01 januari 2009, av Jörgen

Kuitunen äger i klassiskt!

Virpi Kuitunen

God fortsättning på det nya året! Idag hyllar vi Virpi Kuitunen för uppvisningen igår! Att på 9 km vinna med knappt 38 sekunder före tvåan är ren överlägsenhet, det var en njutning att se hennes stilrena åkning i klassiskt!

Nu har hon tagit över den totala ledningen i Touren.  vilket förmodligen ingick i hennes planer. MEN tvåan Saarinen är bara knappt 6 s bakom (och trean Björgen 23 s). De tre etapper som återstår består av en sprint i fristil idag, en masstart i klassiskt och sen är det slalombacken. De som är efter Kuitunen i totalen är normalt bättre i sprint och det är lättare sagt än gjort att rycka loss och vinna stort i en masstart, Saarinen och Björgen lär inte släppa iväg henne tidigt utan ta rygg så länge de kan. Anna Haag ligger elva två och halv minut efter Kuitunen.

På herrsidan tippade jag att Johnsrud Sundby skulle vinna etappen. Det höll nästan, han slutade tvåa bakom Axel Teichmann som vann med 5 s. Tycker att Northug ligger och lurar i vinnarhålet – han är bara en minut efter (10:a) och det återstående programmet borde passa honom. De tre svenska herrarna är alla under två minuter efter täten. Dagens sprint i fristil borde passa Marcus Hellner.

11 kommentarer till ”Kuitunen äger i klassiskt!”

Hon är fantastisk i klassisk, läser i Norska tidningar att många ser en likhet med Muhleg, tror nog inte att dom skulle våga det. Men hon såg helt oberörd ut när hon gick i mål, som hon skulle kunna ta ett varv till.
Tanken finns dock där vare sig man vill eller inte, dom har ju kvar tränaren.

Inlagd: 2009-01-01, 15:14
Skriven av: nisse

nisse> satt och tänkte samma sak när jag såg på loppet igår, väntar bara på att hon ska avslöjas.

Inlagd: 2009-01-01, 15:44
Skriven av: mattias

Jag tror inte Virpi Kuitunen är så korkad faktiskt. Hon är inte Varis.

Inlagd: 2009-01-01, 17:41
Skriven av: Oskar

Ja jeg tror svært mange er mistenksom mot Kuitonen.

Det er ikke rart når man vet at hun har en historie med doping, og at hun fortsatt har Jarmo Riski som personlig trener.

Jeg håper hun er ren, men hun har bevist før at hun ikke har moralske kvaler med å jukse, og når hun går så fort så er folk i sin fulle rett når de er mistenksomme.

Inlagd: 2009-01-01, 17:43
Skriven av: Tor

Det som talar för att Virpi är ren är att hon snarare är svagare i fristil i år än vad hon var förra året. Med stimulantia borde hon gå fort även i fritt.

Inlagd: 2009-01-01, 20:08
Skriven av: nisse

Jag håller med Nisse. Virpi är erkänd som världens bästa åkare i klassiskt (hon åker med perfekt teknik, alla vill åka som hon inkl vår Kalla) men hon är sämre i fristil.

Inlagd: 2009-01-01, 20:28
Skriven av: Jörgen

Tillägg: Virpi är säkert den mest dopingtestade skidlöparen. Svårt att komma undan idag under flera år och hon verkar inte vara en Varis…

Om hon (eller Aiko) skulle visa sig vara dopad skulle det vara fruktansvärt för skidsporten (och speciellt för Finland, landet blir säkert uteslutet från FIS i flera år efter tidigare skandaler). Men tror (och hoppas att) inte att det är så.

Inlagd: 2009-01-01, 23:54
Skriven av: Jörgen

Ja kommer det en till skandal så kan man inte fortsätta med verksamheten. Redan idag betalar alla finska åkare hemresorna från tävling själva. Alla kontorsgubbar med högre ställning än Magnar Dalen har sparkats för att klara ekonomin. Man klarar dagens verksamhet tack vare ett energibolag (ST1) med en skidintresserad chef som huvudsponsor.

Inlagd: 2009-01-02, 09:14
Skriven av: Frans

Det som framför allt skiljer Mühlegg med Kuitunen är ju åkstilen. Mygel hade ju så otroligt dålig teknik! Kuitunen däremot är ju nästan helt perfekt (klassiskt).

Inlagd: 2009-01-02, 11:33
Skriven av: Oskar

Hon borde inte få tävla alls!
Av ovanstående framgår att det finns många misstankar att hon tar nya dopingmedel.
Men en intressant sak är att nya rön, som kommer att publiceras, visar att effekten av dopning sitter i i många många år! Två års avstängning är inte nog och det kommer troligen att ändras till livstid.

Inlagd: 2009-01-02, 12:54
Skriven av: Benny

tan Bente Skari klass:
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&competitorid=56885&raceid=4315

Inlagd: 2009-01-03, 11:37
Skriven av: Leppen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values