inte var på galan?
Är han sjuk?

Inlagd: 2011-01-18, 18:10
Skriven av: nisse

@tolsrav: Hörru, inte retas!

Inlagd: 2011-01-18, 18:10
Skriven av: Lasse

Känner ni någon eller har ni hört talas om någon som erkänner direkt att dom har ätstörningar. Jag gör det inte. Tänker på Johaug. Hon slår bestämt ifrån sig att något skulle vara fel. men den lilla jäntan har gått ner många kilon inför denna sesongen och som hon avslutade Touren. Vi hoppas för hennes egen skull att det bara beror på träning.Hon har oxå sagt att hon inte har möklighet att äta så mycket som hon borde. Hon är redan mätt långt innan hon fått i sig allt?
Vad kommer vi att få se på VM?

Inlagd: 2011-01-18, 20:27
Skriven av: Sten

Uttagna till VC till helgen:

Damer 10 km (k)
Mia Ericsson, IFK Tärendö
Anna Haag, IFK Mora SK
Britta Johansson-Norgren, Sollefteå SK
Charlotte Kalla, IFK Tärendö
Sara Lindborg, Östersunds SK
Maria Rydqvist, Östersunds SK
Reserv: Jennie Öberg

Herrar 15 km (k)
Marcus Hellner, Gellivare Skidallians
Fredrik Jonsson, Hudiksvalls IF
Mats Larsson, Åsarna IK
Johan Olsson, Åsarna IK
Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF
Anders Södergren, Östersunds SK

Damer sprint (k)
Lina Andersson, Piteå Elit
Hanna Brodin, Åsarna IK
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK
Hanna Falk, Ulricehamns IF
Britta Johansson-Norgren, Sollefteå SK
Jennie Öberg, Piteå Elit

Reserv: Mia Ericsson

Herrar sprint (k)
Robin Bryntesson, Sollefteå SK
Calle Halfvarsson, IFK Mora SK
Patrik Johansson, IFK Skövde SK
Emil Jönsson, Årsunda IK
Mats Larsson, Åsarna IK
Jesper Modin, Piteå Elit
Teodor Peterson, Åsarna IK

Inlagd: 2011-01-18, 20:41
Skriven av: Andreas P

(Osäker på vilken tråd det ska höra till, så jag lägger in mitt inlägg här också.)

Analyser kring uttagningen:

Jag gissar att detta innebär att Mathias Fredriksson och Magdalena Pajala i praktiken är borta från VM-resonemanget.

Vidare… Mia Eriksson och Sara Lindborg har fortfarande en chans att ta en distansplats till VM. Sista chansen?

Theodor, Calle och Robin slåss om den sista sprintplatsen. För tillfället ligger nog Calle bäst till eftersom han kan hoppa in och se och lära i vilket lopp som helst. Men Theodor har nog fortfarande chansen om han följer upp förra helgens semi. Då blir det nog ett avgörande på sm.

Även Jennie Öberg har kanske en mikroskopisk chans till VM, men då krävs nåt otroligt.

Inlagd: 2011-01-18, 20:45
Skriven av: manne

Både Mathias Fredriksson och Magdalena Pajala måste göra ett super SM för att komma till VM, dom måste nog vinna där för att komma med till VM

Inlagd: 2011-01-18, 20:50
Skriven av: Andreas P

Andreas P… Jag tror inte man kommer avvakta till SM om det inte behövs. Det flesta uttagningarna blir nog klara efter denna helg, så det är nog i princip kört för de icke uttagna. Men det är klart, skulle dom vinna kanske man gör ett undantag.

Inlagd: 2011-01-18, 21:01
Skriven av: manne

Är inte sprintplatserna mer eller mindre klara redan? Vi har väl fyra platser och Jönsson, Hellner, Modin, Larsson känns troligt. Visserligen tror inte jag att banan i fristilssprint på VM är optimal för Mats, men han har ändå varit i final i fritt i år och jag har svårt att se vem som ska kunna göra det bättre.

Jag börjar också tycka att Halfvarsson ligger bäst till. Jag är rejält imponerad av honom och jag tycker att hans teknik känns suverän för att vara 21 år, samtidigt som jag ser enorm potential hos honom.

SM kommer bli grymt spännande på framför allt 15km och sprint.

Inlagd: 2011-01-18, 21:05
Skriven av: Benke Benbrott

manne: Dom har ju lagen så gått som klara men tar ut lagen direkt efter SM om det skulle dyka upp några överraskningar…

Inlagd: 2011-01-18, 21:18
Skriven av: Andreas P

Benke… Jag skulle tro att man tar ut fyra sprintåkare till VM, förutom Hellner. Eftersom risken är överhängande att den fjärde åkaren inte får starta ligger nog Calle bäst till. Han kan hoppa in på vilken individuell distans som helst för att se och lära. Om däremot Theodor fortsätter visa stigande form kan han bli aktuell.

Andreas P… Så är det förstås. Men det är nog främst till damernas stafett, sprintstafett och herrsprintlaget som dörren står lite på glänt. Och kanske en bonusplats till en ung och lovande inhoppare.

Inlagd: 2011-01-18, 21:35
Skriven av: manne

Damernas stafett är ju iaf 2st klara, kanske 3 med Rydqvist det är väl i sådana fall en klassisk sträcka som saknas en åkare till just nu.

Inlagd: 2011-01-18, 21:54
Skriven av: Andreas P

För mig är det ett mysterium med Alshammar och Jerringpriset, eller också inte om det nu till och med var så att man från centralt håll typ uppmanat aktiva att rösta… Jag var ju så fullständigt bergsäker på att stafettlaget skulle vinna så att jag satte kaffet i vrångstrupen. Som sagt, antiklimax.

För övrigt var/är Richardsson och Södergren på höghöjdsträning. Inget har i vilket fall som helst nämnts att någon av dem är sjuk… Så ”Nisse” ta inte ut någon oro i förtid!

Men, är Jönsson frisk nog att köra i helgen? Och om så, i vilken form?

Inlagd: 2011-01-18, 22:43
Skriven av: Aliide

Och det är ju så roligt att de benämnde stafettlaget som stafettlandslaget hela tiden. Inte visste jag att det hade startats ett särskilt landslag inför stafetten?

Inlagd: 2011-01-18, 22:46
Skriven av: Aliide

Aliide: Om du kollar på statistiken från de senaste 20 åren ser du att kvinnliga individuella idrottare går hem mer i stugorna

Inlagd: 2011-01-18, 22:54
Skriven av: cf

Ha, jag menade ju förstås att Olsson är på höghöjd. Södergren var ju i sitt esse på galan i egen hög person! Men han såg ju inte heller så sjuk ut. Men vem vet hur mycket virus som trängs i ett fullsatt globen? Kanske ligger våra främsta till sängs lagom till helgen? Domedagstänkande, jag?

Inlagd: 2011-01-18, 22:59
Skriven av: Aliide

Aliide: Alla är tillbaka från höghöjdslägret. (jag sprang på Hellner på Arlanda i tisdags kväll så han måste kommit hem då). Noterar att Johan Olsson är uttagen till Ottepae. Ngn skrev att han fortfarande är sjuk. Hur är det med det egentligen? Sedan tycker även jag att många är för snälla mot svenska folket om Alshammar. Hon vann två EM-guld i somras. Det var inte ens ett globalt mästerskap.

Inlagd: 2011-01-18, 23:00
Skriven av: Per

Jag vimsar. I fredags var det Hellner måste ha kommit från lägret. Jag tror f ö att de bara var tre. Kalla, Hellner och Rickardsson. Alla andra som skulle varit med var sjuka.

Inlagd: 2011-01-18, 23:05
Skriven av: Per

Cf, med den logiken borde ju Kalla fått priset, hon var den första kvinna sedan 1968 som tagit ett individuellt OS-guld! Fast det har det ju inte nämnts så mycket om, en kort intervju med Toini Gustafsson i samband med guldet, sedan inte mer med det…

Inlagd: 2011-01-18, 23:10
Skriven av: Aliide

Johan Olsson har inte varit på något höghöjdsläger. Han har suttit hemma och matat fåglar och snutit sig.

Börjar bli länge som han har varit sjuk nu… inte bra.

Inlagd: 2011-01-18, 23:10
Skriven av: Gabriel

Årets roligaste skidartikel läs och njut:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8449328.ab

Inlagd: 2011-01-22, 20:33
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values