Haag sjua i Otepää

Anna Haag var nära att få till en femteplats idag men hade inte riktigt farten med sig hela vägen in i mål, trots att hon blev ikappåkt av både Jouaug och Bjørgen. Istället blev det en sjundeplats för Haagskan. Som vanligt var det otroligt stora tidsdifferenser i dag. Otepää verkar ha grymt tuffa banor!! Skulle vara kul att testa på dessa någon gång för att förstå vad stackarna utsätts för…

Som ni vet var varken Charlotte Kalla eller Maria Rydqvist mfl på plats, men de som körde genomförde tävling helt lagom bra. Britta Johansson Norgren blev 20:e vilket faktiskt är ett stort fall framåt. Sist hon åkte samma sträcka med individuell start blev hon 56:a!

Sofia Bleckur som kom femma på samma distans förra helgen på Scan-cupen i Torsby fick chansen idag, och det var ju tur! Hon gled i mål som 25:a, på världscuppoäng, vilket är ljusår bättre än senast hon åkte världscupen. Eller vad sägs om 58:e i Gällivare (fritt). I och med att hon tog poäng betyder det att ännu en tjej fyller på värdscupkvoterna för svensk del. Ju fler som tar poäng, desto fler får åka VC säsongen efter (ungefär).

En som jag hade lite större förhoppningar på var Sara Lindborg som bara blev 32:a idag. Synd! Jag saknar Linborg i bra form.

Och sist, hur snabbt kan egentligen Marit Bjørgen åka? Snart borde hon få ställa upp i herrloppen istället för hon är bara föör grym!

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, Expressen