Friskt vågat, silver vunnet!!

Screen Shot 2015-02-26 at 14.40.39

Landslagsledningen drog till med en riktig rövare, spände bågen och satte Charlotte Kalla på andrasträckan. Det höll inte riktigt hela vägen fram idag men jag älskar den offensiva satsningen!!

Tyvärr på tredje-sträckan ramlade Maria Rydqvist, hon gjorde en Oskar Karlinare (hakade ihop skejtpjäxorna – har gjort det så många gånger på mina skridskor) under tävlingens kanske absolut sämsta plats att ramla på bortsett från de långa utförslöporna och då var det tyvärr kört. Stackars Rydan!! Men som Blomman sa: hon var alldeles för het på gröten när hon gav sig iväg för att jaga ikapp Jacobsen. Kanske kaaaanske hade hon lyckats hålla sig kloss rygg med norskan om hon inte hade fallit. Jacobsen var starkare idag men det är också en hel del mentalt och hade Rydqvist kunnat hänga med längre skulle nog Astrid börjat bli lite darrig i benen. Idag slapp hon den känslan och fick istället släppa ut Bjørgen i stark ledning och ja att Stina Nilsson skulle kunna ta sig ikapp fanns ju inte på kartan, men ohh skulle hon klarat att hänga om hon fick gå ut ihop?! Ingen får någonsin veta. Eller jo, kanske nästa mästerskap…

Måste ge en high five till Sofia Bleckur som åkte så stabilt. Sen Stina på sista också, alltså hon är sinnessjukt slipad. Henne vill jag se igen på en sistasträcka.

Grattis Norge, outstanding, till segern och Finland till bronset!

Nä nu måste jag jobba lite!