18 december 2008, av Kristoffer

Kowalczyk – a tribute

Inser att jag varit lite frånvarande ett tag. Tänkte nu skiva några rader om något som slog mig förra veckan. Just nu är Justyna Kowalczyk min favoritåkare på touren. Hon åker allt. Ja, folk klagar på hennes teknik. ”Yvigt” suckar kommentatorernas. Ingen bländande tekniker…

Min poäng är dock; vem bryr sig? Kowalczyk ger alltid järnet och när hon är som bäst är hon bäst av alla. Framförallt, Kowalczyk åker allt. Stafett, även när Polen kommer att vara hopplöst efter. Här bangas inga ”avlägsna” tävlingar. Kanske missar hon toppformen till VM, men jag älskar inställningen.

I år håller jag på Kowalczyk. Go Poland!

3 kommentarer till ”Kowalczyk – a tribute”

Kanske därför hon bara har vunnit 2 gånger i värdscupen och varit på pallen 9 gånger.

Det intressanta är att hon har börjat hamna på pallen under år 2008 6 gånger så hon kommer nog å bli ännu bättre.

Gjorde världscup debut 2001 sen hade hon ganska mediokra resultat men har blivit bättre och bättre med åren.

Ett brons har hon i os sammanhang också
kan nämnas att i VM 2003 blev hon 48:a och 31:a så visst har det gott framåt.

Inlagd: 2008-12-18, 02:20
Skriven av: Andreas

Ja hon är nog den åkare som är allra bäst fysiskt. Men tekniskt och framförallt TAKTISKT är hon hästlängder efter de bästa. Kommer ihåg tidigt i hennes karriär då hon kunde leda med 10-15 sekunder vid första mellantiden för att sen vara långt efter i mål.

Hennes oförmåga att disponera lopp syntes tydligt i Bormio i fjol. Hade hon åkt lite lugnare i början och i mitten av loppen hade hon slagit Kuitunen.

Vart har för övrigt graferna tagit vägen här på skidpepp? De var ju jätteintressanta!! Där kunde man tydligt se hur åkarna lade upp loppen.

Sen har Kowalczyk också haft jätteproblem med bakhala skidor i år. Hon bytte från Madshus till Fischer denna säsong och har ännu inte hittat rätt med de nya skidorna.

Men får hon så småningom allt att stämma så blir hon väldigt svårslagen.

Inlagd: 2008-12-18, 09:13
Skriven av: Frans

Frans, bra fråga! (om graferna) Det var en norrman som gjorde dessa grafer som jag sen kopierade (med tillstånd), jag ska höra med honom om han kör i år med.

Inlagd: 2008-12-18, 10:46
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values