Nytt läger på höjd

Skidförbundet dunkade precis ut ett pressmeddelande om att landslaget drar på ännu ett höghöjdsläger. I pressmeddelandet fokuserar man på förra årets bästa svensk sett till hela säsongen, Daniel Richardsson. Han berättar:

”Träningen har gått som planerat, med en liten ökning jämfört med ifjol både i mängd och intensitet. Jag har lagt en bra grund och jobbar extra på att bli lite snabbare och explosivare för att kunna spurta bättre och ta mig längre i sprinttävlingarna, vilket krävs om jag ska kunna kämpa om topplaceringarna i Tour de Ski och totala världscupen.”

Jocke Abrahamsson (som inte bara är landslagsledare utan även är Richardssons tränare) om Richie:
”För att lyckas få ihop pusslet krävs det en enorm struktur på hela livet. Daniel har inte råd med onödigt energitapp. När det är vilodag ska han vila och ladda batterierna inför nästa stöt. Inställningen och fokuset som han har på att bli bäst, imponerar.”

Alla utom Marcus Hellner, Johan Olsson och Magdalena Pajala åker ner till Livigno i en vecka för att sedan fortsätta i Davos. Hellner och Pajala är lite förkylda och Olsson har problem med en skuldra.

Robin Bryntesson, som för övrigt var med i en artikel i DN nyligen, har ont i nacken enligt twittern hans: ”På väg till Davos! Ont i nacken, nu ska jag gå till naprapaten våran å fråg om han kan vrii till den!”

Åhhh snart börjar säsongen!

Etiketter: