18 mars 2009, av Oskar

Etapp 1: Slottsprinten

Jag har blivit sjuk igen så vad passar inte bättre än att ligga i sängen och skriva på Skidpepp! Tack Jörgen för tour-posten.

Eftersom världscupavslutningen blivit en minitour kan vi inte ställa upp med ett stort nationellt fält som vi brukar och det tycker jag är oerhört trist! Under hela vintern har alla länder kunna göra på det sättet men när vi äntligen hamnat i Sverige så är det stopp.

Inga startlistor har kommit ut än vad jag sett vilket är lite märkligt men eftersom alla som åker touren ska åka sprinten så lär det bli ett sjukt stort startfält. Sverige ställer upp med åtta åkare på herrsidan (fem från distanskvoten och hälften av sprintkvoten) och sju på damsidan.

Sveriges lag

Damer Herrar
Anna Olsson
Britta Norgren
Charlotte Kalla
Anna Haag
Lina Andersson
Lisa Larsen
Hann Brodin
Jesper Modin
Mats Larsson
Teodor Peterson
Calle Halfvarsson
Marcus Hellner
Johan Olsson
Daniel Rickardsson
Emil Jönsson

En som man kanske skulle förvänta sig i truppen är Mathias Fredriksson. Han har enligt Aftonbladet blivit petad utan att han ens visste om det själv… hur funkar egentligen kommunikationen i landslaget? Sen så är det otroligt sorgligt att Anders Södergren inte står till start. Stackarn blir inte av med sina ryggproblem.

Startlistor Herrar

Startlistor Herrar

banprofil_rps.png

Banan är av det gamla klassiska måttet, runt 1 km, alltså ingen monsterbana som vi fått se under den senaste säsongen. Tävlingen går i klassisk stil och är rätt så lätt bana om man bortser från upploppet som är långt ifrån ett stak-upplopp! Hela upploppet går i uppförsbacke så otroligt mycket kan hända bara på de sista metrarna vilket är spännande. Tyvärr brukar det vara norrmän som tar hem det på herrsidan (bortsett från förra året) och det ser väl inte bättre ut i år heller.

Däremot ska det bli väldigt spännande och se hur det ska gå för Anna Olsson! Eftersom hon inte är lika tränad som resten så passar det nog henne väldigt bra att banan är lite kortare.

Själv kommer jag nog vara på plats redan vid tidskvalet och jag tror att om man vill ha en bra plats så borde man nog komma dit vid tre. Hoppas på mycket skidpepp-läsare på plats!! Tar ni några fina bilder är det bara att maila in så publicerar jag dem här!

PS. banorna blir nog fint preparerade för jag såg i DN att det var Wassberg i egen hög person som kör pistmaskinen!

8 kommentarer till ”Etapp 1: Slottsprinten”

Tycker det är bra att han inte får ställa upp i VC avslutningen han har helt enkelt åkt för lite pga sjukdomar med mera.

Förbundskaptenerna ringer väl och berättar åt dom som har blivit uttagna sen dom som inte hör nått av dom får inte åka inge konstigare än så.

Fast mycket gnäll har vi fått höra av Fredriksson genom åren.

Men han kommer säkert tillbaka nästa år med nya krafter lagomt till OS.

Inlagd: 2009-03-18, 11:12
Skriven av: Andreas P

Kan ma se sprint kvalen nånstans typ webben eller??

Inlagd: 2009-03-18, 12:04
Skriven av: Håkan

Jag är osäker på detta med Fredriksson, men det borde ha kommuniserats bättre. Jag anser dock att Rickard Andreasson borde fått chansen nu och i Lahti. Sverige har inte en sådan stor bredd på 1o km fristil i en stafett om Södergren eller Hellner bli sjuk till OS-stafetten. Det verkar som om lagledningen satsar på sprinterna istället och det blir fel eftersom 3 av 4 lopp är distanslopp.

Inlagd: 2009-03-18, 12:07
Skriven av: Alexander

Apropos nationell grupp: http://www.skidpepp.se/2008/11/16/uttagna-till-gallivare/

Inlagd: 2009-03-18, 12:28
Skriven av: Lasse

Startlistor: http://www.skidspelen.se/tavlingsinfo.aspx

Inlagd: 2009-03-18, 12:50
Skriven av: Katten

Det har visserligen inget med slottssprinten att göra, men jag noterar att Per Elofsson vann finalen i ”Mästarnas mästare” i SVT igår, grattis!

Inlagd: 2009-03-18, 13:28
Skriven av: Kurt

Haag går inte vidare

Inlagd: 2009-03-18, 14:16
Skriven av: Oskar

Inte heller Brodin

Inlagd: 2009-03-18, 14:19
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values