Äntligen: tävlingsregler

regler.png

Som ni alla vet har allas vår enkla sport blivit alldeles för komplicerad. Det är inte längre snabbast herre/dam som vinner, utan nuförtiden kan man få bonussekunder, spurtpriser och för att inte tala om alla olika typer av grenar vi har blivit berikade med, inte alltid med den största förtjusningen.

Så vad gör man då? Ska man sluta vara skidälskare och byta till fotbollskanalen? Svar NEJ. Istället ska man bita i det ganska så sura äpplet och därefter ge sig in i vår nya avdelning för tävlingsregler och botanisera bland alla relevanta och mindre relevanta regler inom världscupen, Tour de Ski och stora mästerskap. Ni hittar dit från alla sidor eftersom vi länkat dit i navigationen!

Bakom avdelningen är vår käre medbloggare Jörgen Hansen som gjort ett fantastiskt jobb när han översatte den krångliga regelboken till ren skidpeppsvenska! Vi har tyvärr inte lyckats hitta någon pamp inom FIS som kan korrläsa alla texter så vi reserverar oss för att något fel kan ha smugit sig in någonstans.

Alltså: Tävlingsregler!

…och med det är höstens Skidpepp igång!

Etiketter: