Ida bäst när det gäller

OK nu har den värsta besvikelsen från herrloppet lagt sig.

Ida Ingemarsdotter visar att hon åter är en mästerskapens mästare i att pricka formen. Under säsongen som varit har det varit lagom bra insatser av Ida, men när det började sniffas ädelmetall, ja då visade hon att det är där och då det gäller. Sen att hon hade turen att slippa Kowalczyk som ramlade är en del av sprint och bör inte vara något som förtar hennes prestation.

Ida var näst bäst av alla när det gällde och det är sjukt starkt!!!!!!

Ja, näst bäst. För till segern och Bjørgen var det inte mycket att göra åt. Och jag unnar verkligen Marit denna guldmedalj, även om jag även unnat henne ett silver efter Ingemarsdotter förstås. Marit har varit nere i den psykiska källaren i och med hjärtflimmret så det är underbart att hon är tillbaka och starkast av alla igen. Yay!

Välförtjänt brons av Falla också, som likt Ida är en typisk sprinter. För när sprintspecialister placerar sig högt i sprintlopp, ja då blir jag glad.

Sen har vi Stina Nilsson. Världens snabbaste på 100 meter är även världens femte snabbaste på 1200 meter. 19 år gammal också. Fy sjutton vad starkt!!! Stina är cool och bra och kommer nog gå långt framöver! Älskar sprintspecialister!! Nu hoppas vi att utvecklingskurvan går lite rakare uppåt än vad som hände med bland annat Hanna Falk som blev vingklippt mitt under bästa utvecklingsfasen.

Charlotte Kallas insats är väl kanske inte någon besvikelse men heller inget glimrande. Det gick inte hela vägen idag men vi vet att Kalla växer lika mycket av revanschlusta som Northug växer av munhugg. På lördag kanske Kalla bryter skiathlon-förbannelsen och skejtar hem en medalj!

Magdalena Pajala gör ett OK lopp. Hon är ungefär så bra som hon visade idag.

Resultat